Ορεστιάδα:  Βιολογικά λαχανικά  από το θερμοκήπιο του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου

Ορεστιάδα: Βιολογικά λαχανικά  από το θερμοκήπιο του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης υποδέχθηκε τους μαθητές του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός καινοτόμου Σχεδίου Δράσης, που υποστηρίζεται  από την Πράξη «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”» (MIS 5011051).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στη δράση εθνικής εμβέλειας «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΣΠΑ 2014-2020), με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας).

Το ΕΠΑΛ Ορεστιάδας επιλέχθηκε να υλοποιήσει ένα θεματικό Σχέδιο Δράσης στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων αλλά και εκτός σχολικού ωραρίου στα οποία συμμετέχουν μαθητές, με βασικούς στόχους την ενίσχυση του σχολείου ως κοινότητας και την περαιτέρω σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία μέσα από τη θεσμική υποστήριξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας, και της κοινωνικής ευθύνης.

Στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων του ετήσιου προγραμματισμού είναι η φύτευση, καλλιέργεια και στη συνέχεια η διάθεση βιολογικών λαχανικών σε ευπαθείς οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ορεστιάδας.

Οι μαθητές εξέφρασαν την ικανοποίηση και τη χαρά τους να προσφέρουν την παραγωγή τους σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας κ. Θεόδωρος Γκουτζέρης δήλωσε: «Η δράση αυτή εντάσσεται  στο Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”, υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται  από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS και σε συνεργασία με το Δήμο υλοποιείται με επιτυχία». Καθώς ήταν η πρώτη συγκομιδή βιολογικών λαχανικών  από το θερμοκήπιο του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας, ο κ. Γκουτζέρης αναφέρθηκε στην διακοπή λειτουργίας του θερμοκηπίου για δύο χρόνια λόγω καταστροφής του από ακραίες καιρικές συνθήκες και ευχαρίστησε θερμά το Δήμο Ορεστιάδας για τις εργασίες αποκατάστασης για την επαναλειτουργία του με νέα υπερσύγχρονη κατασκευή. Επιπλέον ο κ. Γουτζέρης ανέφερε πως πέρα από τους εκπαιδευτικούς σκοπούς που επιδιώκονται, στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε αξίες όπως είναι η αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο και η κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του προγράμματος, συνεχάρη τους μαθητές και τους υπευθύνους καθηγητές και ευχήθηκε να υπάρχει συνέχεια τόσο στη συνεργασία όσο και στην διάθεση αλληλεγγύης και προσφοράς σε αναξιοπαθούντες δημότες. Ιδιαιτέρως συνεχάρη τον κ. Γκουτζέρη για την προσήλωσή του στην υλοποίηση προγραμμάτων από το σχολείο, προς όφελος τόσο των μαθητών όσο και της τοπικής κοινωνίας.