Δεύτερη επίσκεψη στα Δίκαια και καταγραφή των προβλημάτων απ’ την υποψήφια δήμαρχο Μαρία Γκουγκουσκίδου

Δεύτερη επίσκεψη στα Δίκαια και καταγραφή των προβλημάτων απ’ την υποψήφια δήμαρχο Μαρία Γκουγκουσκίδου

Για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα, επισκέφτηκε τα Δίκαια η υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου, συνοδευόμενη από στελέχη της δημοτικής παράταξης “ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ”, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου.

Στόχος της να έχει σφαιρική και ολοκληρωμένη εικόνα για τα προβλήματα αυτού του σημαντικού χωριού, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου με το οποίο γνωστοποίησε την συγκεκριμένη δραστηριότητα, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα επισκέψεων σε όλα τα χωριά του δήμου Ορεστιάδας αλλά και σε όλες τις γειτονιές της πόλης.
Στο σχολείο συνομίλησε με τον Διευθυντή, τους δασκάλους, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ευαγγελία Ιωαννίδου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου.


Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που δυσκολεύουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Το σχολείο χρειάζεται: αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ασφαλή παιδική χαρά, διαμόρφωση της αυλής του, τουαλέτες εντός του κτιρίου, αύξηση της χρηματοδότησης – η χορηγούμενη αρκεί να καλύψει μόνο τις ανάγκες θέρμανσης, τις υπόλοιπες ανάγκες τις καλύπτουν από χορηγίες τρίτων. Κοντά σ’ αυτά να προστεθεί και η προβληματική μεταφορά των μαθητών. Η ορθολογικότερη οργάνωση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ είναι επιβεβλημένη.


Στο Κέντρο Υγείας η κ. Γκουγκουσκίδου συνομίλησε με τον Διευθυντή και το νοσηλευτικό προσωπικό. Εδώ τα προβλήματα είναι δομικά και οι ελλείψεις ανησυχητικές. Το Κέντρο Υγείας χρειάζεται ασθενοφόρο για διακομιδές, χρειάζεται οδοντίατρο, χρειάζεται παιδίατρο. Αξιοπρεπής καθαριότητα δεν μπορεί να εξασφαλιστεί, ενώ το κτίριο χρειάζεται γενναίες παρεμβάσεις. Πέραν τούτων η αύξηση της χρηματοδότησης για επαρκή θέρμανση είναι επιτακτική και επίκαιρη.


Η επίσκεψη στο ταχυδρομείο έγινε κάτω από συναισθηματική φόρτιση, λόγω της απειλής κλεισίματος του καταστήματος.


Η υποψήφια δήμαρχος στους συνομιλητές της αποδέχθηκε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και οξυμένα. Η ίδια όμως δεν κάμπτεται. Ίσα ίσα παίρνει δύναμη από την προσμονή των δημοτών από την καρτερικότητα της κοινωνίας.
“Τον Μάιο ξεκινάμε. Με συμμάχους την κοινωνία και τους υπηρεσιακούς παράγοντες θα κάνουμε βήματα μπροστά. Δεν δειλιάζουμε, δεν μας παίρνει από κάτω. Είναι πρόκληση για μας τα προβλήματα στα Δίκαια. Το χωριό θα αποκτήσει τον αέρα που του ταιριάζει”, είπε πεισμωμένη. 


Για το κατάστημα των ΕΛΤΑ δήλωσε: “Οι πολιτικοί των Αθηνών και οι τεχνοκράτες των ΕΛΤΑ τι μας προτείνουν; Να φύγουμε μετανάστες; Να τα παρατήσουμε; Τους απαντάμε ότι σύντομα θα πάρουν την απάντηση της τοπικής κοινωνίας”.
“Στα Δίκαια θα έρθουμε όσες φορές χρειαστεί”, τόνισε στους συνεργάτες της η υποψήφια δήμαρχος.