ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι νέοι υποψήφιοι Λαμπάκη, η γκρίνια των παλιών και ο… γραμματιζούμενος Τοψίδης

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι νέοι υποψήφιοι Λαμπάκη, η γκρίνια των παλιών και ο… γραμματιζούμενος Τοψίδης

Καλά, εντάξει. Ξέρω ότι σας έλειψα και επί 10 ημέρες δεν μπορέσατε να διαβάσετε το ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ, που το περιμένετε οι περισσότεροι με ανυπομονησία και  ενδιαφέρον. Μην ξεχνάτε όμως, ότι υπάρχουν και εκείνοι που… εύχονται να εμφανίζομαι όλο και σπανιότερα, γιατί οι… νάρκες μας τους δημιουργούν πρόβλημα. Πόσο μάλλον τώρα που έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο.

Ειλικρινά δεν ψάχνω για δικαιολογίες, αλλά επειδή είμαστε μια όμορφη παρέα, χωρίς να θέλω με αυτό που επικαλούμε να με συγχωρήσετε, θα πρέπει να σας ενημερώσω για τον σοβαρό λόγο που απουσίασα. Πήγα… φροντιστήριο. Βλέπετε, τώρα πάνω απ’ τα 50 χρόνια, στα γεράματα δηλαδή, αποφάσισα να μάθω… γραμματική. Για να μην μπορεί ο φίλος μου ο Τάκης (Τάκης, Τάκης οέ-οέ-οέ) Τοψίδης, να μας κατηγορεί ότι εδώ στο Evros-news.gr δεν ξέρουμε γραμματική.

Έτσι δεν το είπε μιλώντας στον STATUS FM και στον Σταύρο Αποστολίδη και προσπαθώντας να αποποιηθεί οποιασδήποτε σχέση με την εταιρεία ΑΣΦΑΛΤΟΔΟΜΙΚΗ ΑΤΕΒΕ, την υπεργολάβο που καθυστερεί τον δρόμο Ορεστιάδας-Βάλτου-Φυλακίου και ταλαιπωρείται ο κόσμος στον βόρειο Έβρο; Ότι θα πρέπει να μάθουμε γραμματική, για να ξεχωρίζουμε το “δεν έχω σχέση” με το… δεν είχα σχέση;

Άλλωστε ο αδερφός του είναι εδώ και ένα χρόνο πλέον Πρόεδρος και ο ίδιος, όπως είπε έντονα εκνευρισμένος, δεν θα απολογείται για τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Είπα λοιπόν και εγώ, αφού πληρώνω που πληρώνω αδρά το φροντιστήριο για τον γιο μου, που ετοιμάζεται για τις πανελλήνιες εξετάσεις φέτος, ας το εκμεταλλευτώ και να παρακολουθήσω κάποιες ώρες γραμματική.

Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να ζητήσω απ’ τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, να μου κάνει αυτός ορισμένα εντατικά μαθήματα. Ως… Καθηγητής Πανεπιστημίου στο τμήμα Φιλολογίας Νέας Βύσσας, όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρει. Κι εκτός από την γραμματική, να μου λύσει και μερικές ακόμα απορίες. Τι θα γίνει άραγε, αν όπως υποστηρίζει, εκλεγεί και μάλιστα πανηγυρικά στην θέση του Περιφερειάρχη;

Δεν θα μπορεί να δίνει έργα στον… αδερφό του

Ο νόμος απαγορεύει να δίνονται έργα στους συγγενείς μέχρι και… 4ου βαθμού. Τι θα απογίνει η κατασκευαστική εταιρεία, που με τόσο κόπο και θυσίες έφτιαξε ο ίδιος; Δεν θα μπορεί αυτή, με Πρόεδρο τον αδερφό του, να παίρνει έργα από την Περιφέρεια. Υπάρχει βέβαια η λύση, όπως αυτός πούλησε (όπως λέει) τις μετοχές στο αδερφό του και εκείνος με τη σειρά του να τις πουλήσει στον συνεταίρο τους τον Λαχτάρα ή να βρουν κανέναν άλλον. Τυπικά θα είναι εντάξει. Ουσιαστικά όμως;

