Επιμελητήριο Έβρου: Η απάντηση του Προέδρου και υποψήφιου Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη στο δημοσίευμα μας

Επιμελητήριο Έβρου: Η απάντηση του Προέδρου και υποψήφιου Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη στο δημοσίευμα μας

Την άμεση απάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου και υποψήφιου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλου Τοψίδη, προκάλεσε το χθεσινό μας δημοσίευμα με τίτλο:  “Χ.Τοψίδης: Διόρισε την σύζυγο του σε αμειβόμενη Επιτροπή του Επιμελητηρίου Έβρου όπου είναι Πρόεδρος!!!”.

Με επιστολή που μας έστειλε και υπογράφει ο ίδιος, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ φυσικά όσα αναφέρουμε, για τον ορισμό της συζύγου του Νίκης Μουχταρίδου σε Επιτροπή του Επιμελητηρίου όπου ο ίδιος είναι Πρόεδρος, με αμοιβή 150 ευρώ τον μήνα. Μάλιστα έχει την… ευγενή καλοσύνη να μας διορθώσει σε ένα ορθογραφικό μας λάθος, αφού μας ενημερώνει ότι το αμειβόμενη γράφεται με ει και όχι οι όπως εμείς το γράψαμε, κάνοντας μας μάλιστα και εντελώς δωρεάν αναλυτικά μαθήματα γραμματικής, για τα οποία τον ευχαριστούμε από καρδιάς.

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ»

“Αρχικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κο Πιτιακούδη για το συνεχές ενδιαφέρον του για το Επιμελητήριο Έβρου και την κριτική που ασκεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση του κοινού.
Εν συνεχεία, όμως, σε απάντηση του με ημερομηνία δημοσίευσης 13/2/2019 δημοσιεύματος και υπό τον τίτλο «Χ. Τοψίδης: Διόρισε την σύζυγό του σε αμοιβόμενη Επιτροπή του Επιμελητηρίου Έβρου όπου είναι Πρόεδρος!!!», αναφέρουμε τα παρακάτω:
Η κα Μουχταρίδου, διατηρώντας τέσσερα εμπορικά καταστήματα στην Αλεξανδρούπολη, ασχολείται με τα κοινά και συμμετέχει σε συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου της από το έτος 2008. Το έτος 2011 εκλέχθηκε πρώτη σε ψήφους σύμβουλος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Έβρου και διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος αυτού επί εξαετία, έως τη λήξη της θητείας το έτος 2017. Στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2017 εκλέχθηκε και πάλι σύμβουλος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Έβρου, χωρίς αυτή τη φορά να λάβει οποιοδήποτε αξίωμα στη Διοίκηση του φορέα.
Περαιτέρω, με την υπ’ αριθμόν 7/2/29-12-2017 απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Έβρου η κα Μουχταρίδου ορίστηκε να συμμετέχει, ως μέλος στην Ομάδα Εργασίας: ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ- ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ- ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ. Στις ομάδες εργασίας του Επιμελητηρίου Έβρου συμμετέχουν συνολικά 13 άτομα, αιρετοί σύμβουλοι, δημόσιοι υπάλληλοι και ειδικοί συνεργάτες του φορέα. Η αποζημίωση για τη συμμετοχή της κας Μουχταρίδου στην εν λόγω ομάδα εργασίας αποζημιώθηκε με το ποσό των εκατόν πενήντα ευρώ μηνιαίως, όπως ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
Τον Ιανουάριο του έτους 2019 με την υπ’ αριθμόν 143/2-1-2019 (πριν την «αποκάλυψη» του κου Πιτιακούδη) η κα Μουχταρίδου έπαψε να συμμετέχει στην ως άνω ομάδα και αντικαταστάθηκε από την κα Μόρφη Καρυοφύλλη. Προφανώς, όμως, ο κος Πιτιακούδης από αμέλεια στην έρευνά του παρέλειψε να «ανακαλύψει» στη Διαύγεια το γεγονός αυτό και εν συνεχεία να το αναφέρει στο δημοσίευμά του.
Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα στοιχεία βρίσκονται αναρτημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπου όλοι οι πολίτες έχουν ελεύθερη πρόσβαση και δικαίωμα να ενημερώνονται για τις δαπάνες των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που υποχρεωτικά υπόκεινται σε δημοσιότητα.
Επομένως, ο χαρακτηρισμός «αποκάλυψη» που χρησιμοποιείται από τον κο Πιτιακούδη τυγχάνει απολύτως αδόκιμος και υπερβολικός, δεδομένου ότι πρόκειται για ήδη δημοσιευμένα στοιχεία.
Ωστόσο, για τη πληρέστερη ενημέρωση του κοινού θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Επιμελητήριο Έβρου δεν επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα έσοδά του προέρχονται αποκλειστικά από τις συνδρομές των μελών και τις δράσεις που αναπτύσσει. Όμως, τα έξοδα του φορέα ελέγχονται τόσο από το Ελεγκτικό Συνέδριο όσο και από ορκωτούς λογιστές που διασφαλίζουν τη νομιμότητα των διαχειριστικών πράξεων της Διοίκησης. Όλες οι αποφάσεις της Διοίκησης αναρτώνται στη Διαύγεια, όπως και όλες οι πληρωμές του φορέα από το 1ο Ευρώ. Επίσης, σε όλα το Δημόσιο και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι εργασίες που εκτελούνται σε ομάδες εργασίες ή επιτροπές αποζημιώνονται σύμφωνα με τη νομοθεσία και όχι με αποφάσεις των οργάνων διοίκησης.
Τέλος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κο Πιτιακούδη ότι η λέξη «αμειβόμενη» γράφεται με ει και όχι με οι, ως μετοχή παθητικού ενεστώτα του ρήματος αμείβω. Και τούτο προς αποκατάσταση της αλήθειας και χωρίς καμία διάθεση κριτικής για τις γραμματικές γνώσεις του κου Πιτιακούδη.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

