Ορεστιάδα: Σε Κέραμο και Αμμόβουνο των πολλών προβλημάτων η Μαρία Γκουγκουσκίδου

Ορεστιάδα: Σε Κέραμο και Αμμόβουνο των πολλών προβλημάτων η Μαρία Γκουγκουσκίδου

Η υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου επισέφθηκε με συνεργάτες της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ, συνεχίζοντας την επικοινωνία με τους δημότες και “άκουσε” τους κατοίκους του Κεράμου και του Αμμόβουνου.


Στον Κέραμο οι κάτοικοι ξέσπασαν: “Δεν υπάρχει χωριό σαν το δικό μας. Είμαστε το πιο παρατημένο χωριό. Είμαστε το τελευταίο χωριό. Εμάς δεν μας ακούει κανείς, δεν μας νοιάζεται κανείς.”


Μίλησαν για τους δρόμους του χωριού που είναι μέσα στο χώμα και τη λάσπη, για τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια, για την είσοδο του χωριού που θυμίζει ερημωμένο τοπίο, για τους αγροτικούς δρόμους που για να πας στο χωράφι σου πρέπει να “πετάξεις”, για την ανύπαρκτη παιδική χαρά, για το φωτισμό του χωριού που με την πρώτη σταγόνα βροχής βραχυκυκλώνει, για την μεγάλη ανάγκη που έχουν για αγροτικό γιατρό που όμως δεν υπάρχει στο χωριό τους.


Στο Αμμόβουνο οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν τα ίδια περίπου προβλήματα. Αγροτικό οδικό δίκτυο σε άσχημη κατάσταση, δρόμοι που χρειάζονται ασφαλτόστρωση και επιδιόρθωση, ανύπαρκτη παιδική χαρά.
Στον Κέραμο και στο Αμμόβουνο παίζεται το ίδιο έργο όπως σε όλα τα μικρά χωριά του Δήμου. Απόλυτη εγκατάλειψη, πλήρης αδιαφορία από τη δημοτική αρχή. Οι ψήφοι των μικρών χωριών είναι λίγοι, ανάλογο και το ενδιαφέρον για τα χωριά από τον κ. Μαυρίδη, δηλαδή ανύπαρκτο. 
 
“Στον Κέραμο και στο Αμμόβουνο πρέπει να γυρίσουμε σελίδα γρήγορα. Η απειλή της πλήρους ερήμωσης είναι υπαρκτή. Ανάσες αισιοδοξίας χρειάζονται και λίγες παρεμβάσεις στην αρχή για να προλάβουμε να κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά”, είπε προβληματισμένη η κ. Γκουγκουσκίδου και συνέχισε: “Ελπίδες μην έχετε από τον κ. Μαυρίδη. Δεν έχει σχέδιο, δεν έχει όραμα για την περιοχή. Μπορεί να αγνοεί και ότι υπάρχουν τα μικρά χωριά μας. Μαζί θα προσπαθήσουμε, μαζί θα γυρίσουμε σελίδα. Στη νέα σελίδα θα γραφεί: Όμορφος Κέραμος, όμορφο Αμμόβουνο που αξίζει να Ζεις”.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*