Ανασχηματισμός: Κανένας Εβρίτης και πάλι στην Κυβέρνηση – Μπήκαν τα “ορφανά” του ΓΑΠ Μωραίτης, Τόλκας!!!

Ανασχηματισμός: Κανένας Εβρίτης και πάλι στην Κυβέρνηση – Μπήκαν τα “ορφανά” του ΓΑΠ Μωραίτης, Τόλκας!!!

Κανένας από τους τρεις Εβρίτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται στο νέο Κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε απ’ τον μίνι ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε πριν από λίγο, αφού ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προφανώς δεν έκρινε ικανούς (τους θεωρεί προφανώς… λίγους) κανέναν από τους Γιώργο Καίσα, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρη Ρίζο, να αναλάβουν κάποια κυβερνητική θέση.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμα και για την θέση του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης επιλέχθηκε η Ελευθερία Χατζηγεωργίου που είναι στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη αλλά όχι βουλευτής, ενώ ούτε και κάποιος άλλος από τους πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη, Ξάνθη μπήκε στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Ο μοναδικός παραμένει ο εκ Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης, υφυπουργός Ανάπτυξης.

Αντίθετα, μπήκαν στην Κυβέρνηση δυο “ορφανά” του Γιωργάκη Παπανδρέου (ΓΑΠ) και υφυπουργοί του στην τελευταία Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έφερε το πρώτο Μνημόνιο, οι Θάνος Μωραίτης, Άγγελος Τόλκας. Υπάρχουν άλλωστε πάντα… παρτάλια να συμπληρώνουν την Κυβέρνηση-κουρελού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος που ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος πριν λίγο, περιλαμβάνει:

Με δεδομένες τις υποχρεώσεις του Νάσου Ηλιόπουλου ως υποψηφίου για τον Δήμο Αθηναίων και της Κατερίνας Νοτοπούλου ως υποψήφιας για το Δήμο της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται η ανάγκη για ένα περιορισμένης έκτασης ανασχηματισμό, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, ανακοινώνοντας τα νέα πρόσωπα:

Στο Υπουργείο Εξωτερικών νέος Υπουργός ορίζεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική ορίζεται η Σία Αναγνωστοπούλου.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών Υφυπουργός με αρμοδιότητα Μακεδονίας – Θράκης ορίζεται η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υφυπουργός ορίζεται ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υφυπουργός ορίζεται ο Θάνος Μωραϊτης

Τέλος στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής Υφυπουργός ορίζεται ο Άγγελος Τόλκας.

Η ορκωμοσία των Υπουργών θα γίνει τη Δευτέρα, μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το Μόναχο.