Τα “διαμάντια” του Βαγγέλη Λαμπάκη δεν ήταν όσο… αστραφτερά διαφημίζονταν

Τα “διαμάντια” του Βαγγέλη Λαμπάκη δεν ήταν όσο… αστραφτερά διαφημίζονταν

Ανακοινώθηκε λοιπόν χθες βράδυ και η δεύτερη φουρνιά υποψηφίων της δημοτικής παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του Βαγγέλη Λαμπάκη, αλλά τα “διαμάντια”, όπως ο ίδιος αποκάλεσε τους 12 που παρουσίασε στους δημοσιογράφους, δεν ήταν τόσο… αστραφτερά όσο διαφημίζονταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Κι αυτό δεν το αναφέρουμε, επειδή μας διέψευσε και δεν ανακοίνωσε τελικά ούτε τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Έβρου Παναγιώτη Τσίρτση, ούτε τον επίσης εκπαιδευτικό και υπεύθυνο του RUN GREECE Αλεξανδρούπολης Κώστα Πατερόπουλο, όπως γράψαμε στο ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ. Πιστεύουμε ότι οι δυο συγκεκριμένοι, μαζί ενδεχομένως με τον Βαγγέλη Γουμενίδη, το νυν δημοτικό σύμβουλο του Απόστολου Φωτιάδη, μπορεί να ανακοινωθούν την άλλη Δευτέρα ή και αργότερα. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προανήγγειλε εξάλλου, ότι θα ανακοινώσει άλλους 12 σε μια εβδομάδα.

Όσον αφορά τώρα τα ονόματα, που χθες βράδυ πρώτο το Evros-news.gr δημοσίευσε, αλλά και όσα συνέβησαν στην παρουσίαση που έγινε στο CRECOTEL και κυρίως τα σχόλια που έκανε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες επισημάνσεις. Κατ’ αρχάς, το όλο σκηνικό, με τα τρία τραπέζια που συνήθως χρησιμοποιούνται σε δεξιώσεις, ένα μικρό όπου καθόταν ο δήμαρχος και άλλα δύο δεξιά και αριστερά του, θύμιζαν… γάμο. Με το ζευγάρι κεντρικά και τους… συμπεθέρους στα πλάγια.

Επί της ουσίας όμως, από τους 12 ανακοινωθέντες, οι πέντε είναι… παλιοί και εννοούμε την ήδη σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Σοφία Χιντζή και άλλους τρεις που ήταν ξανά υποψήφιοι και δεν εξελέγησαν. Αναφερόμαστε στους Μίρτσου, Παχίδου, Φούσκα, Περηφάνη. Από τους υπόλοιπους, οι δυο είναι μουσουλμάνοι, ο ένας μάλιστα υπήρξε υποψήφιος με τον Απόστολο Φωτιάδη και δεν εξελέγη το 2014, ενώ νεαρής ηλικίας είναι μόνο ένα από τα δώδεκα άτομα, η Κατερίνα Ιντζούδη.

Παρουσίαση 12 νέων υποψηφίων της παράταξης "Πόλη & Πολίτες" για τις εκλογές 2019

Παρακολουθήστε το βίντεο της εκδήλωσης – παρουσίασης 12 νέων υπόψηφιων δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης "Πόλη & Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης".Πρόκειται για τους:1) Αμπετίν Σαλή Ογλού Φειφζη – Αγρότης, Κτηνοτρόφος 2) Γκιρτζή Καϊκα Ραλού – Συνταξιούχος Τουριστικός Πράκτορας3) Ιντζούδη Αικατερίνη – Καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας 4) Μήρτζου Μαρία – Ελεύθερη Επαγγελματίας 5) Νότης Κωνσταντίνος – Υπάλληλος ΕΚΑΒ6) Παχίδου Αναστασία – Ασφαλιστικός Σύμβουλος7) Περιφάνης Σταύρος – Αγρότης, Κτηνοτρόφος 8) Σπύρου Στέργιος (Στέλιος) – Υπάλληλος ΕΚΑΒ9) Φούσκας Μιχάλης – Επιχειρηματίας 10) Χατζή Σαλή – Αγρότης, Κτηνοτρόφος 11) Χιτζή Σοφία – Ελεύθερη Επαγγελματίας 12) Χρυσορίδης Ιωάννης – Συνταξιούχος Δημοτικός Υπάλληλος #synexizoye #sta_matia #polipolites