Αν και τζάμπα κάνουμε αυτή την συζήτηση. Γιατί ο φίλος μου ο Τάκης Τοψίδης, αυτό που θέλει και δίνει τόσο μεγάλη “μάχη” για να εκλεγεί Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, είναι μόνο και μόνο για να προσφέρει στον τόπο του. Κι ας μην μπορεί η συγκεκριμένη εταιρεία του να παίρνει πλέον δημόσια έργα. Έχει άλλωστε τόσες άλλες ακόμα. Τι στο καλό επαίρεται συνέχεια για τα πολλά… ΑΦΜ που διαθέτει ως επιχειρηματίας.

Μια και είπα επιχειρηματίας και θυμήθηκε παράλληλα ότι εδώ και 8 χρόνια είναι Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου. Μας έστειλε δελτίο τύπου, ότι παρέστη στην κοπή της πίτας του Συνδέσμου Βιοτεχνών Βιομηχάνων Βορείου Έβρου (Σ.Β.Β.Β.Ε.) και μίλησε κιόλας για θέματα που αφορούν την ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ. Ξέρετε, την εταιρεία που ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος αποδέχθηκε την πρόταση του κ.Τοψίδη και έκανε Πρόεδρο την Σοφία Λαμπάκη. Την αδερφή του δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

Την “πάτησε”ο Μέτιος

Τότε μάλιστα είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις γι’ αυτή την επιλογή, αφού αρκετοί έλεγαν ότι μπορεί να είχε εκλεγεί στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου, αλλά πλέον δεν έχει καμιά ενεργή επιχείρηση και η επιλογή Μέτιου ήταν ακατανόητη. Τον έπεισαν όμως φίλος μου ο Τάκης ότι τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει η θέση του Περιφερειάρχη και αυτός τον πίστεψε. Κι όχι μόνο είναι τώρα υποψήφιος απέναντι του, αλλά… τρέχει για λογαριασμό του και η Σοφία.

Τέλος πάντων. Καλά να πάθει ο Μέτιος. Τα ήθελε και τα πλήρωσε με τις επιλογές του. Μήπως ήταν η μοναδική λανθασμένη κίνηση; Εδώ τον Εξακουστό του έδωσε θέσεις, του έκανε αυτός τον φίλο και ήταν τελικά ο πρώτος που στράφηκε εναντίον του. Κι όχι μόνο αυτό. Έχει γίνει από τους πιο έντονους πολέμιους του, ως… μουτζαχεντίν του Τοψίδη. Μόλις όμως σε λίγες ημέρες αρχίσουν τα… όργανα από την Πειραιώς και μάλιστα από κορυφαίο(πιο κορυφαίο δεν γίνεται) επίπεδο, τότε να δω την… μαγκιά κάποιων.

Τέλος πάντων. Ας γράψουν τίποτα και οι άλλοι. Άλλωστε υπάρχουν 100 και πλέον σάιτ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και όπως συνηθίζει να λέει ο φίλος μου ο Τάκης Τοψίδης, τα αντιμετωπίζει όλα το ίδιο. Ας του κάνουν λοιπόν… διαφήμιση και οι άλλοι και όχι μόνο εμείς εδώ να ασχολούμαστε τόσο μαζί του. Γιατί μπορεί ο ίδιος και κάποιοι γύρω του, όπως ο φίλος του ο…Λάκης, να του λένε πως του κάνουμε “πόλεμο”, αλλά τέτοια και τόση δημοσιότητα από κανέναν δεν έχει.

Ούτε μια φορά δεν τον πήραν

Πάμε στην άλλη μεγάλη μου συμπάθεια, τον Βαγγέλη Λαμπάκη. Όχι, χθες Σάββατο και σήμερα Κυριακή, δεν υπέγραψε καμιά νέα σύμβαση, ούτε εξήγγειλε κανένα καινούργιο έργο. Κουράστηκε άλλωστε όλη την εβδομάδα να δίνει συνεντεύξεις Τύπου, έχοντας πάντα σχεδόν δίπλα του τον Κουκουράβα και τον Γκοτσίδη. Ενίοτε και τον Γιώργο Παντελίδη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για το χωριό του, τη Νίψα.

