Πλήρωσαν από 2.500 έως 4.000 ευρώ στους δουλέμπορους και αγνοούνται στα νερά του Έβρου

Πλήρωσαν από 2.500 έως 4.000 ευρώ στους δουλέμπορους και αγνοούνται στα νερά του Έβρου

Πλήρωσαν από 2.500 έως 4.000 ευρώ για την μεταφορά τους από την Τουρκία στην Ελλάδα και τελικά τέσσερις από αυτούς, ανάμεσα τους τρία παιδιά, αγνοούνται στα νερά του Έβρου αφού οι έρευνες για τον εντοπισμό τους το Σάββατο και την Κυριακή δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους, τα ποσά ποικίλουν ανάλογα με το κύκλωμα με το οποίο  συνεργάστηκαν για να φτάσουν στην Ελλάδα. Κάποιοι πλήρωσαν 2.500 ευρώ, άλλοι 3.000 ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες τους κάποιοι έδωσαν στους διακινητές 4.000 ευρώ.

Πάντως με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα στον ποταμό Έβρο για τον εντοπισμό τριών παιδιών και ενός άνδρα που αγνοούνται.  Τα συνεργεία διάσωσης με την συνδρομή του Ελληνικού Στρατού και της 4ης ΕΜΑΚ που έφτασε από την Κομοτηνή την Κυριακή,  έδιναν τις δυο προηγούμενες ημέρες «μάχη» με τον χρόνο, προκειμένου να εντοπιστούν τα άτομα που αγνοούνται στην περιοχή Πετράδες Διδυμοτείχου, όταν η φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε στα νερά του ποταμού Έβρου.

Έλληνες στρατιώτες με την αστυνομία κατάφεραν την πρώτη στιγμή να διασώσουν από νησίδα του ποταμού 8 από τα συνολικά 12 άτομα που φέρονται να επέβαιναν στο φουσκωτό, που τους είχαν επιβιβάσει Τούρκοι δουλέμποροι. Διασώθηκαν 6 ενήλικες και 2 παιδιά, όλοι τους ιρακινής καταγωγής. Ο ένας από τους διασωθέντες ανέφερε στα συνεργεία διάσωσης ότι αγνοείται η γυναίκα του και τα 3 του παιδιά κι από τότε σήμανε συναγερμός. Ωστόσο νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν άνδρα και 3 παιδιά, μάλιστα αδερφές, που αγνοούνται.

Πηγή: ethnos.gr