Ντροπή και αηδία: Ο πρώην Ναύαρχος ΟΥΚας, για μια καρέκλα, να… αποθεώνει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ντροπή και αηδία: Ο πρώην Ναύαρχος ΟΥΚας, για μια καρέκλα, να… αποθεώνει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ντροπή και αηδία αισθάνθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και κυρίως οι στρατιωτικοί, βλέποντας έναν πρώην Ναύαρχο ΟΥΚα, το νυν υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, να μιλάει πριν από λίγο στην Βουλή και να… αποθεώνει την Συμφωνία των Πρεσπών και το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας.

Για μια καρέκλα λίγων μηνών, ο κ.Αποστολάκης που δήλωνε πριν λίγους μήνες ότι: “Θα ανατινάξουμε όποια βραχονησίδα ανέβουν πάνω οι Τούρκοι”, για να γίνει υπουργός της αριστερής Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να μιλάει απόψε στους βουλευτές και να τους προτρέπει να ψηφίσουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ της “Βόρειας Μακεδονίας”. Μια συμφωνία δηλαδή που ξεπούλησε την Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς, αφού τους παραχωρεί γλώσσα, εθνότητα και μακεδονικό λαό. Αυτός που δήλωνε αποφασισμένος να μην επιτρέψει στους Τούρκους να αμφισβητήσουν σπιθαμή ελληνικής γης, την συγκεκριμένη λέξη “Βόρεια Μακεδονία”  την επανέλαβε μάλιστα και πολλές φορές, την στιγμή που η σημερινή Κυβέρνηση παραχωρεί τα πάντα στους γείτονες μας.

“Που ‘σουν νιότη που ‘λεγες πως θα γινόμουν άλλος” θα σκέφτονταν πολλοί συνάδερφοι του και σίγουρα οι περισσότεροι στρατιωτικοί, ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στα ΟΥΚ, που αν τον έβλεπαν θα του θύμιζαν ότι: “τα στερνά τιμούν τα πρώτα”. Όπως έδειξε όμως και απόψε, ο πρώην Ναύαρχος, όλα αυτά ξεχνιούνται μπροστά σε μια υπουργική καρέκλα μερικών μηνών και ενδεχομένως μια θέση το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Να τον χαίρονται οι συμπατριώτες του Κρητικοί, που χιλιάδες πρόγονοι τους πολέμησαν στο Μακεδονικό Αγώνα και είχαν και πάνω από 700 νεκρούς.

Το φοβερό είναι μάλιστα ότι προσπάθησε να πείσει πως: Η κύρωση του Πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ υπηρετεί τι στρατηγικό συμφέρον της Ελλάδας», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής και υπογράμμισε ότι «επιδίωξή είναι να καταστεί η Ελλάδα κύριος στρατηγικός εταίρος της Βόρειας Μακεδονίας, για τη διατήρηση της ειρήνης και την ενίσχυση της συνεργασίας και με σκοπό το αμοιβαίο όφελος».

Μπράβο πάντως στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που έχει δείξει ότι ξέρει να… ξεφτιλίζει όσους πιστεύαμε και νομίζαμε ότι θα κρατούσαν μια διαφορετική στάση και δεν θα τον… προσκυνούσαν για μια καρέκλα. Κι αφού τους χρησιμοποιεί να τους “πετάει σαν στυμμένες λεμονόκουπες”. Όπως έκανε και με τον πρώην συνεταίρο του στην Κυβέρνηση Πάνο Καμμένο.