Μόνο την μεγάλη μου… συμπάθεια, τον Κώστα Χατζηαναγνώστου, ξέρετε, τον επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία μοιράζει αβέρτα κλήσεις στους δημότες που δεν έχουν που να βάλουν τα αυτοκίνητα τους λόγω έλλειψης πάρκινγκ, δεν παίρνουν σε κανένα πάνελ. Άδικο. Τόσο… αγώνα και τόση αφοσίωση στον δήμαρχο της καρδιάς του δίνει από το facebook. Μια και αναφέρθηκα σε αυτό και επειδή βλέπω κάποιες αναρτήσεις του στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Τι…ζόρι τραβάει αν είναι υποψήφιοι με άλλους συνδυασμούς κάποιοι, αν ασκούν κριτική στην σημερινή δημοτική αρχή για λάθη, παραλείψεις της και γιατί έχουν την φιλοδοξία να εκλεγούν; Στην δημοκρατία όλοι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Μήπως θέλει αυτός και η παράταξη του δημάρχου να είναι συνέχεια στην εξουσία; Αφού αισθάνεται τόσο σίγουρος για τον… δήμαρχο της καρδιάς του και τον εαυτό του, γιατί δείχνει τόσο άγχος και αγωνία;

Όλα τα λεφτά το βίντεο της Νίψας

Το βίντεο από την φοβερή συνέντευξη τύπου στη Νίψα πάντως, με το πορτοκαλί τραπεζομάντηλο και πάνω απλωμένα τα σχέδια ανακατασκευής της πλατείας και του κεντρικού δρόμου του χωριού, που αν κάποιος δεν ήξερες περί τίνος πρόκειται θα τα περνούσε για… λαδόκολλες όπου στη συνέχεια θα σέρβιραν ποντιακά εδέσματα, όπως τανωμένο σορβά ή τίποτα Κιντέατα, έγιναν viral.

Κι όσα ανακοίνωσαν, όπως η κατασκευή του δρόμου ως διπλής κυκλοφορίας, όταν πριν από πολλά χρόνια και με δήμαρχο τον Γιώργο Αλεξανδρή μονοδρομήθηκε με πρόταση του νυν Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Παντελίδη, ο οποίος τώρα περηφανεύεται ότι πίεσε ώστε να γίνει… διπλής κυκλοφορίας, έδωσαν έμπνευση σε κάποιους. Κι έφτιαξαν αυτό το φοβερό κολάζ φωτογραφιών, που ασφαλώς και δεν μειώνει σε τίποτα το πανέμορφο χωριό, απλά στηλιτεύει την υποκρισία της σημερινής δημοτικής αρχής.

Είναι πραγματική… απόλαυση η συγκεκριμένη φωτογραφία και δείχνει ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει πλέον με χιούμορ όλο αυτό τον ορυμαγδό υπογραφής συμβάσεων και ανακοινώσεων από τον Βαγγέλη Λαμπάκη και τους δημοτικούς του συμβούλους, τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές και όταν δεν έκαναν τίποτα από το 2010 που ανέλαβαν τον δήμο. Στη Νίψα πρώτα απ’ όλα, στην οποία είχαν να τους δουν όλα τα προηγούμενα χρόνια και το έλεγαν ακόμα και σημερινοί υποψήφιοι στην παράταξη του δημάρχου. Πρώτος και καλύτερος ο Μπάμπης Παντελίδης.

Έλειπε ο Άκης Παρασκευόπουλος

Τέλος πάντων. Δικαιούται τα καλύτερα όχι μόνο το συγκεκριμένο χωριό, αλλά και τα υπόλοιπα του δήμου Αλεξανδρούπολης που είναι παρατημένα και έχουν γίνει ελάχιστα πράγματα. Μάλιστα οι κάτοικοι πολλών απ’ αυτά, βλέποντας την… μαυρογιαλούρικη φιέστα στη Νίψα, έλεγαν ότι τα δικά τους μέρη τα έχουν ξεχάσει δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, όπως θα τους ξεχάσουν και αυτοί όταν έρθει η ώρα της κάλπης τον Μάιο.

