Άκαρπες οι έρευνες, αλλά συνεχίζονται κανονικά στον ποταμό Έβρο για τα τρία αγνοούμενα αδερφάκια

Άκαρπες οι έρευνες, αλλά συνεχίζονται κανονικά στον ποταμό Έβρο για τα τρία αγνοούμενα αδερφάκια

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι έρευνες στον ποταμό Έβρο από άνδρες της αστυνομίας, τους στρατού αλλά και της 4ης ΕΜΑΚ, για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοούμενων από χθες το πρωί, τα τρία μάλιστα αδερφάκια και συγκεκριμένα κορίτσια, ενώ συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για το τέταρτο άτομο.

Το σίγουρο είναι ότι οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμοτείχου, τόσο μέσα στον ποταμό Έβρο όσο και στις όχθες του σε μια μεγάλη απόσταση, δεν σταμάτησαν, όπως ειπώθηκε και γράφτηκε, επειδή ο άνδρας από το Ιράκ που είναι μεταξύ των διασωθέντων με τα άλλα δυο παιδιά του, είπε ψέματα πως χάθηκαν οι τρεις κορούλες του. Αυτό δεν ισχύει, ενώ για την ταυτότητα του τέταρτου ατόμου υπάρχει σύγχυση, αν δηλαδή πρόκειται για γυναίκα και συγκεκριμένα την μητέρα των τριών μικρών παιδιών ή άνδρα. Γιατί ο διασωθείς πατέρας υποστήριξε ότι η γυναίκα του έχει πεθάνει και ήταν μόνος με τα πέντε παιδιά του.

Οι έρευνες και οι προσπάθειες θα συνεχιστούν μέχρι να νυχτώσει και κανονικά πάλι από αύριο το πρωί. Αυτό άλλωστε τόνισε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ο συντοπίτης μας (από το Ασημένιο Διδυμοτείχου) Νίκος Μενεξίδης, μιλώντας στο ethnos.gr. Δήλωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι τη δύση του ηλίου και θα επαναληφθούν και αύριο.

Το ίδιο επιβεβαίωσαν μιλώντας Evros-news.gr και οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής. “Είμαστε σε συνεχή επαφή και επικοινωνία μέχρι πριν λίγο με το συνεργείο της 4ης ΕΜΑΚ από την Κομοτηνή, το οποίο με βάρκα από το πρωί της Κυριακής συνδράμει στις έρευνες”, τόνισαν χαρακτηριστικά. Μέχρι τώρα πάντως οι προσπάθειες για εντοπισμό των 4 αγνοούμενων έχουν αποβεί άκαρπες και εκφράζονται φόβοι ότι πνίγηκαν στα νερά του ποταμού Έβρου.

Να θυμίσουμε ότι το πρωί του Σαββάτου, Έλληνες στρατιώτες με την αστυνομία και συγκεκριμένα συνοριοφύλακες από το Τμήμα Ισαακίου Διδυμοτείχου, κατάφεραν στην περιοχή μεταξύ των χωριών Πετράδων και Πυθίου Διδυμοτείχου, να διασώσουν από νησίδα του ποταμού 8 από τα συνολικά 12 άτομα που φέρονται να επέβαιναν στο φουσκωτό, που τους είχαν επιβιβάσει Τούρκοι δουλέμποροι. Διασώθηκαν 6 ενήλικες και 2 παιδιά, όλοι τους ιρακινής καταγωγής. Ο ένας από τους διασωθέντες ανέφερε στα συνεργεία διάσωσης ότι αγνοούνται τα 3 του παιδιά κι από τότε σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν οι έρευνες.