Υπόγειο πάρκινγκ Αγίου Νικολάου: Ο Μητροπολίτης, η κρούση από επενδυτές και η άμεση δημοσιοποίηση από Β.Λαμπάκη

Υπόγειο πάρκινγκ Αγίου Νικολάου: Ο Μητροπολίτης, η κρούση από επενδυτές και η άμεση δημοσιοποίηση από Β.Λαμπάκη

Εδώ και λίγο καιρό, ήρθε στην επικαιρότητα με δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, το ενδεχόμενο κατασκευής υπόγειου διώροφου πάρκινγκ στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και μάλιστα προκλήθηκε ένταση και αντιπαράθεση, με εκατέρωθεν ανακοινώσεις και δηλώσεις του ίδιου και της Οικολογικής εταιρείας Έβρου.

Ποια είναι όμως η αλήθεια για το συγκεκριμένο θέμα και πως προέκυψε ξαφνικά (;), εντελώς συμπτωματικά τέσσερις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαίου και ενώ 9 χρόνια τώρα ο κ.Λαμπάκης, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις και ανακοινώσεις του όχι μόνο για τον συγκεκριμένο χώρο αλλά και πολλούς άλλους στην πόλη, δεν έκανε τίποτα; Γιατί το έφερε τώρα στο προσκήνιο;

Όλα ξεκίνησαν με δηλώσεις του την παραμονή Πρωτοχρονιάς, στις 31 Δεκεμβρίου, σε μια από συχνές συνεντεύξεις στο… ραδιόφωνο της καρδιάς του, τον STATUS FM, όπου μιλάει τουλάχιστον μία ή και δυο φορές την εβδομάδα κάποιες φορές. Εκεί λοιπόν ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες, πως ήδη έχει έρθει σε συμφωνία με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.Άνθιμο, αφού το οικόπεδο ανήκει ιδιοκτησιακά στον Δήμο κατά κύριο μέρος αλλά και την Μητρόπολη, για την κατασκευή υπόγειου διώροφου πάρκινγκ 200 θέσεων, στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου.

Ακολούθησαν αντιδράσεις, από τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου που επίσης βρίσκεται στον συγκεκριμένο χώρο και με ανακοίνωση του γνωστοποίησε ότι δεν έχει ενημερωθεί και ούτε ερωτηθεί, ενώ δεν υπήρξε η παραμικρή διαβούλευση για να καταθέσει την άποψη του. Η επόμενη αντίδραση προήλθε από την Οικολογική Εταιρεία Έβρου, η οποία χαρακτήρισε την συγκεκριμένη ανακοίνωση του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη ως fake news και εξέφρασε την αντίθεση της στην κατασκευή του συγκεκριμένου υπόγειου πάρκινγκ. Ανέλυσε μάλιστα μια σειρά από λόγους, για τους οποίους δεν πρέπει να κατασκευαστεί κάτι τέτοιο.

Υπήρξε νέα συνέντευξη του δημάρχου Αλεξανδρούπολης την περασμένη Δευτέρα, στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό φυσικά και μάλιστα αυτή την φορά βρέθηκε στο στούντιο και μονοπώλησε την εκπομπή του Σταύρου Αποστολίδη, όπου αρχικά επιτέθηκε στους ανθρώπους της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου για τις θέσεις που διατύπωσαν. «Δεν σημαίνει όμως ότι δικαιούται να το χαρακτηρίζει με την πολιτική έκφραση της μόδας «fake news», γιατί μου δίνει την εντύπωση ότι κάποιοι που αποφάσισαν να είναι υποψήφιοι με αντίπαλο συνδυασμό, έχουν αντιπολιτευτική διάθεση και χρησιμοποιούν την θέση τους στην Οικολογική Εταιρεία», είπε ο κ. Λαμπάκης. “Φωτογραφίζοντας” τον Χρήστο Μπετσίδη, που είναι μέλος στη διοίκηση της και υποψήφιος με τον Δημήτρη Λαζόπουλο.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος τον ενημέρωσε για διερευνητικές

κρούσεις και ο δήμαρχος αμέσως τις… δημοσιοποίησε

Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του πάρκινγκ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εξασφάλισης και θα προέρχεται από ιδιωτικά κεφάλαια. Από που προέκυψαν όλα αυτά; Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, πριν από λίγο καιρό ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμος, που είναι γνωστό πως έχει άριστες προσωπικές σχέσεις με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης ενώ έχουν τις ίδιες απόψεις και στο θέμα των σχέσεων με την Ρωσία, τον ενημέρωσε για διερευνητικές κρούσεις που δέχθηκε από ξένους επενδυτές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως επρόκειτο για Άγγλους, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν.Αγίου Νικολάου και επειδή είναι εκεί η Μητρόπολη, πίστευαν πως ο χώρος ανήκει σε αυτήν.

Πρότειναν λοιπόν να κατασκευάσουν αυτοί με δικά τους κεφάλαια το πάρκινγκ και να τους παραχωρηθεί η χρήση και η είσπραξη των εσόδων για μια χρονική περίοδο 25 με 30 χρόνια. Στη συνέχεια το έργο θα μείνει στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως. Ο Σεβασμιότατος κ.Άνθιμος είδε με πολύ θετικό μάτι την συγκεκριμένη πρόταση και ενημέρωσε αμέσως τον Βαγγέλη Λαμπάκη, χωρίς φυσικά να επιθυμεί την δημοσιοποίηση του μέχρι να υπάρξει κάτι πιο συγκεκριμένο και χειροπιαστό. Αυτός όμως, επειδή είναι αρκετά… στριμωγμένος λόγω της προεκλογικής περιόδου και θέλοντας να… εντυπωσιάσει, βγήκε στον ραδιοφωνικό σταθμό όπου έχει όποτε επιθυμεί… μικρόφωνο και με πομπώδες ύφος και τυμπανοκρουσίες, θέλησε να… οικειοποιηθεί όλη αυτή την διαδικασία. Η συνέχεια που ακολούθησε την αναφέραμε ήδη.