Καταιγιστικός για την τουριστική εγκατάλειψη Δέλτα Έβρου και Φερών ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης

Καταιγιστικός για την τουριστική εγκατάλειψη Δέλτα Έβρου και Φερών ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης

Με μια… καταιγιστική ανακοίνωση για την τουριστική εγκατάλειψη που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στο Δέλτα του Έβρου και τις Φέρες, ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης επιτίθεται στον δήμο Αλεξανδρούπολης για όσα συμβαίνουν.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση συνοδεύεται μάλιστα από την συγκεκριμένη φωτογραφία, που είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αντιδήμαρχος Φερών (και facebook) Νίκος Γκότσης αρκετές ώρες νωρίτερα, ο οποίος προφανώς και έχει σημαντικές ευθύνες για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή όσον αφορά τον τουριστικό τομέα.

Η ανακοίνωση του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

“Σήμερα (σ.σ.χθες)αντιπροσωπεία του συλλόγου μας επισκέφτηκε το τουριστικό κέντρο Φερών, για να διαπιστώσουμε την κατάσταση που επικρατεί. Ζητήσαμε να ξεναγηθούμε και να κάνουμε βαρκάδα στον υγροβιότοπο του Δελτα του Έβρου.
Δυστυχώς πληροφορηθήκαμε ότι λόγω της κακής κατάστασης του δρόμου, δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο Δέλτα και ότι εδώ και καιρό δεν υπάρχουν ούτε ξεναγοί, ούτε βαρκάρηδες, λόγω διαφόρων προβλημάτων που θα τα αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή.


Ενημερωθήκαμε από την υπεύθυνη, ότι αν θέλουμε να ξεναγηθούμε θα πρέπει να πάμε στο γραφείο πληροφόρησης Δέλτα Έβρου στην Τραϊανούπολη και από εκεί να μας κάνουν ξενάγηση στην λιμνοθάλασσα της Δράνας. Είναι τραγικό να έρχονται τουρίστες να δούνε τον Έβρο ποταμό και το Δέλτα του Έβρου και να τους πηγαίνουν στην λιμνοθάλασσα.


Αναζητήσαμε ενημερωτικά φυλλάδια από το τουριστικό κέντρο Φερών και εκεί μας περίμενε καινούργια απογοήτευση. Δεν υπάρχουν φυλλάδια για την Παναγία Κοσμοσώτειρα, τα φυλλάδια για το Δέλτα ήταν παλιά ,προερχόμενα απο τον φορέα διαχείρισης ,χωρίς καμιά ουσιαστική αναφορά στην περιοχή των Φερών, το τουριστικό κέντρο Φερών και τις τουριστικές ξεναγήσεις που υποτίθεται γίνονται από τις Φέρες .


Σε μια περιοχή στην οποία είχαμε κάθε χρόνο 15.000 επισκέψεις, 1500 βαρκάδες, ξεναγούς, βαρκάρηδες, την Παναγία Κοσμοσώτειρα, θα μπορούσαμε να έχουμε βάλει τις βάσεις να αποτελούμε έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό για ανθρώπους που αγαπάνε τις ομορφιές της φύσης και του τόπου μας .
Δυστυχώς όμως η αδιαφορία, ψευδείς υποσχέσεις, γραφειοκρατεία, και λάθη ανθρώπων που, είτε δεν έχουν αγαπήσει τον τόπο, είτε είναι ανίκανοι να δημιουργήσουν για τον τόπο, φέρανε την υποβάθμιση και καταστρέψανε την όποια οικονομική δυναμική είχε η περιοχή.
Για αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να αναδείξουμε και να προβάλουμε το επόμενο διάστημα τα προβλήματα, τα λάθη και τις παραλείψεις και να προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα της περιοχής, με στόχο την οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση του τόπου μας”.