Απίστευτο μπάχαλο και φοβερό αλαλούμ: Ο Β.Λαμπάκης καθαίρεσε τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων Αρδανίου, Δωρικού

Απίστευτο μπάχαλο και φοβερό αλαλούμ: Ο Β.Λαμπάκης καθαίρεσε τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων Αρδανίου, Δωρικού

Απίστευτο μπάχαλο και φοβερό αλαλούμ δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες, όταν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης καθαίρεσε τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Αρδανίου και Δωρικού, αφού πρώτα τους διέγραψε από τον συνδυασμό της δημοτικής του παράταξης “Πόλη και Πολίτες”, αν και οι ίδιοι δεν είχαν υποβάλλει ούτε παραίτηση, ούτε ανεξαρτητοποιήθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο κ.Λαμπάκης καθαίρεσε τον επί 12 χρόνια Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αρδανίου Κώστα Κουσάρη, ενώ στην Τοπική Κοινότητα Δωρικού έκανε το ίδιο τόσο με τον Μιχάλη Σαρακιώτη, όσο και με την αναπληρωματική Βερόνικα Μουρατίδου που έπρεπε να τον αντικαταστήσει. Οι τρεις τους είχαν εκλεγεί με την δημοτική παράταξη “Πόλη και Πολίτες”, δεν υπέβαλλαν παραίτηση από αυτήν και ούτε δήλωση ανεξαρτητοποίησης, όπως συνέβη για παράδειγμα με τους Όλγα Βρετοπούλου στην Αλεξανδρούπολη και τον Στάθη Γιαμουρίδη στη Συκορράχη.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προχώρησε όμως στην διαγραφή τους από την παράταξη του, χωρίς καν να τους καλέσει σε απολογία ή να καταθέσουν τις απόψεις τους, επειδή ο κ.Κουσάρης ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος με τον Γιάννη Ζαμπούκη και την παράταξη “Δήμος για Όλους-Πρώτα Εσύ”, ενώ ο κ.Σαρακιώτης θα είναι υποψήφιος με τον Βαγγέλη Μυτιληνό και τον συνδυασμό “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση”. Κι ενώ την θέση του τελευταίου έπρεπε να πάρει η δεύτερη σε ψήφους κ.Μουρατίδου, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης καθαίρεσε και αυτή, επειδή ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφια με τον Γιάννη Ζαμπούκη, όπως και ο κ.Κουσάρης.

Το αλαλούμ με τους αντικαταστάτες και η εξέταση

αν η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι νόμιμη

Από τις συγκεκριμένες εξελίξεις, δημιουργήθηκε πάντως ένα απίστευτο μπάχαλο και μεγάλο αλαλούμ, αφού στο Αρδάνιο μετά την καθαίρεση-διαγραφή του Κώστα Κουσάρη, από 1 Φεβρουαρίου ανέλαβε Πρόεδρος η Κατερίνα Ιντζούδη, η οποία πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε επίσημα απ’ τον κ.Λαμπάκη πως θα είναι εκ νέου υποψήφια. Αυτή όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, αρνήθηκε να αναλάβει καθήκοντα, επικαλούμενη σοβαρούς προσωπικούς λόγους, οπότε ο επόμενος που μπορεί να αναλάβει, είναι σύμβουλος της παράταξης του Απόστολου Φωτιάδη. Αν παραιτηθεί και αυτός, τότε η Προεδρία επιστρέφει στον κ.Κουσάρη.  Το ίδιο έγινε και στο Δωρικό. Ο τρίτος σε σειρά ψήφων Νίκος Σισμανίδης είναι επίσης σύμβουλος της παράταξης του Απόστολου Φωτιάδη και αν παραιτηθεί, τότε η Προεδρία επιστρέφει στον Μιχάλη Σαρακιώτη που διέγραψε ο κ.Λαμπάκης.

Στις επιστολές με ημερομηνία 31-1-2019 που εσταλησαν στο Νίκο Σισμανίδη και την Κατερίνα Ιντζούδη, αναφέρεται η διαγραφή των μέχρι πρότινος Προέδρων και ότι αναλαμβάνουν αυτοί τα καθήκοντα κατά τις διατάξεις του άρθρου 80 παρ.2 του Ν.3852/2010. Επειδή όμως οι διαγραφέντες-καθαιρεθέντες ούτε κλήθηκαν να απολογηθούν, ούτε να παραστούν στην διαδικασία, δεν γνωρίζουν αν αυτή ακολουθήθηκε κανονικά και με βάση όσα προβλέπει ο νόμος. Επίσης, μπορεί να ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα τους με τους Γιάννη Ζαμπούκη και Βαγγέλη Μυτιληνό, όμως επίσημα ακόμα υποψηφιότητες δεν έχουν κατατεθεί, όσον αφορά τη νομική διαδικασία που προβλέπεται. Οπότε δεν αποκλείεται κάποιος, νομικά τουλάχιστον, να αλλάξει άποψη μέχρι να συμβεί αυτό. Γι’ αυτό και εξετάζεται, αν η διαδικασία που ακολούθησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, είναι απόλυτα νόμιμη ή υπάρχουν… κενά.

Ανεξάρτητα απ’ όλα αυτά πάντως και επειδή συνέχεια ο κ.Λαμπάκης επαναλαμβάνει ότι η παράταξη του “Πόλη και Πολίτες” είναι μια πολύ αγαπημένη οικογένεια και… μπετόν αρμέ, αποδεικνύεται από αυτές τις εξελίξεις πως τα μέλη της οικογένειας δεν είναι και τόσο… δεμένα μεταξύ τους. Γιατί υπάρχουν αρκετές αποχωρήσεις και μάλιστα με όχι και τόσο… φιλικό τρόπο και η ποιότητα του… μπετόν, μάλλον δεν είναι ίδια με αυτή που έχει το… σταμποτό με το οποίο τσιμέντωσαν αυτός και ο Γιώργος Κουκουράβας τους κυβόλιθους στον πεζόδρομο της οδού Κύπρου.