Ν’ αρχίσουν λοιπόν τα έργα διαμόρφωσης της πλατείας και του δρόμου, αξίας 350.000 ευρώ και να τελειώσουν σε έξι μήνες περίπου, όπως είπε ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας Π&Κ που ανέβαλε το έργο. Ρώτησα να μου πουν περί τίνος πρόκειται και μου ανέφεραν ότι είναι η κατασκευαστική των Παρασκευόπουλου-Κοίδη. Αλήθεια, γιατί δεν ήταν στο πάνελ ο εκ των ιδιοκτητών της Άκης Παρασκευόπουλος, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου και έστειλε τον συνεταίρο του;

Φίλοι είναι με τον δήμαρχο, παρέα κάνουν όπως μαθαίνω και φυσικά αφού ο κ.Λαμπάκης έχει την επίσημη στήριξη του κόμματος, θα τον βοηθήσει για να εκλεγεί. Ίσως ο κ.Παρασκευόπουλος να ήταν απασχολημένος με την σύνταξη της ανακοίνωσης αποδοκιμασίας του μέλους της Τοπικής Επιτροπής Αλεξανδρούπολης, που πήγε στο αεροδρόμιο με αυγά να υποδεχθεί τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ψήφιση της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών και φυσικά πολύ σωστά τον συνέλαβε η αστυνομία γι’ αυτή την βλακεία.

Γιατί τόση πρεμούρα να “φουντώσει” το θέμα;

Αλήθεια, γιατί τόση… πρεμούρα και βιασύνη από τη ΝΟΔΕ Έβρου; Για πιο λόγο έσπευσε να αναδείξει και να “φουντώσει” ένα θέμα που δεν θα το έπαιρνε χαμπάρι σχεδόν κανένας ή τουλάχιστον ελάχιστοι; Όσοι δηλαδή διάβασαν την ανάρτηση του συγκεκριμένου μέλους της τοπικής και άντε μερικοί ακόμα. Ενώ τώρα προκλήθηκε μεγάλος”θόρυβος” και ντόρος, σιγά μην το άφηναν τα… γατόνια οι Συριζαίοι πως ως αριστεροί είναι… μανούλες στην προπαγάνδα και βρέθηκε ολόκληρη η Ν.Δ απολογούμενη για την… ανοησία ενός απλού μέλους της.

Φοβερός χειρισμός πραγματικά από τον κ.Παρασκευόπουλο. Όπως η ακαριαία αντίδραση με την διαγραφή της Όλγας Βρετοππούλου από υπεύθυνη τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΟΔΕ Έβρου, επειδή αποχώρησε απ’ την παράταξη του Βαγγέλη Λαμπάκη. Πήγε κόντρα στον επίσημο υποψήφιο; Γιατί τότε δεν έκανε το ίδιο με τον Δημήτρη Πέτροβιτς και τον Τάκη Τοψίδη; Επειδή έφυγε από τον Λαμπάκη; Αλλά και γιατί φώναξε άρον-άρον την κ.Βρετοππούλου να οργανώσει την πρόσφατη κοπή της πίτας;

Ερωτήματα που είμαι σίγουρος ότι δεν θα δοθεί καμιά απάντηση από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Έβρου. Κι ελπίζω να μην αρχίσει πάλι τα τηλέφωνα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και να παραπονιέται ότι το Evros-news.gr και ο Πιτιακούδης τον “χτυπάνε” και πολύ περισσότερο να την “πληρώνουν” άνθρωποι που δεν φταίνε, επειδή έτυχε να έχουν σχέσεις ή να συνεργαστούν μαζί μου πριν δημιουργηθεί αυτό εδώ το σάιτ.