Η απάντηση του Κώστα Πιτιακούδη στην ανακοίνωση του κ.Χριστόδουλου Τοψίδη

Χαίρομαι κατ’ αρχάς για την άμεση αντίδραση και απάντηση του κ.Χριστόδουλου Τοψίδη, που ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έστειλε από χθες βράδυ και συγκεκριμένα στις 21.05′ απάντηση στο δημοσίευμα του Evros-news.gr, την οποία και δημοσιεύσαμε αυτούσια φυσικά. Επί της ουσίας τώρα, θέλω να κάνω κάποιες επισημάνσεις, δίνοντας και τις ανάλογες απαντήσεις σε όσα αναφέρει.
1) Ο κ.Τοψίδης, αφού μας ενημερώνει ότι η νυν σύζυγος του Νίκη Μουχταρίδου συμμετέχει στα κοινά και εκλέγεται από το 2011 στην διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ όσα γράψαμε. Ότι δηλαδή ορίστηκε μέλος στην Ομάδα Εργασίας: ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ- ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ- ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ, στις 29-12-2017. Όπως ακριβώς παρουσιάσαμε δηλαδή.
2) Μόνο που τα προηγούμενα χρόνια, από το 2011 ως το 2017, δεν είχε οριστεί ξανά σε κάποια Επιτροπή του Επιμελητηρίου, αν και από τότε ακόμα ήταν Πρόεδρος ο φίλος μου ο Τάκης. Αυτό συνέβη μετά τον…χλιδάτο γάμο τους το 2015, που αποτέλεσε μάλιστα το κοσμικό γεγονός της χρονιάς στην Αλεξανδρούπολη.
3) Μας ενημερώνει επίσης, ότι τον Ιανουάριο του έτους 2019 με την υπ’ αριθμόν 143/2-1-2019 η κα Μουχταρίδου έπαψε να συμμετέχει στην ως άνω ομάδα και αντικαταστάθηκε από την κα Μόρφη Καρυοφύλλη. Κάτι που επισημαίνει ότι παραλείψαμε να αναφέρουμε. Αυτό φυσικά δεν αλλάζει σε τίποτα το γεγονός ότι ολόκληρο το 2018 βρισκόταν στην συγκεκριμένη Επιτροπή και αμειβόταν (το γράφω σωστά αφού μου αρέσουν οι παρατηρήσεις Γραμματικής από τον… εξπέρ του είδους κύριο Τοψίδη και… διορθώνομαι, διορθώνομαι) με 150 ευρώ μηνιαίως. Όπως αποδεικνύεται και από τις δυο ενδεικτικές αποφάσεις στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018 που αναφέραμε.
4) Χαρακτηρίζει απολύτως αδόκιμο και υπερβολικό τον όρο “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ” που χρησιμοποιήσαμε, δεδομένου ότι πρόκειται για ήδη δημοσιευμένα στοιχεία στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπως αναφέρει, όπου όλοι οι πολίτες έχουν πρόσβαση. Μα και εμείς από εκεί τα εντοπίσαμε και επειδή δεν μπαίνουν όλοι στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ιδιαίτερα του Επιμελητηρίου Έβρου, θελήσαμε ως ενημερωτικό σάιτ (έστω ένα από τα 100 της Περιφέρειας, από τα πιο… μικρά) να τα παρουσιάσουμε. Άλλωστε τώρα που είναι και υποψήφιος Περιφερειάρχης ο κ.Τοψίδης, ο κόσμος ενδιαφέρεται να μάθει πολύ περισσότερα γι’ αυτόν, πριν αποφασίσει αν τον ψηφίσει και του εμπιστευθεί τις τύχες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
5) Μας ενημερώνει ότι το Επιμελητήριο Έβρου δεν επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα έσοδά του προέρχονται αποκλειστικά από τις συνδρομές των μελών και τις δράσεις που αναπτύσσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δικαιούται ο Πρόεδρος να επιλέγει την σύζυγο του ως μέλος μιας Επιτροπής, ενώ δεν είναι στην ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ όπως τα άλλα 7 μέλη.