Gepostet von Πόλη & Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης am Montag, 4. Februar 2019

Τα 12 “διαμάντια” μάλλον δεν…ήχησαν καλά στους 59 που προηγήθηκαν

Κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το επισημάνουμε, γιατί αφορά και τους 59 που ανακοίνωσε όλους μαζί σε εκείνη την… αμερικανικής έμπνευσης φιέστα στις 18 Δεκεμβρίου. Ελάχιστα είναι τα νέα σε ηλικία άτομα και όσο να προσπαθεί ο κ.Λαμπάκης να μιλήσει για… ανανέωση της παράταξης του, αυτή θα πρέπει να γίνεται σίγουρα και… ηλικιακά. Κάτι που δεν συμβαίνει. Από κει και πέρα, οι γνωστές υπερβολές του λόγου του, είχαν αρκετό ενδιαφέρον. “Μια ντουζίνα έχω εδώ απόψε” είπε αρχίζοντας την παρουσίαση των 12 και συμπλήρωσε πως την άλλη Δευτέρα θα ακολουθήσει άλλη μια ντουζίνα. Τι στο καλό; Ποτήρια είναι οι υποψήφιοι, γιατί σε 12άδες ή ντουζίνες, τα ποτήρια αγοράζουμε συνήθως.

-“Πόλη και Πολίτες”: Παρουσίασε άλλους 12 υποψηφίους (τα “διαμάντια” όπως τους αποκάλεσε) ο Β.Λαμπάκης

Η αναφορά του ότι επέλεξε να τους παρουσιάσει σε συνέντευξη τύπου γιατί “Θέλω οι καινούργιοι που μπαίνουν να είναι τα διαμάντια της κοινωνίας μας”, μάλλον δεν θα πρέπει να… ήχησε και τόσο καλά στα αυτιά των άλλων 59 που παρουσιάστηκαν ως… τσούρμο και όλοι μαζί. Όπως γράψαμε άλλωστε, η τακτική που επιλέχθηκε για όσους απομένει να ανακοινωθούν, ήδη έχει προκαλέσει… γκρίνια στους παλαιότερους συνεργάτες του, όπως ο Ουζουνίδης, ο Γερακόπουλος, ο Κουκουράβας, ο Παντελίδης, ο Γκοτσίδης και οι άλλοι. Πέρα απ’ το ότι, με εξαίρεση τις κυρίες Ραλλού Καίκα-Γκιρτζή και Σοφία Χιντζή, οι άλλοι 1ο δεν είναι γνωστοί και δεν δημιουργούν ασφαλώς την παραμικρή δυναμική.

Ξέχασε το… πτυχίο του Βαμβακερού

Επίσης, οι δυο από τους υποψήφιους είναι διασώστες του ΕΚΑΒ και όπως σχολίασε κάποιος: “Τους επέλεξε ο Βαγγέλης Λαμπάκης μήπως και… διασωθεί η παράταξη του, γιατί βλέπει ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περίμενε και είναι φανερός ο εκνευρισμός του καιρό τώρα”. Όσο και αν προσπάθησε άλλωστε να εμφανιστεί πολύ αισιόδοξος και σίγουρος ότι θα κερδίσει τις εκλογές και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, μάλλον για να το ακούει ο ίδιος και να το πιστέψει τα έλεγε.

