Σε Κριό, Δίλοφο και Μαράσια περιόδευσε η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου

Σε Κριό, Δίλοφο και Μαράσια περιόδευσε η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου

Συνεχίζοντας την επικοινωνία με τους δημότες κάθε περιοχής της πόλης αλλά και όλων των χωριών του δήμου Ορεστιάδας, η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου περιόδευσε και “άκουσε” τους κατοίκους του Κριού, του Διλόφου και των Μαρασίων, τρία μικρά χωριά με ελάχιστους εναπομείναντες κατοίκους στην περιοχή του Τριγώνου.

Τα τρία διπλανά χωριά αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, το κορυφαίο δε αυτών είναι οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοί τους στην επικοινωνία τους με τα υπόλοιπα χωριά και την έδρα του Δήμου. Το τραγικό οδικό δίκτυο, δημοτικό, επαρχιακό, αγροτικό, η παντελής έλλειψη δρομολογίων του ΚΤΕΛ και η μεγάλη μείωση των δρομολογίων των τρένων έχουν απομονώσει τους κατοίκους του Κριού, του Διλόφου και των Μαρασίων. 


Όλα τα παραπάνω και επιπλέον η ελλιπής παρουσία αγροτικών γιατρών, η έλλειψη σωστού φωτισμού και η πλημμελής διαχείριση του πρασίνου τους έχουν οδηγήσει σε απόγνωση.
Δεν υπάρχουν νέοι, δεν υπάρχουν δουλειές, δεν υπάρχει κανένα μέλλον και καμιά προοπτική στα χωριά μας, λένε οι κάτοικοι απελπισμένοι. Σε λίγα χρόνια δεν θα ζει κανείς από εμάς και τα χωριά θα σβήσουν, καταλήγουν.


Είναι πλέον εξοργιστικό, αλλά τα προβλήματα έχουν λυγίσει τους λίγους ξεχασμένους κατοίκους των μικρών χωριών. Τα ίδια καρμπόν προβλήματα, η ίδια καρμπόν αιτία. Η εγκατάλειψη και η αδιαφορία του κ. Μαυρίδη και της δημοτικής αρχής.


Τι να πει πλέον κανείς σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Οι ψήφοι στα χωριά τους είναι λίγοι, επομένως ανύπαρκτη και η φροντίδα σύμφωνα με τη λογική Μαυρίδη.
Η κ Γκουγκουσκίδου τους άκουσε και δεν αρνήθηκε τις δυσκολίες που βιώνουν. Εξάλλου η κατάσταση δεν προσφέρεται για υπεκφυγές. “Δεσμεύομαι να κάνω ότι περνάει απ’ το χέρι μου να κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά. Ο Κριός, ο Δίλοφος και τα Μαράσια είναι το στοίχημα της επόμενης μέρας για μας. Είναι το μέλημά μας.” είπε και συνέχισε. “Ήδη έχουμε σηκώσει τα μανίκια, δεν έχουμε πλέον χρόνο για χάσιμο. Ο χρόνος και οι ευκαιρίες χάθηκαν με τον Μαυρίδη”.

 
Οι παρευρισκόμενοι ευχαρίστησαν την υποψήφια Δήμαρχο που τους επισκέφτηκε “δεν θα το ξεχάσουμε, μας έδωσες μεγάλη χαρά Μαρία” της είπαν.
“Υποχρέωσή μου να είμαι μαζί σας, κι εγώ δεν θα ξεχάσω τη σημερινή εμπειρία” κατέληξε προβληματισμένη η κ Γκουγκουσκίδου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*