Ποινική δίωξη για κακούργημα (απιστία) εναντίον του δημάρχου Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλιού

Ποινική δίωξη για κακούργημα (απιστία) εναντίον του δημάρχου Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλιού

Ποινική δίωξη για κακούργημα και συγκεκριμένα για απιστία που αφορά το Δήμο Σουφλίου το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, ασκήθηκε εναντίον του δημάρχου Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλιού, αλλά και υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Ο κ.Πουλιλιός και ο υπάλληλος του δήμου, κλήθηκαν μάλιστα να απολογηθούν στον Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης και γι’ αυτό τον λόγο συνεδρίασε εσπευσμένα στις 29 Ιανουαρίου 2019 η Οικονομική Επιτροπή, προκειμένου να αποφασίσει την πρόσληψη συνηγόρου υπεράσπισης, με τον οποίο θα παρουσιαστεί ο δήμαρχος Σουφλίου αλλά και ο αρμόδιος υπάλληλος, προκειμένου να απολογηθούν.

Όλα αυτά έγιναν γνωστά από τα σχετικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Το αδίκημα της απιστίας είναι κακούργημα όταν η αξία αφορά ποσό μεγαλύτερο των 120.000 ευρώ όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Λόγω της υπόθεσης που έχει προκύψει και ειδικότερα , έχει προκύψει ότι ο Δήμος Σουφλίου πρέπει να ασχοληθεί σχετικά με την ανάκριση που θα λάβει χώρα ενώπιων του Ανακριτή Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης με κατηγορούμενο τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Πουλιλιό, σχετικά με την πράξη της απιστίας που αφορά το Δήμο Σουφλίου το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000,00 € για την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη’.

ΠΟΥΛΙΛΙΟΣ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ

Για τον υπάλληλο επίσης αναφέρεται ότι: “Για τον δικαστικό χειρισμό της υπόθεσης που έχει προκύψει κατά του Δήμου Σουφλίου, σχετικά με την ανάκριση που θα λάβει χώρα ενώπιων του
Ανακριτή Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης με κατηγορούμενο υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας ( Π. Χ. ) του Δήμου μας, σχετικά με την πράξη της απιστίας που αφορά το Δήμο Σουφλίου, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000,00 € & της ψευδούς βεβαίωσης για τα οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη”

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, ποιο θέμα δηλαδή αφορά η απιστία, αν και σύμφωνα με πληροφορίες έχει σχέση με κάποια έργα του δήμου Σουφλίου. Επίσης, αν απολογήθηκαν ήδη στον Ανακριτή της Αλεξανδρούπολης ο Βαγγέλης Πουλιλιός και ο υπάλληλος, συνοδευόμενοι από νομικούς του συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου της Αλεξανδρούπολης, που αποφασίστηκε να αναλάβει την υπόθεση και ποιά είναι η απόφαση της Δικαιοσύνης για την συνέχεια.