Θα ανακοινώσει Τσίρτση και Πατερόπουλο

Ξεφύγαμε όμως και ζητάω συγνώμη. Ο Λαμπάκης είναι το θέμα μας. Αύριο λοιπόν θα δώσει συνέντευξη τύπου στο GRECOTEL, για να ανακοινώσει ονόματα νέων υποψηφίων. Ένας από αυτούς όπως έμαθα, είναι ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Έβρου Παναγιώτης Τσίρτσης, με τον οποίο έδωσαν τα χέρια εδώ και αρκετό καιρό. Εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, αρκετά φιλόδοξος όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, πληροφορήθηκα ότι διαβεβαίωσε τον δήμαρχο πως… ελέγχει αρκετούς συναδέρφους του και θα του φέρει πολλούς ψήφους.

Ο άλλος είναι ο Κώστας Πατερόπουλος. Υπεύθυνος  διοργάνωσης του RUN GREECE στην Αλεξανδρούπολη. Στενός συνεργάτης του Ευριπίδη Στυλιανίδη και στη συνέχεια αποσπασμένος στο γραφείο του Άκη Γεροντόπουλου, που είναι άλλωστε και η μεγάλη… συμπάθεια του Βαγγέλη Λαμπάκη. Θα πρωτογνωρίστηκαν το 2015, τότε που ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, έδινε… γραμμή στους δικούς του ποιους βουλευτές να στηρίξουν. Κι ο Γεροντόπουλος, αν και ένα χρόνο νωρίτερα ήταν από αυτούς που τον βοήθησαν σημαντικά να εκλεγεί δεύτερη θητεία, δεν ήταν μέσα σε αυτούς. Μάλλον αυτή την στάση θα… εκτίμησε ο Πατερόπουλος που έζησε εκείνα τα γεγονότα και αποφάσισε τώρα να… συστρατευθεί

Είπαμε όμως και παραπάνω. Ο καθένας έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και ο κόσμος είναι αυτός που αποτελεί τον τελικό κριτή. Γι’ αυτό και επέλεξε να κάνει πρόταση στον Πατερόπουλο, τον οποίο μάλιστα στη χθεσινή εκδήλωση κοπής της πίτας του πολιτιστικού συλλόγου του Μαίστρου, ουσιαστικά τον προανήγγειλαν βγάζοντας μια φωτογραφία όλοι μαζί. Μαζί με τον δήμαρχο και οι Παντελίδης, Γερακόπουλος, Γκοτσίδης και Ναϊτίδης, δίπλα στον Πατερόπουλο, το νέο υποψήφιο του συνδυασμού τους και χαμογελαστοί.

Οι παλιοί γκρινιάζουν για… αβάντα στους καινούργιους

Με εξαίρεση τον τελευταίο, το οποίο παρεμπιπτόντως όλοι τον “σπρώχνουν” για να εκλεγεί και πάλι στην Μαίστρο, ως αντάλλαγμα επειδή έκανε… πίσω και δεν θα είναι υποψήφιος για δημοτικός σύμβουλος, οι άλλοι τρεις μαθαίνω ότι… δεν βλέπουν με καλό μάτι την αυριανή συνέντευξη και τον τρόπο που θα παρουσιαστούν οι νέοι υποψήφιοι. Κι όχι μόνο αυτοί, αλλά και οι υπόλοιπες παλιές ¨καραβάνες”, όπως ο Ζιώγας, ο Κουκουράβας, ο Ουζουνίδης.

Όχι, ο Βαμβακερός δεν μιλάει και μετά την καταδικαστική απόφαση για το πλαστό πτυχίο έχει “εξαφανιστεί”. Ούτε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μετέχει εδώ και αρκετό καιρό, όπως λένε όσοι τις παρακολουθούν.  Να τέθηκε σε… αργία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις καταδικαστικών αποφάσεων και μέχρι αυτές να τελεσιδικήσουν, δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση. Απλά δεν τον… παίρνει να γκρινιάζει, ιδιαίτερα στον δήμαρχο.

