Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2013-12-09 19:13:38Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Χρήστος Κηπουρός-Πασχάλης Χριστοδούλου: Από το Ίμραλι, στην Ευρωβουλή

Των Χρήστου Κηπουρού

xrkipouros@gmail.com

 

 

 

και Πασχάλη Χριστοδούλου

 pashalsf@gmail.com

Τι να τα θέλει άραγε τα υπνωτικά χάπια ο Ερντογάν;

Κατά τη γνώμη μας, δεν τον αφήνει να κοιμάται το του Οτζαλάν τρόπαιο.

Όχι μόνο γιατί η δημοκρατική οικοδόμηση του εκ δεκάδων εκατομμυρίων Κουρδικού έθνους, βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Αλλά και γιατί σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν ηγέτες στην Ευρώπη, εννοείται και στην Ελλάδα, ο Κούρδος Μαντέλα συνεχίζει να εμπνέει, ακόμη και μέσα από την απομόνωσή του στο Ίμραλι, την μετά θυσιών και θυσιών επανακουρδοποίηση, επιβεβαιωνόμενος και ως ο ιστορικός ηγέτης. Μια λέξη που παράγεται από το ρήμα ηγούμαι και που στα αρχαία ελληνικά σημαίνει δεικνύω εις τινα την οδό. Το δρόμο που λέγαμε.

Κατά τα άλλα, σε ότι αφορά τα εν Ελλάδι, η εικοστή επέτειος της 15ης Φεβρουαρίου 1999, αυτού του πιο μεγάλου και ανεξίτηλου νεοελληνικού λεκέ, βρίσκει και θα βρίσκει τη συνέχειά του, όπως δείχνει η ιστορία, σε νέες μορφές λεκέδων.

Πάντως μια σοβαρή πολιτική Ελλάδα και Ευρώπη, αντί να συναγελάζονται με τον πληθυντικό τουρκικό φασισμό και να εκλογικεύουν την τερατογονική ερντογανική ανθρωπολογία, μπορούσαν και μπορούν να βγάλουν τους ιστορικούς τους λεκέδες.

Το πρώτο βήμα είναι η ανάληψη πρωτοβουλίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τη συμπερίληψη του Κούρδου ηγέτη σε ένα υπερεθνικό δημοκρατικό ευρωψηφοδέλτιο, μόλις επιτραπεί -ήδη έχει αργήσει- η επέκταση του εκλέγεσθαι αλλοδαπών ιστορικών πολιτικών προσωπικοτήτων.

Τότε όχι μόνο θα εκλεγεί από τις εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδων και άλλων Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στη γηραιά Ήπειρο αλλά και η βέβαιη άρνηση του τουρκικού κράτους να τον απελευθερώσει, θα το περιμένει η απόλυτη διεθνής απομόνωση μετά γελοιοποιήσεως και κυρώσεων.

Ειδικά τους Έλληνες Δημοκράτες, θα μας περιποιεί μεγάλη τιμή μια τέτοια, μεταξύ των άλλων, έμπρακτη αυτοκριτική ψήφος.

Θράκη 15 Φεβρουαρίου 2019