Δ.Κολγιώνης: Ούτε τα ανταποδοτικά του ΤΑΠ είναι ικανοί να αξιοποιήσουν γι’ αντικατάσταση αρδευτικού δικτύου

Δ.Κολγιώνης: Ούτε τα ανταποδοτικά του ΤΑΠ είναι ικανοί να αξιοποιήσουν γι’ αντικατάσταση αρδευτικού δικτύου

Η διθυραμβική και πομπώδης ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης για αντικατάσταση του αρδευτικού δικτύου Φερών και συγκεκριμένα της κοινότητας Πέπλου από την κατασκευάστρια εταιρεία του αγωγού ΤΑΡ, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Δημήτρη Κολγιώνη, γνωστού και πολύ έμπειρου αγροτικού στελέχους της περιοχής, που γνωρίζει άριστα το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ.Κολγιώνης, με δήλωση του χαιρετίζει αρχικά την απόφαση της εταιρείας να βοηθήσει, έστω και πέρασαν δυο ολόκληρα χρόνια για να αποδεχθεί το αίτημα, επισημαίνει όμως παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμιά νομική δέσμευση για τις λεπτομέρειες του έργου και πως άλλη μια καλλιεργητική περίοδο οι αγρότες της περιοχής θα ταλαιπωρούνται. Τέλος, αφού τονίζει ότι πέρασαν 28 μήνες από την κατάθεση του αιτήματος εκ μέρους του δήμου Αλεξανδρούπολης, σημειώνει χαρακτηριστικά: “Αποδεικνύεται τελικά ότι ούτε τα ανταποδοτικά του αγωγού ΤΑΠ είναι ικανοί να αξιοποιήσουν”.

Στη δήλωση του ο κ.Κολγιώνης τονίζει:

Χαιρετίζω την απόφαση του ΤΑΠ να ανταποκριθεί θετικά έστω και με καθυστέρηση δύο και πλέον ετών στο αίτημα για την χρηματοδότηση του έργου “αντικατάσταση αρδευτικού δικτύου Δημοτική ενότητα Φερών (κοινότητα Πέπλου)” Δημιουργεί ομως προβληματισμό, αβεβαιότητα και ανασφάλεια στους αγρότες της περιοχής το γεγονός ότι ο ΤΑΠ αναφέρει ρητά πως με την επιστολή δεν αναλαμβάνει καμία απολύτως νομική υποχρέωση και καμία δέσμευση για το μήκος του δικτύου άρδευσης που τελικά θα αντικατασταθεί, το κόστος του έργου, την μελέτη καθώς και τους χρόνους έναρξης και ολοκλήρωσης του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για ακόμα μια καλλιεργητική περίοδο το δίκτυο θα υπολειτουργεί και οι αγρότες παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης και των εργαζομένων του ΤΟΕΒ Φερών θα ταλαιπωρούνται. Η χρονική καθυστέρηση των 28 μηνών από την κατάθεση ενός απλού αιτήματος από τον Δήμο, καταδεικνύει πλέον με πόση προχειρότητα και επιπολαιότητα αντιμετωπίζονται μείζονα προβλήματα των αγροτών της περιοχής. Αποδεικνύεται τελικά ότι ούτε τα ανταποδοτικά του αγωγού ΤΑΠ είναι ικανοί να αξιοποιήσουν.