Οι άλλοι όμως παραπονιούνται έντονα. “Εμάς πήγες και μας ανακοίνωσες όλους μαζί, ένα τσούρμο και αχταρμά, παλιούς και νέους και τώρα αυτούς τους παρουσιάζεις με συνέντευξη τύπου και ουσιαστικά τους αβαντάρεις”. Αυτά είναι τα παράπονα που του έκαναν του δημάρχου κάποιοι εκ των παλαιοτέρων, άσχετα αν θα είναι στην αυριανή εκδήλωση και θα παριστάνουν τους… χαρούμενους.

Ωραίο σημείο βρήκε για το βίντεο

Ένας άλλος νέος υποψήφιος της παράταξης Λαμπάκη πάντως, αποφάσισε να προβάλλει την υποψηφιότητα του με βίντεο που έφτιαξε σε τοπικό σάιτ. Κι επέλεξε να το… γυρίσει στην στροφή του Εγνατία, η οποία παραμένει αναξιοποίητη όλα αυτά τα χρόνια. Με τα σκουριασμένα κάγκελα, τα… ξεθωριασμένα παγκάκια που κανένας δεν φρόντισε να τα βάψει λίγο, την στιγμή όλοι σχεδόν οι επισκέπτες της πόλης περνούν από εκεί και αντικρίζουν αυτή την απαράδεκτη εικόνα.

Τα πλάνα από το drone μάλιστα, έδειχναν τα έργα που γίνονται στο πάρκινγκ του σταδίου “Φώτης Κοσμάς” και έχουν ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους πολίτες. Κάτι σαν την πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου. Γιατί τώρα όλοι επισημαίνουν ότι μειώνονται οι θέσεις παρκαρίσματος και θα δυσκολεύονται οι οδηγοί να παρκάρουν, ενώ το μεγάλωμα της νησίδας που γίνεται εκεί, επιδεινώνει το πρόβλημα.

Μάλλον δυσφήμιση είναι για την 9χρονη θητεία Λαμπάκη τα συγκεκριμένα πλάνα. Αλλά και εκείνο που ακούσαμε να λέει ο συγκεκριμένος, νεαρός στην ηλικία υποψήφιος. Πως η “Πόλη και Πολίτες” είναι μια… οικογένεια. Μάλλον δεν θα άκουσε, ούτε θα διάβασε όσα δήλωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και απλοί σύμβουλοι, που αποχώρησαν από την παράταξη Λαμπάκη, εναντίον του νυν δημάρχου. Τέλος πάντων. Ο καθένας κάνει ότι μπορεί για να προβληθεί.

Σε άλλους δήμους πολύ χειρότερα. Με

εκβιασμούς και απειλές σε υποψήφιους

Αυτά πάντως που συμβαίνουν στο νομό μας δεν είναι τίποτα. Πταίσματα σε όσα γίνονται σε άλλες περιοχές και πόλεις της χώρας. Μαθαίνω για παράδειγμα από εκείνο τον συνάδερφο που σας είχα αναφέρει παλαιότερα, ξέρετε που έχει σάιτ σε πόλη της Πελοππονήσου όπου ο δήμαρχος έχει καταφέρει να…ελέγχει όλα τα τοπικά ΜΜΕ με διάφορους τρόπους, ότι συνεχίζει τα ίδια και χειρότερα.

Μοίραζε πολλές χιλιάδες ευρώ μόνο για τον μήνα Ιανουάριο, σε τοπικές εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, είτε ανανεώνοντας τις ετήσιες συνδρομές, είτε βρίσκοντας “πάτημα” για να διαφημίσει το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, της δωρεάν διανομής ειδών πρώτης ανάγκης σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Κι αυτοί όλοι περιμένει να τον προβάλλουν και να τον στηρίξουν επικοινωνιακά στην προεκλογική περίοδο. Θα κάνει δηλαδή με τα λεφτά των δημοτών προεκλογικό αγώνα.

