Αποκαλυπτικό: Τρεις ημέρες μετά την έναρξη των έργων αποφάσισαν το κόψιμο των δέντρων!!!

Αποκαλυπτικό: Τρεις ημέρες μετά την έναρξη των έργων αποφάσισαν το κόψιμο των δέντρων!!!

Τρεις ημέρες μετά την έναρξη των έργων στο πάρκινγκ του γηπέδου “Φώτης Κοσμάς”, αποφάσισαν στο δήμο Αλεξανδρούπολης το κόψιμο των 14 δέντρων στο συγκεκριμένο σημείο και των υπόλοιπων 32 στην παραλιακή της περιοχής Απολλωνιάδας, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το έγγραφο που δημιοσιεύθηκε την ΔΙΑΥΓΕΙΑ για την συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής!!!

Τόσο ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης όσο και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας, μίλησαν για τιο συγκεκριμένο θέμα στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS FM και στον Σταύρο Αποστολίδη (που αλλού άλλωστε) και κατηγόρησαν όσους αντέδρασαν έντονα στην αποκρουστική “εικόνα” των κομμένων δέντρων της παραλιακής αρχικά αλλά και επί της ουσίας για την συγκεκριμένη ενέργεια. Μάλιστα και οι δυο, απολύτως ταυτισμένοι, επικαλέστηκαν πως εδώ και περισσότερο από 1,5 χρόνο υπήρχαν αναρτημένες δημόσια οι τεχνικές εκθέσεις και μελέτες των δύο έργων, που προέβλεπαν το κόψιμο των συνολικά 46 δέντρων, αλλά κανένας δεν αντέδρασε.

Είπε συγκεκριμένα ο κ.Λαμπάκης: “Εχω την τεχνική έκθεση του έργου επέκταση ποδηλατοδρόμου και διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης 1.2030.000 ευρώ. Εδώ λοιπόν, σε αυτή την τεχνική έκθεση της μελέτης η οποία έχει ανεβεί πριν από 1,5 χρόνο όταν τότε κερδίζαμε τα ΒΑΑ των 8,5 εκατ. γιατί είναι κομμάτι των 8,5 εκατ., κανείς, μα κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για την κοπή αυτών των 14 δέντρων πίσω απ’ το γήπεδο και των 32 δέντρων στο παραλιακό μέτωπο. Έχουμε υποχρέωση να φυτευθούν 50 στη θέση των 14 και άλλα 64 στη θέση των 32. Συνολικά δηλαδή θα φυτευθούν 114 δέντρα”.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος κ.Κουκουράβας τόνισε: “Όλα αυτά που γίνονται με το κόψιμο των δέντρων πέρασαν Ποιότητα Ζωής, με οικοδομικές άδειες, έγινε η διαδικασία απολύτως νόμιμη. Όπως απαιτεί η νομοθεσία με οικοδομική άδεια μικρής κλίμακος. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι δημιουργούν θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα σάιτ”.

Και η οικοδομική άδεια εκδόθηκε αφού ξεκίνησαν τα έργα!!!

Όπως όμως αποδεικνύεται από το έγγραφο που δημοσιεύουμε και αφορά την συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με θέμα: «Κοπή δέντρων στα πλαίσια υλοποίησης των έργων: ” ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ” και “ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ”, η απόφαση ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ πάρθηκε 3 ΗΜΕΡΕΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ στο “Φώτης Κοσμάς” για την διαμόρφωση του πάρκινγκ και συγκεκριμένα στις 25 Οκτωβρίου 2018, ενώ τα έργα ξεκίνησαν 22 Οκτωβρίου 2018. Μάλιστα γι’ αυτό τον λόγο όπως αναφέρεται ιαι στο έγγραφο από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ: “Το ανωτέρω θέμα θα συζητηθεί εκτάκτως, διότι η υλοποίηση των έργων άρχισε στις 22-10-2018 με τις απαιτούμενες τοπογραφικές εργασίες, ώστε να γίνει η επικαιροποιημένη αποτύπωση του χώρου και για να γίνει η κοπή των δέντρων που προβλέπεται από τις μελέτες , απαιτείται και η έκδοση οικοδομικής άδειας μικρής κλίμακας”.

