Αλεξανδρούπολη: Έκοψαν πρωί-πρωί όλα τα δένδρα της παραλιακής οδού

Αλεξανδρούπολη: Έκοψαν πρωί-πρωί όλα τα δένδρα της παραλιακής οδού

Πόνεσε η… ψυχή όσων Αλεξανδρουπολιτών πέρασαν πρωί-πρωί από την παραλιακή, εκεί όπου γίνονται εργασίες ανάπλασης, αφού είδαν συνεργεία του δήμου να κόβουν όλα τα δένδρα που υπήρχαν εκεί και να είναι σωριασμένα πάνω στον πεζόδρομο.

Η εικόνα ήταν αποκρουστική και προκαλούσε θλίψη στους πολίτες που κατευθύνονταν είτε από την στροφή του Εγνατία προς τον Φάρο ή και αντίστροφα. Φυσικό είναι να υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM FM και τον Δημήτρη Κολιό, τόνισε ότι κόπηκαν 24 πεύκα που κρίθηκαν άρρωστα αλλά και πικροδάφνες, αλλά στη θέση τους θα μπουν 64 νέα, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου.

Τόσα χρόνια φυσικά τα συγκεκριμένα δένδρα ήταν εκεί και δεν είχαν κριθεί από κανέναν… άρρωστα, αλλά τώρα που άρχισαν οι εργασίες ανάπλασης αποφασίστηκε να κοπούν, ενώ χρειάστηκαν τόσα χρόνια για να μεγαλώσουν. Το ίδιο συνέβη και στον χώρα που κατασκευάστηκε το πάρκινγκ στο γήπεδο “Φώτης Κοσμάς”, όπου και εκεί… έπεσε τσεκούρι. Ο κ.Κουκουράβας προσπάθησε να… δικαιολογήσει και εκεί την κατάσταση, λέγοντας πως κι αυτά ήταν “άρρωστα” και στη θέση τους θα φυτευθούν περισσότερα και συγκεκριμένα 54 καινούργια.

Να δώσουν στη δημοσιότητα το έγγραφο

του Δασαρχείου που τα χαρακτήρισε “άρρωστα”

Το ερώτημα στον κ.Κουκουράβα και τους άλλους… φωστήρες του δήμου Αλεξανδρούπολης είναι, γιατί να κοπούν με πολύ μεγάλη ευκολία και “ελαφρά τη καρδία” δένδρα μεγάλα και τόσων χρόνων και πόσο χρόνο θα χρειαστούν τα καινούργια δένδρα που θα φυτευθούν για να μεγαλώσουν. Κι αφού συνέχεια επικαλούνται σχετική γνωμοδότηση του Δασαρχείου, να δώσουν στη δημοσιότητα το σχετικό έγγραφο που χαρακτηρίζει τα κομμένα δένδρα άρρωστα που πρέπει να κοπούν. Γιατί αλλιώς, όπως πολύ εύστοχα λένε οι δημότες, θα δικαιούνται να σκεφθούν πως… άρρωστα είναι κάποια μυαλά που αποφάσισαν άνετα και γρήγορα την καταστροφή δένδρων που βρίσκονταν δεκαετίες στην παραλία της πόλης.

3 Σχόλια

 1. Όπως έκοψαν και από το πάρκο ανατολικής Θράκης τότε που το έφτιαχναν και δεν τα ανανέωσαν έτσι τα έκοψαν κι αυτά.
  Αν δεν κάνουν του κεφαλιού τους δεν μπορούν.
  Τι τους έφταιγαν τα δεντράκια?
  Να δούμε το επίσημο έγγραφο παρακαλώ αν όντως είναι άρρωστα.

  ΣΗΜ. Μόνο δύο δέντρα έπρεπε η να κοπούν η να μεταφερθούν εκεί μπροστά από τις τελευταίες ταβέρνες προς στροφή που τα πλακάκια έχουν γίνει λόφος από τις ρίζες τους.

 2. Δεν είμαι ρομπότ

  Ένα δέντρο θέλει 10-15 χρόνια για να μεγαλώσει.
  Μακάρι να είναι όπως τα λένε και να μπουν νέα, ωραιότερα δένδρα. Αλλιώς είναι πολύ κρίμα.

 3. Τα ίδια έλεγαν και για τον περιφερειακό. Στα στρατόπεδα έκοψαν ολόκληρο δάσος και δήθεν θα φυτευαν περισσότερα κατά μήκος του δρόμου. Το ίδιο και στο προσκοπων όπου τα άρρωστα δεν αντικατασταθηκαν ποτέ. Και στο παρμενιων κάτι έκοψαν χωρίς αντικατάσταση. Κάντε έναν απολογισμό της δημαρχειας Λαμπράκη. Πόσα έκοψε και πόσα φύτεψε αυτά τα χρόνια.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*