Σαμοθράκη: Ένα μήνα μετά την ανακήρυξη του Α.Τσίπρα σε επίτιμο δημότη, έκλεισε οριστικά η Εθνική Τράπεζα

Σαμοθράκη: Ένα μήνα μετά την ανακήρυξη του Α.Τσίπρα σε επίτιμο δημότη, έκλεισε οριστικά η Εθνική Τράπεζα

Έναν ακριβώς μήνα μετά την ανακήρυξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης, την ημέρα των Θεοφανείων 6 Ιανουαρίου, έβαλε οριστικά λουκέτο το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο νησί.

Στις 7 Φεβρουαρίου είχαμε την οριστική αναστολή της λειτουργίας του συγκεκριμένου τραπεζικού υποκαταστήματος, αφού οι όποιες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις θεσμικών φορέων της Σαμοθράκης και του Έβρου, με επιστολές προς την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη εξέλιξη πολύ αρνητική εξέλιξη για το νησί, η οποία το υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο και προφανώς είχε αποφασιστεί εδώ και πολύ καιρό, πριν βρεθεί εκεί ο “σύντροφος” Αλέξης Τσίπρας, όπως αποκάλεσε τον Πρωθυπουργό ο… θαυμαστής του Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Παππάς, δυστυχώς δεν αποτράπηκε.

Ο… επίτιμος δημότης Σαμοθράκης δεν βοήθησε καθόλου και όσο να προσπαθεί η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας να αποποιηθούν τις ευθύνες τους, φυσικά και έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Για να επικρατήσει η άποψη τους στο θέμα μεταφοράς των σκουπιδιών μαζί με τους ανθρώπους από το πλοίο της SAOS Ferries και να… νικήσουν τον Φώτη Μανούση, έφεραν δυο υπουργούς στο νησί, τους αναπληρωτές Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό και Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελο. Τώρα που έπρεπε να αποτραπεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο εξυπηρετούσε όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες, που ιδιαίτερα το καλοκαίρι ήταν πολλοί, δεν… ξεσήκωσαν τον κόσμο.  “Το κατάστημα ανέστειλε την λειτουργία του και μπορείτε πλέον να εξυπηρετείστε από αυτό της Αλεξανδρούπολης”, γράφει το σημείωμα που αναρτήθηκε στην είσοδο του.

Ο Παππάς άλλωστε μένει στην Αλεξανδρούπολη όπου έχει και το ιατρείο του και ο δήμαρχος όταν φύγει απ’ την θέση του, τον μισθό του ως εκπαιδευτικός θα τον εισπράττει κάθε μήνα κανονικά από το ΑΤΜ. Οι ηλικιωμένοι κυρίως συντοπίτες τους, αλλά και οι επαγγελματίες και  επιχειρηματίες του νησιού έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Κι αυτό δεν είναι το τελευταίο δυσάρεστο. Παραμένει ο κίνδυνος να κλείσει και το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο νησί, αφού η διορισμένη από την Κυβέρνηση διοίκηση του, αποφάσισε να συμπεριλάβει και αυτό της Σα,οθράκης μεταξύ εκείνων που θα βάλουν λουκέτο. Άντε να θέλει να στείλει κάποιος κάτοικος επιστολή στον επίτιμο συνδημότη του Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που…έτρεχε η σημερινή δημοτική αρχή να τον ανακηρύξει πριν ένα μήνα. Δεν θα μπορεί πλέον μια και δεν θα υπάρχει ταχυδρομείο να την καταθέσει.