Π.Πατσουρίδης: Δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο κακό έχει κάνει – Συνεχίζει να αποποιείται τις ευθύνες του

Π.Πατσουρίδης: Δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο κακό έχει κάνει – Συνεχίζει να αποποιείται τις ευθύνες του

Κάποιοι ήλπιζαν στο Διδυμότειχο, ότι ο μεγάλος κίνδυνος που πέρασε τον τελευταίο καιρό το ΤΕΙ Νοσηλευτικής, με κίνδυνο να… στερέψει η πόλη και από την Σχολή, μετά το νερό που συχνά στερεύει στις βρύσες των κατοίκων, θα “ταρακουνούσε” τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη και θα συνειδητοποιούσε πόσο κακό έχει κάνει κρατώντας το Διδυμότειχο όχι απλά στάσιμο, αλλά οδηγώντας το βήματα προς τα πίσω.

Όποιος τον άκουσε όμως να μιλάει προχθές στην ΕΡΑ Ορεστιάδας και να αποποιείται ακόμα και τώρα των τεράστιων εθυνών του για την… περιπέτεια στην οποία μπήκε η παραμονή του ΤΕΙ Νοσηλευτικής, θα κατάλαβε πλέον πολύ καλά ότι ο άνθρωπος… ζει στον κόσμο του και αντί να πάει σπίτι του αφού αρκετή ζημιά έκανε στην πόλη, επιμένει να είναι ξανά υποψήφιος. Κι όποιος αναρρωτιέται ποιοί θα τον ακολουθήσουν ως υποψήφιοι, γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι… ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ και πολύ αποδοτικό μάλιστα, ώστε να πείσει ορισμένους.

Αντί λοιπόν ο κ.Πατσουρίδης να… σκύψει το κεφάλι και να ζητήσει συγνώμη απ’ τον κόσμο, αφού η αδράνεια του από το 2010 που εκλέχθηκε πρώτη φορά δήμαρχος έβαλε σε μεγάλη περιπέτεια την Σχολή Νοσηλευτικής και θα ήταν το μοναδικό Τμήμα του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το οποίο δεν θα εφαρμόζονταν ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, δηλαδή να ενωθεί με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι ο ίδιος δεν ευθύνεται για τίποτα. Ότι όλο αυτό το διάστημα της δημαρχιακής του θητείας δεν φρόντισε να πιέσει έντονα τις εκάστοτε Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή των απαραίτητων κτιριακών εγκαταστάσεων και να προκηρυχθούν θέσεις Καθηγητών, αφού είναι το μοναδικό Τμ’ήμα που δεν διαθέτει ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΟΝΙΜΟ καθηγητή, προφανώς το ξεχνάει και αποποιείται των ευθυνών του ρίχνοντας τες στο υπουργείο Παιδείας.

Τα ίδια άλλωστε δεν έκανε και όταν το Διδυμότειχο δεν συμπεριλήφθηκε στις πόλεις του Έβρου που θα έχουν φυσικό αέριο άμεσα, σε αντίθεση με την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα. Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης φταίει έλεγε και όχι ο ίδιος που δεν φρόντισε… ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙ έξω από το γραφείο του και ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ να μπει στην λίστα και η πόλη του.

Αφού λοιπόν σχεδόν… θριαμβολόγησε δηλώνοντας: «Ικανοποιημένος από τις εξελίξεις» στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για τη διάρθρωση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, που τέθηκε σε διαβούλευση και «εκπληρώνει το αίτημα να παραμείνει και να συνεχίσει τη λειτουργία της η Νοσηλευτική στο Διδυμότειχο». Κι αφού σωστά υπογράμμισε πως κύριο ζήτημα είναι πλέον να δώσει το υπουργείο έναν αριθμό καθηγητών-μελών ΔΕΠ και να υπάρξει μέριμνα για μόνιμες κτιριακές εγκαταστάσεις, ώστε να τεθούν στέρεες βάσεις για το Τμήμα, έδειξε ότι ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ προς αυτή την κατεύθυνση.

«Όλα αυτά, όμως, είναι πολιτικές αποφάσεις, είναι θέμα του Πανεπιστημίου και του Υπουργείου, δεν είναι της αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης», συμπλήρωσε ο κ. Πατσουρίδης, στον οποίο φταίνε όσοι επισημαίνουν τις τεράστιες ευθύνες του: «Για την κριτική που ασκούν ορισμένοι διαπιστώνοντας αδιαφορία από μέρους της δημοτικής αρχής απαντώ ότι εμείς στηρίζουμε τόσα χρόνια το ΤΕΙ, παραχωρήσαμε τους χώρους όπου σήμερα στεγάζεται, την αίθουσα σίτισης, το δημοτικό αμφιθέατρο και όλα τα υπόλοιπα, στο πλαίσιο της άρτιας συνεργασίας που είχαμε με το ΤΕΙ ΑΜΘ. Όμως το κράτος είναι αυτό που πρέπει να φροντίσει για τα κτιριακά και την τοποθέτηση καθηγητών…». Χαμηλών προσδοκιών, δήμαρχος που υπερηφανεύεται για τα αυτονόητα δηλαδή.

Ελπίζουμε οι δημότες του Διδυμοτείχου να μην κάνουν ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ “ΈΓΚΛΗΜΑ” και τον ψηφίσουν, γιατί… μετά την απομάκρυνση απ’ την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*