Αγροτικός Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: Προεκλογικές υποσχέσεις 2010 απ’ το πρόγραμμα “Πόλη και Πολίτες” που δεν υλοποιήθηκαν

Αγροτικός Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: Προεκλογικές υποσχέσεις 2010 απ’ το πρόγραμμα “Πόλη και Πολίτες” που δεν υλοποιήθηκαν

Επειδή τον τελευταίο καιρό ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και οι συνεργάτες του επαναλαμβάνουν συνέχεια τα περί προεκλογικού προγράμματος της δημοτικής παράταξης “Πόλη και Πολίτες” από το 2006 που υλοποιήθηκαν κατά 95%, ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης θυμίζει πολλές που… ξεχάστηκαν.

Αφορούν τις υποσχέσεις του κ.Λαμπάκη και του Αντιδημάρχου του Νίκου Γκότση για την τουριστική ανάπτυξη των Φερών.

“Θα τοποθετηθούν πληροφοριακά συστήματα (ιnfokioski) στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι, στις εισόδους του οδικού άξονα του νέου διευρυμένου Δήμου και στις ξενοδοχειακές μονάδες της Αλεξανδρούπολης, προβάλλοντας επιλεγμένα ισχυρά σημεία του διευρυμένου Δήμου και δυνατότητες δράσεων.

Επιπλέον, θα δημιουργήσουμε σύγχρονο περίπτερο εξυπηρέτησης των επισκεπτών στο ΔΕΛΤΑ του Έβρου, θα εξασφαλίσουμε την τοποθέτηση πινακίδων ενημέρωσης των επισκεπτών με τα διάφορα είδη χλωρίδας και πανίδας του ΔΕΛΤΑ επί των αναχωμάτων των προσδιορισμένων διαδρομών, την τοποθέτηση κάμερας για μετάδοση εικόνων από το ΔΕΛΤΑ, τη χάραξη τουριστικών διαδρομών με χρήση αλόγων και τη δημιουργία δημοτικού κοπαδιού βουβαλιών.

Στο σημείο αυτό, σημειώνουμε ότι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως συντονιστικού και υποστηρικτικού φορέα τουριστικών δράσεων στα πλαίσια της δημιουργίας του οργανισμού τουρισμού όπως προαναφέρθηκε, είναι ισχυρός, και συμπληρώνεται με διοργάνωση σεμιναρίων (π.χ. στους βαρκάρηδες και ξεναγούς του ΔΕΛΤΑ), προγραμμάτων κατάρτισης τουριστικών επαγγελμάτων, ώστε να προσφέρονται υπηρεσίες με προδιαγραφές αρίστης ποιότητας”.

Ως ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρουν μάλιστα το Πρώην φυλάκιο Καραγώγου  που υποτίθεται σύμφωνα με της προεκλογικές υποσχέσεις της σημερινής δημοτικής αρχής από το 2010 ότι θα γινόταν τουριστικό κέντρο η κέντρο πληροφόρησης Δέλτα Έβρου. Εντέλει έμεινε κουφάρι και παραχωρήθηκε στην περιφερειακή ενότητα Έβρου.