6) Μας επισημαίνει επίσης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, πως όλες οι αποφάσεις και οι αποζημιώσεις παίρνονται και γίνονται ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Μα εμείς τονίσαμε πολλές φορές στο ρεπορτάζ μας ότι όλα αυτά ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ και πουθενά δεν γράψαμε ότι συμβαίνει κάτι ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Την ηθική διάσταση του θέματος απλά θέσαμε.
7) Στην αρκετά αναλυτική απάντηση του, ο κ.Τοψίδης ξέχασε να αναφέρει το παραμικρό για την υποψηφιότητα του ως Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την ηθική διάσταση του θέματος που ήταν και η βασική μας αναφορά. Όταν διεκδικεί την ψήφο των πολιτών 5 νομών και θα διαχειριστεί σε περίπτωση που εκλεγεί, εκατοντάδες εκατομμύρια, ο τρόπος λειτουργίας και η επιλογή του ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου να ορίσει την σύζυγο του Νίκη Μουχταρίδου σε Επιτροπή με 150 ευρώ μηναία αποζημίωση, εμείς θεωρούμε ότι δημιουργεί κάποια ερωτηματικά.
8) Στην αρχή της απάντησης του αναφέρει, ότι η κ.Μουχταρίδου διατηρεί τέσσερα εμπορικά καταστήματα στην Αλεξανδρούπολη, κάτι που το γνωρίζουμε καλά προσωπικά και επίσης πως είναι μια πετυχημένη επιχειρηματίας. Θα περιμέναμε λοιπόν από μια τόσο σπουδαία επιχειρηματία, αλλά και τον σύζυγο της Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, ακριβώς για να μην δώσουν την παραμικρή αφορμή ή οποιοδήποτε “πάτημα” σε κανέναν, αυτό το ποσό της αμοιβής να το… ΧΑΡΙΖΑΝ σε κάποιο ίδρυμα της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου γενικότερα. Γιατί ξέρουμε πως δεν τα έχουν ανάγκη ούτε ο ένας ούτε ο άλλος τα 150 ευρώ. Τόσα δίνουν άλλωστε αυτοί οι κορυφαίοι επιχειρηματίες, μόνο για ένα γεύμα τους. Να δήλωναν λοιπόν ότι τα παραχωρούν στο Παιδικό χωριό SOS Θράκης για παράδειγμα ή σε κάποιο άλλο κοινωφελές ίδρυμα της περιοχής, για να μην έχει την δυνατότητα ο κάθε… εμπαθής Πιτιακούδης να γράφει τα δικά του.
9) Αφού πάντως θεωρεί ότι δεν υπάρχει το παραμικρό θέμα ή ζήτημα, τότε να την ανακοινώσει την ερχόμενη Κυριακή στην Καβάλα και ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο την σύζυγο του Νίκη Μουχταρίδου και αν εκλεγεί να την βάλει σε Επιτροπές της Περιφέρειας Α Μ-Θ. Αφού “ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”, κανένα ζήτημα.
10) Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω άλλη μια φορά τον Χριστόδουλο Τοψίδη για τα ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα Γραμματικής, όπως είχε κάνει και όταν μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS FM για να απαντήσει σε ένα άλλο δημοσίευμα μας. Όπως έγραψα και πιο πάνω: Μου αρέσουν οι παρατηρήσεις. Διορθώνομαι, διορθώνομαι. Κι επειδή γνωριζόμαστε χρόνια και είμαστε φίλοι, θα συνεχίσω να παρακολουθώ από πολύ κοντά την πορεία του προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να… πλήξουμε.