Κάτι ακόμα. Εκείνη την αναφορά για τους 59 που απουσίαζαν, σε μια προσπάθεια να τους… εκθειάσει και να μετριάσει την δυσαρέσκεια που είναι δεδομένο ότι υπάρχει για την… διάκριση στις παρουσιάσεις, τι την ήθελε και είπε: “Οι 19 από τους 59 έχουν πτυχίο ΑΕΙ, οι 9 έχουν πτυχίο ΤΕΙ και οι 5 έχουν πτυχίο ΙΕΚ”. Ξέχασε πάντως ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης τον… Αντώνη Βαμβακερό. Έπρεπε να αναφέρει ότι υπάρχει στους 59 και ένας που έχει…πλαστό πτυχίο, για το οποίο άλλωστε πριν λίγο καιρό καταδικάστηκε πρωτόδικα και ακολουθούν και άλλες δίκες.

Έχει ενδιαφέρον η συνύπαρξη Δαγκλή Γιασάρ με Παχίδου

Έχει επίσης ενδιαφέρον μετά την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση των 12 καινούργιων ονομάτων υποψηφίων και επειδή ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και φωτογραφήθηκε με την Τασία Παχίδου, την Συντονίστρια των ΑΝΕΛ στον Έβρο, του… αποκόμματος (πλέον) του Πάνου Καμμένου, πως θα συνυπάρξει με τον έτερο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, τον Δαγκλή Γιασάρ. Κι αναφέρομαι σε αυτόν όχι επειδή είναι μουσουλμάνος, αφού και χθες υπήρχαν άλλοι δυο μουσουλμάνοι στους 12 που παρουσιάστηκαν, αλλά για τις απόψεις που εκφράζει. Τέθηκε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών όπως παρουσίασε το Evros-news.gr, τόνισε πως ο Τούρκος της Αδριανούπολης είναι φυσικό να δηλώνει Θρακιώτης, ενώ παράλληλα αναφερόμενος στους μουσουλμάνος γνωστούς και φίλους του απ’την Αλεξανδρούπολη οι οποίοι ζουν στη Γερμανία, δήλωσε αισιόδοξος για το… έθνος τους. Όπως ρωτήσαμε άλλωστε και χθες, ποιο είναι αυτό το έθνος; Το ελληνικό, μια και όλοι είναι Έλληνες πολίτες ή κάποιο άλλο;

Εντάξει, η αυτοδιοίκηση ενώνει, οι συνδυασμοί καλό είναι να περιέχουν ανθρώπους διαφορετικών αντιλήψεων, πολιτικών, κομματικών και κοινωνικών, αλλά είναι φυσικό να αναρωτιούνται ορισμένοι πως θα συνεργαστούν αυτοί οι δύο; Αν και τώρα που το σκέφτομαι, κανέναν πρόβλημα δεν θα έχουν. Εδώ ο αρχηγός της, ο Πάνος Καμμένος, τέσσερα χρόνια συνεργάστηκε μια χαρά με τον ΣΥΡΙΖΑ για την καρέκλα, στήριξε τους Τσίπρα και Κοτζιά και υπέγραψαν την επαίσχυντη Συμφωνία στις Πρέσπες ξεπουλώντας την Μακεδονία στους Σκοπιανούς και όταν πλέον τον.. πέταξαν ως στυμμένη λεμονόκουπα, τότε θυμήθηκε την Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο. Οπότε μια χαρά θα τα πάνε Δαγκλή Γιασάρ και Τασία Παχίδου. Τους ενώνει άλλωστε ο… Βαγγέλης Λαμπάκης.

Υ.Γ: Είδα τις κονκάρδες που φορούσαν στο πέτο οι καινούργιοι υποψήφιοι και είχαν το σήμερα της παράταξης “Πόλη και Πολίτες”. Νόμιζα ότι όλα αυτά είχαν καταργηθεί, αφού τα κόμματα τα προηγούμενα χρόνια τα χρησιμοποιούσαν. Είναι βέβαια… αμερικανιά κι επειδή και στην προηγούμενη εκδήλωση όπου έκανε απολογισμό και παρουσίασε τους περισσότερους υποψήφιους του κάτι παρόμοιο είχε γίνει, προφανώς και έχει υιοθετήσει το επικοινωνιακό επιτελείο του κ.Λαμπάκη αυτό τον τρόπο.