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Απόφαση Κοπής Δέντρων δήμου Αλεξανδρούπολης

Γράφει συγκεκριμένα η απόφαση: “Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα την 25η Οκτωβρίου , του έτους 2018, ημέρα της εβδομάδας Πέμπτη και ώρα 13:00 και στο Δημοτικό Κατάστημα, η
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συνήλθε σε συνεδρίαση , ύστερα από την 31831 / 24/10/2018 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτής, η οποία έγινε σύμφωνα με τους ορισμούς του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87).
Ήταν δε παρόντες από τα μέλη της οι κ.κ :
1) ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ(ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ)
2) ΣΑΒΒΑΣ ΣΕΦΕΡΙΑΔΗΣ
3) ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΕΤΟΠΟΥΛΟΣ
4) ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ
5) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΗΤΑΚΗΣ

Αποτέλεσμα της ψηφοφορίας
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Tην έγκριση κοπής των 14 δέντρων που αναφέρονται στην 1) περίπτωση, καθώς επίσης και την κοπή των 32 δέντρων που αναφέρονται στην 2) περίπτωση, και την αντικατάστασή τους από 50 και 64 νέα δέντρα αντιστοίχως, σύμφωνα με την εισήγηση της παρούσας απόφασης

Τι αποδεικνύεται από το συγκεκριμένο έγγραφο;

  1. Ότι ξεκίνησαν οι οικοδομικές εργασίες από την ανάδοχο εταιρεία στο χώρο του πάρκινγκ του “Φώτης Κοσμάς” και η αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, δεν είχε δώσει την έγκριση της να κοπούν τα 14 δέντρα εκεί. Κόπηκαν με την έναρξη των εργασιών και πριν ληφθεί απόφαση; Αρμόδιοι είναι ο δήμαρχος κ.Λαμπάκης και ο Αντιδήμαρχος κΚουκουράβας να μας απαντήσουν.
  2. Είναι προφανές, πως η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ  που απαιτούνταν τόσο για το ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ όσο και για τις εργασίες ΕΚΔΟΘΗΚΕ τουλάχιστον ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ μετά την έναρξη των εργασιών, αφού όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά “για να γίνει η κοπή των δέντρων που προβλέπεται από τις μελέτες , απαιτείται και η έκδοση οικοδομικής άδειας μικρής κλίμακας”.
  3. Ποιός είναι ο Μηχανικός που ανέλαβε να υπογράψει την συγκεκριμκένη άδεια και με την συγκεκριμκένη διαδικασία, που δεν γνωρίζουμε αν είναι ΣΥΝΝΟΜΗ; Να δοθεί στη δημοσιότητα το σχετικό έγγραφο για να το μάθουμε.
  4. Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και ο… χιλίων καρδιναλίων Αντιδήμαρχος του Γιώργος Κουκουράβας, που κατηγορούν όσους αντιδρούν ότι επί 1,5 χρόνο δεν είπαν το παραμικρό για το κόψιμο των δέντρων, γιατί περίμεναν να ξεκινήσουν τα έργα και μετά να συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Αλεξανδρούπολης;

Όλα αυτά ούτε fake news είναι, ούτε μισές αλήθειες, όπως μας κατηγόρησε ο δήμαρχος κ.Λαμπάκης “φωτογραφίζοντας” το Evros-news.gr στη χθεσινή παρουσίαση νέων υποψηφίων του και εντάσσοντας μας στα “κακά παιδιά” των ΜΜΕ του Έβρου. Κάτι που για μας είναι… τίτλος τιμής, γιατί ούτε τον… λιβανίζουμε, ούτε τον γλείφουμε, όπως κάνουν τα… καλά παιδιά στα οποία δίνει συνέχεια συγχαρητήρια.