Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οφειλές 2 εκατ. ευρώ για το 2018, ενώ επαίρονται για πλεονάσματα εκατομμυρίων

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οφειλές 2 εκατ. ευρώ για το 2018, ενώ επαίρονται για πλεονάσματα εκατομμυρίων

Οφειλές πάνω από 2 εκατ. ευρώ έχει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, με βάση όσα ψηφίσθηκαν ομόφωνα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2019.

Παρά τις γνωστές μεγαλοστομίες του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, τις γνωστές υπερφίαλες δηλώσεις του, αλλά και και του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Παντελίδη, ότι ο Δήμος έχει τεράστια πλεονάσματα και επαίρονται για τραπεζικές καταθέσεις που φτάνουν τα 10 εκατ. ευρώ, τα “φέσια” του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην τοπική αγορά υπερβαίνουν τα 2 εκατ. και είναι για την ακρίβεια 2.107.596,98 ευρώ.
Όλα αυτά σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ: 57 / 2019 (ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 4 / 2019 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ) ΣΤΙΣ 06/02/2019 ΜΕ ΘΕΜΑ : « Έγκριση Πίνακα Οφειλών οικ.έτους 2018 του Δήμου Αλεξανδρούπολης», όταν και ψηφίσθηκαν ομόφωνα οι οφειλές του δήμου Αλεξανδρούπολης.
Όταν λοιπόν αγορά στενάζει ακόμα από τα capital controlls, όταν ιδιαίτερα η τοπική αγορά υποφέρει από έλλειψη ρευστότητας, όταν ο Δήμος υποστηρίζει ότι έχει καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες ο αναρωτιέται τι συμβαίνει και γιατί δεν εξοφλούνται οι προμηθευτές, οι πιστωτές του Δήμου, που είναι μικρομάγαζα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης και του Νομού Έβρου δηλαδή.  Φταίει η… γραφειοκρατία,  η αδιαφορία κάποιων ή μήπως η ανικανότητα ορισμένων να αντιληφθούν την δύσκολη οικονομική συγκυρία και τα προβλήματα επιβίωσης επαγγελματιών και επιχειρήσεων.
Οι εκτιμήσεις μάλιστα αναφέρουν πως οι οφειλές του Δήμου Αλεξανδρούπολης είναι ακόμα μεγαλύτερες, γιατί στο παραπάνω ποσό εμφανίζονται μόνο λογιστικοποιημένα παραστατικά και δεν συμπεριλαμβάνονται οφειλές από αγωγές κατά του Δήμου ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, οι οποίες λογιστικά εμφανίζονται στον Ισολογισμό σε άλλους λογαριασμούς.
Από την ανάγνωση του πίνακα οφειλών προκύπτουν και υποχρεώσεις του Δήμου εκτός της χρήσης 2018 και από προηγούμενα έτη 2014, 2015, 2016 και 2017.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΗΜΟΥ 31-12-2018