Κώστας Πιτιακούδης

4 Σχόλια

  1. Μπραβο κ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ θα ηθελα ομως καμια δημοσκοπιση για το δημο ορεστιαδας αν γινεται πιστευω οτι θα εχει πολυ ενδιαφερον…

    • Σωτήρη όπως έχεις διαπιστώσει έχω αποφύγει να κάνω διαδικτυακή δημοσκόπηση από το σάιτ γιατί είναι παντελώς αναξιόπιστη. Μόνο με αναγνωρισμένη εταιρεία δημοσκοπήσεων έχει αξία, αλλά αυτές ζητούν πάρα πολλά χρήματα που δυστυχώς δεν διαθέτω, τουλάχιστον αυτή την στιγμή. Ψάχνω όμως τρόπο, σε συνεργασία με άλλα ΜΜΕ της Περιφέρειας, να κάνουμε κάτι και για τον δήμο Ορεστιάδας.

  2. το καταλαβαινω κ τοση ενημερωση που γινεται απτο σαιτ ελπιζω να συνεχισεις γιατι διαδικτιακα ειναι σαν να μην υπαρχουμε σαν δημος ελπιζω να βρεθει τροπος κ απο μας ακομη να συνησφερουμε οικονομικα κ να μην πιανουμε τον καναπε γιατι η περιοχη μας χρειαζεται προβολη στα μιντια

    • Ο δήμος Ορεστιάδας… κάνει ότι μπορεί Σωτήρη. Αν ρίξεις μια ματιά στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του δήμου Ορεστιάδας θα δεις αποφάσεις του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη που μόνο μέσα στον Ιανουάριο μοίρασε πολλές χιλιάδες ευρώ σε ΜΜΕ της Ορεστιάδας και του Έβρου γενικότερα. Αν αυτά δεν προβάλλουν την περιοχή, εμείς που δεν έχουμε πάρει (και δεν θέλουμε το ξεκαθαρίζω) ούτε ευρώ από τον δήμο, δεν φταίμε προφανώς.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*