Μόνο ο συνάδερφος μου και φίλος μου από τα παλιά, επιμένει να του κάνει κριτική και να τον ξεμπροστιάζει, αλλά όπως του είπε ο δήμαρχος… είναι κορόιδο γιατί μπορούσε να τα κονομήσει, αλλά αυτός πάει για την… δόξα και την δημοσιογραφική επιτυχία. Αυτό φυσικά δεν είναι τίποτα, σε όσα μου είπε ότι κάνουν ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του αντιδήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι, που έχουν… ξεφύγει ήδη.

Πιέζουν, εκβιάζουν και απειλούν όσους είναι υποψήφιοι με τον βασικό του αντίπαλο, ώστε να αποσύρουν την υποψηφιότητα τους. Ψάχνουν και βρίσκουν ακόμα και θέματα που αφορούν μέλη των οικογενειών τους ή επαγγελματικές τους ασχολίες και τους λένε πως αν παραμείνουν υποψήφιοι θα έχουν πρόβλημα. Κι όλοι οι άνθρωποι όπως καταλαβαίνετε, δεν έχουν τις αντοχές ή το κουράγιο ν΄ αντέξουν σε παρόμοιες καταστάσεις.

Μέχρι τώρα πάντως έχουν ήδη καταφέρει σε μια-δυο περιπτώσεις να πετύχουν τον στόχο τους και αυτό τους έχει αποθρασύνει. Γι’ αυτό σας λέω. Ευτυχώς που στο νομό Έβρου και στους δήμους του δεν έχουμε τέτοιες συμπεριφορές και παραδείγματα. Μπορεί να κάνω κριτική στους δημάρχους μας, αλλά δεν έχουν σε καμιά περίπτωση… ξεφύγει όπως ο συγκεκριμένος στην πόλη της Πελοππονήσου.

Να απαντήσει αύριο ο Λαμπάκης αν συμφωνεί με

τις απόψεις του υποψήφιο του Δαγκλή Γιασάρ

Μια και θα δώσει αύριο συνέντευξη Τύπου ο Βαγγέλης Λαμπάκης για να παρουσιάσει νέους υποψηφίους και επειδή-αν και θα το ήθελα πολύ-δεν θα είμαι εκεί να τον ρωτήσω, καλό θα ήταν να απαντήσει αν συμφωνεί με τις απόψεις του υποψήφιου δημοτικού του συμβούλου Δαγκλή Γιασάρ. Όπως παρουσιάσαμε, ο μουσουλμάνος δάσκαλος και πρόεδρος του Συλλόγου «Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμάνων» στο θρήσκευμα με μητρική γλώσσα τα τούρκικα”, τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το ακόμα χειρότερο και επικίνδυνο όμως, είναι ότι με αφορμή αυτό, εξέφρασε την απαράδεκτη και προκλητική άποψη, πως είναι εντελώς φυσικό ο γείτονας Τούρκος κάτοικος Αδριανούπολης να δηλώνει Θρακιώτης. Μάλιστα το θέμα του Evros-news.gr προκάλεσε πανελλήνια αίσθηση και το αναδημοσίευσαν πολλές αθηναϊκές ιστοσελίδες. Καλό είναι λοιπόν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Αν και όπως επισημάναμε και ο ίδιος το 2011 είχε καλέσει τους Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη να επισκεφθούν και την άλλη πλευρά της Θράκης, μια και είναι αδιανόητο να μην το κάνουν αν και είναι… Θρακιώτες. Να μας πει λοιπόν την άποψη του. Πως έχει στη δημοτική του παράταξη κάποιον που συμφωνεί με την Συμφωνία των Πρεσπών και παράλληλα λέει το επικίνδυνο εθνικά πως οι Τούρκοι της Αδριανούπολης είναι φυσικό να λένε πως είναι Θρακιώτες. Εκτός αν όπως τονίσαμε, συμφωνεί με αυτό.

Μόνο οι Πόντιοι είχαν… κάκαλα

Μόνο οι Πόντιοι του βορείου Έβρου, ο Σύλλογος τους “Διγενής” με τον Πρόεδρο του Κώστα Καλτσίδη και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο, είχαν τα… κάκαλα και χαρακτήρισαν επίσημα με ανακοίνωση τους ΑΠΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ τους τρεις βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Καίσα, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρη Ρίζο, αλλά και όποιον άλλο ψήφισε την Συμφωνία των Πρεσπών ξεπουλώντας την Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς.

