Οικογενειακή τραγωδία στον Έβρο: Αγνοούνται τρία αδελφάκια, σώθηκε ο πατέρας με τ’ άλλα δυο παιδιά

Οικογενειακή τραγωδία στον Έβρο: Αγνοούνται τρία αδελφάκια, σώθηκε ο πατέρας με τ’ άλλα δυο παιδιά

Μια οικογενειακή τραγωδία κρύβεται πίσω από όσα συνέβησαν χθες το πρωί στον ποταμό Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ των χωριών Πετράδες και Πύθιο του Διδυμοτείχου, αφού η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι σε Ιρακινό πρόσφυγα που είναι μεταξύ των διασωθέντων.

Κι αυτό γιατί μεταξύ των τεσσάρων αγνοουμένων που εξακολουθούν να αναζητούνται, είναι οι τρεις μικρές του κόρες, ενώ δίπλα του βρίσκονται τα άλλα δύο του παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που είναι έφηβοι.
Ο συναγερμός στην αστυνομία σήμανε χθες το πρωί, όταν ειδοποιήθηκαν από το κέντρο επαφής που υπάρχει μεταξύ των αστυνομιών Ελλάδας και Τουρκίας ότι πρόσφυγες που ήταν σε βάρκα, ειδοποίησαν πως βρέθηκαν στα νερά του ποταμού. Αμέσως κινητοποιήθηκαν συνοριοφύλακες από τον σταθμό Ισαακίου και με σκάφη γρήγορα εντόπισαν οκτώ πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων τρεις ανήλικοι, σε νησίδα.

-Τρία παιδιά και έναν ενήλικα αναζητούν οι αστυνομικοί στα νερά του Έβρου – Φόβοι ότι πνίγηκαν

Αυτοί περιέγραψαν πως η βάρκα στην οποία επέβαιναν έπεσε πάνω σε κλαδί και τρύπησε και ότι αυτοί βρέθηκαν στο νερό, όμως αμέσως κρατήθηκαν και έφτασαν στη νησίδα. Την ίδια τύχη όμως δεν είχαν τα τρία ανήλικα κορίτσια και ένας ακόμη άντρας, που αγνοούνται καθώς δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νησίδα. Ο πατέρας των τριών παιδιών ενημέρωσε αμέσως του αστυνομικούς ότι τα κοριτσάκια έπεσαν στο ποτάμι και μάλιστα επιβιβάστηκε σε φουσκωτό της ΕΛ.ΑΣ. και υπέδειξε το σημείο. Ο πατέρας των παιδιών ήταν μόνος με τα πέντε παιδιά του, καθώς η γυναίκα του δεν ζει, όπως ενημέρωσε ο ίδιος τις ελληνικές αρχές.

Οι έρευνες μέχρι να πέσει το σκοτάδι δεν είχαν αποδώσει για τους αγνοούμενους. Νωρίτερα βρέθηκε η τρυπημένη βάρκα μαζί με τις αποσκευές των προσφύγων.

Πηγή: protothema.gr