Διδυμότειχο: Μίζερη, όπως η κατάσταση της πόλης και… παρασκηνιακή η προεκλογική περίοδος μέχρι τώρα

Διδυμότειχο: Μίζερη, όπως η κατάσταση της πόλης και… παρασκηνιακή η προεκλογική περίοδος μέχρι τώρα

Την στιγμή που στους άλλους δήμους του Έβρου έχουν ήδη ανακοινωθεί επίσημα συνδυασμοί και παρατάξεις που θα διεκδικήσουν τις ψήφους των πολιτών στις εκλογές του ερχόμενου Μαίου, παρουσίασαν λογότυπα, ονομασίες και φυσικά υποψήφιους, το Διδυμότειχο είναι η μοναδική πόλη που δεν συμβαίνει αυτό.

Επικρατεί μια μίζερη κατάσταση, ασορτί με το κλίμα και την κατάσταση η οποία υπάρχει τα τελευταία χρόνια και όχι απλά κρατάει στάσιμη την “πόλη των κάστρων”, αλλά την πηγαίνει και προς τα πίσω. Οι όποιες κινήσεις και προσπάθειες γίνονται… παρασκηνιακά, δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, παρά μόνο εκδήλωση προθέσεων ανεπίσημα, συναντήσεις και συζητήσεις, ενώ βρισκόμαστε μόλις τρεις μήνες πριν τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών.

Είναι χαρακτηριστικό, πως ενώ σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Σουφλί και Σαμοθράκη οι νυν δήμαρχοι έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους, ο Παρασκευάς Πατσουρίδης παραμένει “σφίγγα”. Το ίδιο έκανε βέβαια-δυστυχώς για το Διδυμότειχο-τέσσερα χρόνια τώρα και για τα προβλήματα και καυτά ζητήματα του δήμου, αλλά απ’ ότι μαθαίνουμε κινείται στο παρασκήνιο ψάχνοντας υποψηφίους για να γίνουν οι νέοι του συνεργάτες. Έχει εξάλλου χάσει αρκετούς από τους βασικούς συντελεστές της εκλογής του το 2010, για διάφορους λόγους και θα πρέπει ουσιαστικά να στήσει την δημοτική του παράταξη από την αρχή.

Κι αναφερόμαστε σε πρόσωπα που είτε “έφυγαν” από την ζωή, όπως ο συγχωρεμένος Νίκος Καμάργιος, είτε αποχώρησαν λόγω προβλημάτων υγείας, όπως ο Αντιδήμαρχος Τάσος Κελεσίδης, είτε έχουν άλλα, πολύ σοβαρότερα ζητήματα να λύσουν, όπως ο επίσης Αντιδήμαρχος Γιάννης Τοπαλούδης ή αποστασιοποιήθηκαν από αυτόν, όπως ο Δημήτρης Κεσόγλου.

Υπάρχουν και άλλοι, όπως ο  επικεφαλής του Ευγενίδειου Κέντρου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Περιβάλλοντος Θανάσης Σίμογλου, ο οποίος ετοιμάζεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος και μάλιστα συγκροτεί εδώ και λίγο καιρό την παράταξη και τον συνδυασμό του.

Μέχρι τώρα, δύο μόνο έχουν ανακοινώσει δημόσια πως θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι. Ο Θόδωρος Σκίνδρης εδώ και δυο χρόνια, έχει παρουσιάσει όνομα συνδυασμού και λογότυπο, έχει κάνει αρκετές εκδηλώσεις, αλλά αυτές είναι… προσωποπαγείς. Δεν βλέπουμε να υπάρχουν υποψήφιοι δίπλα του, παρουσίασε δυο-τρία ονόματα, αλλά όλα αυτά έγιναν ανεπίσημα και κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι μαζί του.

Η Βάγια Καραφείζη, νυν δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Βήμα Εμπιστοσύνης”, ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο πως θα διεκδικήσει και πάλι την θέση του δημάρχου στις εκλογές του ερχόμενου Μαίου. Με πυρήνα τον συνδυασμό της στις προηγούμενες εκλογές του 2014, έχει παρουσία σε εκδηλώσεις, περιοδεύει στα χωριά του δήμου και κάνει συναντήσεις και συζητήσεις με στελέχη, αλλά ακόμα δεν έχει κάνει κάποια επίσημη εκδήλωση.

Ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Τοκαμάνης μαθαίνουμε ότι το πήρε απόφαση, μετά από αμφιταλαντεύσεις, αμφισβητήσεις ακόμα και απ’ τον ίδιο το συνδυασμό του και θα τεθεί ο ίδιος επικεφαλής ως υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του ερχόμενου Μαίου. Αυτό τουλάχιστον ακούνε όσοι συναντιούνται και συζητούν μαζί του στο Διδυμότειχο και τα χωριά του δήμου και αναμένονται οσονούπω και επίσημες ανακοινώσεις.

Υπάρχει ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο επιχειρηματίας του ξενοδοχείου “Πλωτίνη”, ο οποίος ανεπίσημα μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό. Ούτε καν αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Αρκεί να τον… εκπροσωπούν με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φίλοι του οι οποίοι θεωρείται πως είναι μαζί του. Όπως ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, αλλά τον ίδιο τον κ.Χατζηγιάννογλου δεν τον έχει δει ή ακούσει δημόσια κανείς ως τώρα.

Άλλη μια κίνηση για τον δήμο Διδυμοτείχου προέρχεται από τον Παναγιώτη Φυδανάκη, με σημαντική εθελοντική παρουσία και προσφορά είτε σε θέματα αιμοδοσίας, τουριστικών επισκέψεων στην περιοχή, αλλά και συμμετοχής σε δράσεις όπως η διεκδίκηση της Αυτονομίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Οι πληροφορίες τον θέλουν να πλαισιώνεται από αρκετούς, νεαρούς στην πλειοψηφία τους ανθρώπους της πόλης και των χωριών.

Όσον αφορά τον πρώην Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου Χρήστο Καπετανίδη, το όνομα του ακούστηκε έντονα και το είχαμε αναφέρει, αλλά φαίνεται να τον… κερδίζει η υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τον συνδυασμό του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.

Η χαρακτηριστική απάντηση όλων, όταν τους ρωτάει κάποιος γιατί δεν ανακοινώνουν υποψήφιους συμβούλους, είναι ότι… φοβούνται να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα τους για να μην τους… χάσουν. Κι όταν ζητάς περισσότερες εξηγήσεις, σου υπενθυμίζουν όσα έγιναν στις προηγούμενες εκλογές.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*