Μάλιστα το τεκμηρίωσαν με ιστορικά στοιχεία, χωρίς κραυγές και ύβρεις. Όλοι οι άλλοι σύλλογοι, κυρίως οι θρακιώτικοι του Έβρου, δεν είπαν το παραμικρό. Κάποιοι μάλιστα δεν έβγαλαν ούτε… τσιμουδιά, όταν ο κ.Ρίζος με προκλητικό τρόπο άνετος και ωραίος εμφανίστηκε στις εκδηλώσεις τους. Ούτε ένας δεν βρήκε το θάρρος όχι να διαμαρτυρηθεί και πολύ περισσότερο να αποδοκιμάσει ή να βρίσει, αυτά ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ όπως έχουμε ξεκαθαρίσει.

Να του πει όμως ένας, έστω ένας, έστω ένας γαμώτο μου, πως δεν πρέπει να προσέλθει γιατί είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ από τον κόσμο. Κανονικά λοιπόν τις… πίτες τους, τις χοροεσπερίδες και τις άλλες εκδηλώσεις και ποιος νοιάζεται για τη Μακεδονία και αν παρέδωσε η Κυβέρνηση το όνομα, την μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα. Μόνο αντίδραση και.. αντίσταση στο facebook. Οι ίδιοι που όταν παλαιότερα πλήρωναν ΕΝΦΙΑ μερικά ευρώ, χαλούσαν τον κόσμο, έβριζαν τους κυβερνητικούς βουλευτές και τους έδιωχναν από τις εκδηλώσεις τους. Κρίμα…

Θα προλάβει;

Στις 10 Φεβρουαρίου προγραμματίζει όπως είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Τάκης Τοψίδης, να ανακοινώσει στην Καβάλα τα πρώτα ονόματα υποψήφιων περιφερειακών του συμβούλων. Θα προλάβει; Γιατί μπορεί να προηγηθεί μια πολύ σημαντική, πάρα πολύ σημαντική, επίσκεψη στην περιοχή μας, που θα αλλάξει τα δεδομένα.

 Μείον ένας στο Διδυμότειχο

Μείον ένας από όσους θεωρούνταν πιθανοί υποψήφιοι δήμαρχοι στο Διδυμότειχο, αφού όλα δείχνουν πως αποφάσισε να πάει για… Περιφέρεια μεριά. Αν και μαθαίνω ότι άλλοι δύο καινούργιοι… ξύνονται και κάνουν κινήσεις για συνδυασμό.

Περιμένει δυσάρεστη… έκπληξη τον Πουλιλιό

Γιατί ένας φίλος μου υποστηρίζει ότι στις 15 αυτού του μήνα περιμένει μια… δυσάρεστη έκπληξη τον Βαγγέλη Πουλιλιό. Τί εννοεί άραγε;

Τι εννοεί άραγε ο Σταυράκογλου;

Μια αινιγματική φράση, συνοδευόμενη από την φωτογραφία στο προσωπικό του γραφείο, ανάρτησε στην προσωπική σελίδα στο facebook ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου, του ΟΛΑ και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σταύρος Σταυράκογλου. Έγραψε: “Προσεχώς περισσότερα…” και το άφησε εκεί.

Τι εννοεί άραγε πως θα ακολουθήσει; Κάτι επαγγελματικό, εκλογικό μήπως; Γιατί ως γνωστό πάντα ασχολείται με κάποιον τρόπο με τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο όταν υπάρχουν εκλογές. Τώρα όμως και μέχρι στιγμής είναι “εξαφανισμένος” και δεν έχει εκδηλωθεί. Λέτε να κάνει καμιά έκπληξη και να συνταχθεί εκεί που κανείς δεν το περιμένει; Για να δούμε τι θα ακολoυθήσει. LOADING…  που γράφει χαρακτηριστικά.

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*