Αλεξανδρούπολη: Περιμένουν τοποθετήσεις από Δασαρχείο, Οικολογική Εταιρεία Έβρου για τα κομμένα δέντρα οι πολίτες

Αλεξανδρούπολη: Περιμένουν τοποθετήσεις από Δασαρχείο, Οικολογική Εταιρεία Έβρου για τα κομμένα δέντρα οι πολίτες

Το αποκρουστικό θέαμα με τα κομμένα δέντρα της παραλιακής οδού, τα οποία συνεργεία του δήμου Αλεξανδρούπολης… εξαφάνισαν προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα της ανάπλασης που πραγματοποιούνται, συνεχίζει να προκαλεί έντονες αντιδράσεις στους πολίτες.

Ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, που πολλοί έκαναν την βόλτα τους όπως συνηθίζουν αυτό το διήμερο, υπήρξε οργή από την συντριπτική τους πλειοψηφία, βλέποντας την απαράδεκτη κατάσταση που πλέον υπάρχει στο συγκεκριμένο εμφατικό σημείο της πόλης. Όπως άλλωστε επισημαίνουν, ακόμα και αν φυτευθούν καινούργια, χρειάζονται χρόνια για να μεγαλώσουν και μέχρι τότε η περιοχή αυτή θα παρουσιάζει πολύ άσχημη “εικόνα”. Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που περιμένουν την επίσημη τοποθέτηση του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης, αφού ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας δήλωσε πως όλα έγιναν με την σύμφωνη γνώμη του.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον MAXIMUM FM και τον Δημήτρη Κολιό το πρωί της Παρασκευής, ο κ.Κουκουράβας δήλωσε επί λέξη: “Τα χαρακτήρισε άρρωστα το Δασαρχείο μαζί με την Διεύθυνση Πρασίνου, με το τμήμα Πρασίνου και στη θέση τους μας υπέδειξαν τα κατάλληλα δέντρα που πρέπει να μπούνε και για αντοχή, γιατί εκεί υπάρχει ο νοτιάς που τα καταστρέφει. Κανείς δεν προέβλεψε τα προηγούμενα χρόνια το ριζικό σύστημα να είναι κάθετο και όχι εγκάρσιο και σήκωσαν τις πλάκες. Όπως μας είπαν όμως και από το Δασαρχείο και από την Διεύθυνση Πρασίνου ήταν δέντρα που δεν ήταν υγιή αλλά άρρωστα και έπρεπε να φύγουν”.

Επειδή σε άλλη περίπτωση και συγκεκριμένα στην πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κουκουράβας.. συνελήφθη να λέει ψέματα, ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ να πάρει δημόσια και επίσημα θέση σε όσα είπε. Αν δηλαδή υπάρχει δική του γνωμοδότηση και έγγραφο που χαρακτηρίζει τα συγκεκριμένα δέντρα άρρωστα και άρα επιτρέπεται να κοπούν. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πολύ αυστηρό σε κοπή δέντρων και σε άλλες περιπτώσεις… ταλαιπωρεί κόσμο για χρόνια, ακόμα και για ένα δέντρο. Τώρα συμφώνησε να κοπούν 24 στην παραλία;

Υπάρχει όμως και η Οικολογική Εταιρεία Έβρου από την οποία όλοι περιμένουν να πάρει θέση. Εδώ για το πάρκινγκ που υποτίθεται ΘΑ γίνει κάποια στιγμή στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου… ξεσήκωσε τον κόσμο. Τώρα θα πρέπει να καταθέσει την άποψη της γι’ αυτό το “περιβαλλοντικό έγκλημα” όπως συνηθίζουν να το λένε, που έγινε στην παραλιακή από την δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη. Πάντως αν και στις δηλώσεις του ο κ.Κουκουράβας τόνισε πως το Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης τα χαρακτήρισε άρρωστα και γι’ αυτό κόπηκαν, στη συνέχεια στάθηκε περισσότερο στις ρίζες τους που σήκωσαν τις πλάκες του πεζοδρομίου. Όπως όμως χαρακτηριστικά λένε άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα, αν το πρόβλημα ήταν οι ρίζες που… φούσκωσαν τις πλάκες, μπορούσαν να… σηκώσουν μερικούς πόντους πάνω το πεζοδρόμιο και να μην “εξαφανίσουν” τα δέντρα.

Το Evros-news.gr, ανέδειξε από την πρώτη στιγμή με συνεχή ρεπορτάζ το συγκεκριμένο θέμα από την Παρασκευή το πρωί που προέκυψε. Δυστυχώς είμαστε ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΜΕ του Έβρου που αναφέρθηκε και ασχολήθηκε με τις έντονες αντιδράσεις για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια, αφού όλα τα υπόλοιπα το αποσιώπησαν ή το έχουν ¨θάψει”, για τους δικούς του λόγους το καθένα. Οι πληροφορίες μας όμως αναφέρουν ότι ομάδες πολιτών ετοιμάζονται να καταθέσουν Μηνυτήρια Αναφορά για το κόψιμο των δέντρων, αφού δεν τους έπεισε η προσπάθεια του Αντιδημάρχου Γιώργου Κουκουράβα με όσα δήλωσε, ενώ θέλουν να τεθούν προ των πιθανών ευθυνών τους τόσο αυτός, όσο και η Διεύθυνση Πρασίνου που είπε ότι συμφώνησε με το κόψιμο, αλλά και το Δασαρχείο για το οποίο επεσήμανε ότι χαρακτήρισε άρρωστα τα δέντρα αυτά.