“Εξαφανισμένος” ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου Άκης Παρασκευόπουλος, ενώ στο νομό γίνεται χαμός

“Εξαφανισμένος” ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου Άκης Παρασκευόπουλος, ενώ στο νομό γίνεται χαμός

Ο κόσμος “καίγεται” στον Έβρο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Κυριακή την περιοχή μας, δυο στελέχη του κόμματος κατεβαίνουν ως “αντάρτες” υποψήφιοι Περιφερειάρχες κόντρα στην επίσημη επιλογή, αλλά για τη ΝΟΔΕ και τον “εξαφανισμένο” Πρόεδρο της Άκη Παρασκευόπουλο, είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Υπάρχουν όμως και άλλα πολύ σοβαρότερα θέματα. Το εργοστάσιο Ζάχαρης έκλεισε οριστικά από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι εργαζόμενοι είτε βγαίνουν σε πρόωρη σύνταξη είτε παίρνουν μετάταξη αλλού, το κυριότερο απ’ όλα η τευτλοκαλλιέργεια… πεθαίνει στην περιοχή και αφήνει σύξυλους όσους έχουν σχέση με αυτήν., αγρότες, ιδιοκτήτες μηχανημάτων συγκομιδής, μεταφοράς με την σφραγίδα της σημερινής Κυβέρνησης που ευαγγελίζονταν εκτόξευση της. Υποκαταστήματα των τραπεζών κλείνουν, το ίδιο ετοιμάζεται να συμβεί και με αντίστοιχα των ΕΛΤΑ, αλλά η ΝΟΔΕ… ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα είχε… κάνει κόλαση σε αντίστοιχη περίπτωση και σε τοπικό επίπεδο.

Τα κομματικά στελέχη, αλλά κυρίως η βάση της Ν.Δ έχει… ζαλιστεί από τις προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες όσων ετοιμάζονται να είναι υποψήφιοι στις Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, κάποιοι “αντάρτες” επικαλούνται και προβάλλουν ότι δεν υπάρχει καμιά αντίρρηση σε κεντρικό επίπεδο για τις κινήσεις τους και ο κ.Παρασκευόπουλος παραμένει άφαντος.

Με εξαίρεση την κοπή της πίτας που έγινε πριν από καιρό και ενώ έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και τις Ευρωεκλογές, η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου της Ν.Δ δεν έχει συνεδριάσει καθόλου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι από το Evros-news.gr πληροφορήθηκαν όλα τα μέλη της ότι την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να επισκεφθεί ο Πρόεδρος του κόμματος την περιοχή.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και πολλά περισσότερα, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άκης Παρασκευόπουλος που θα έπρεπε να δίνει τις κατευθύνσεις και να παίρνει θέσεις για όλα τα ζητήματα, δεν συγκαλεί συνεδριάσεις της ΝΟΔΕ για να συζητηθούν. Να αναλυθεί η κατάσταση, να δοθούν κατευθύνσεις και να υπάρξουν παρεμβάσεις. Το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις και πως η κατασκευαστική του εταιρεία θα παίρνει έργα από τους δήμους και την Περιφέρεια. Που τον χάνεις, που τον βρίσκεις, αν κρίνουμε από τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις που δίνει, όλο στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης βρίσκεται.

Ειδικά εκείνο το πλάνο με το φυτό (μπέντζαμιν) στον δεύτερο όροφο του Δημαρχείου, εκεί όπου βρίσκεται η Τεχνική Υπηρεσία, είναι κλασικό πλέον. Θα πει κανείς. Μα τι να κάνει ο Πρόεδρος, να μην ασχολείται με την επαγγελματική του δραστηριότητα; Αφού έργα από τον δήμο Αλεξανδρούπολης παίρνει, πρέπει να πηγαίνει εκεί για να λύνονται θέματα που υπάρχουν για την πρόοδο των έργων. Κανείς δεν είπε να παραμελήσει την δουλειά του, η οποία μάλιστα όπως διαπιστώνουμε πάει πολύ καλά.

ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δυο έργα κοντά στις 400.000 ευρώ πήρε εδώ και λίγο καιρό από τον δήμο Αλεξανδρούπολης, ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ να το ξεκαθαρίσουμε. Την διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας Νίψας και τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του κτιρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου. Μην κοιτάτε που προτίμησε να μην εμφανιστεί αυτός στην… επικοινωνιακή φιέστα του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη για την υπογραφή της σύμβασης στη Νίψα, παρουσία τσούρμου Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, αλλά έστειλε τον συνέταιρο του.

Ούτε φυσικά έχουν δίκιο όσοι κακεντρεχείς λένε, πως γι’ αυτό ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΑΜΕΣΩΣ από υπεύθυνη τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΟΔΕ την Όλγα Βρετοππούλου, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε από την δημοτική παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του Βαγγέλη Λαμπάκη και ενώ δεν ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητα της με άλλον συνδυασμό. Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά. Γιατί αναγκάστηκε στη συνέχεια να την καλέσει για να βοηθήσει στην διοργάνωση κοπής της πίτας, στην οποία αυτή… τράβηξε το μεγαλύτερο ζόρι για να γίνουν όλα στην εντέλεια.

Είναι όμως σίγουρα ένα ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, γιατί ο κ.Παρασκευόπουλος και η ΝΟΔΕ γενικότερα, δεν έχουν πάρει ακόμα θέση και ούτε έχουν κάνει την οποιαδήποτε κίνηση, για τους δυο “αντάρτες” της Ν.Δ, το Δημήτρη Πέτροβιτς και τον Τάκη Τοψίδη. Γιατί κατεβαίνουν ως “αντάρτες” κόντρα στην επίσημη επιλογή του κόμματος, το νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, που είναι μάλιστα και προσωπική επιλογή του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη. Κι ακόμα, για το επίσης στέλεχος του κόμματος Κώστα Εξακουστό που ανακοινώθηκε επίσημα ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του Τοψίδη. Γιατί στην Περιφέρεια ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης στο συνέδριο, ότι η “μάχη¨είναι καθαρά πολιτική, ενώ για τους δήμους τα πράγματα θα είναι πιο… χαλαρά και δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις σε όσους δεν συνταχθούν με τους επίσημους υποψήφιους.

Όσα επισημαίνουμε δεν είναι μόνο δική μας άποψη, αλλά και πολλών στελεχών και απλών μελών ή ψηφοφόρων της Ν.Δ στον Έβρο, οι οποίοι κυριολεκτικά είναι… ζαλισμένοι, αφού δεν ξέρουν τι πραγματικά ισχύει. Αυτοί καταλογίζουν αδράνεια, απάθεια, ανυπαρξία στον “εξαφανισμένο” Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Άκη Παρασκευόπουλο. Γιατί καλά είναι τα… κοστούμια που ράβουμε εν αναμονή της διακυβέρνησης της χώρας και μάλιστα εκφράζουμε και επιθυμία ή και βεβαιότητα για κάποια θέση τον κρατικό μηχανισμό, από την προεδρία του ΟΛΑ ως αυτή της… ΓΑΙΟΣΕ για παράδειγμα, αλλά με τέτοια νοοτροπία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Έβρο δεν πάει πουθενά.

Υ.Γ: Δεν χρειάζεται να αρχίσουν τα τηλέφωνα προς τα κεντρικά της οδού Πειραιώς από κάποιον ή κάποιους και τα παράπονα του στυλ “κοιτάξτε τι γράφει πάλι ο Πιτιακούδης εναντίον μου ή εναντίον μας”. Με διαβάζουν καθημερινά (και δεν είναι εγωιστικό αλλά πραγματικότητα) και βλέπουν απ’ ευθείας τι γράφω. Έτσι αποφεύγουμε και το… σπασμένο τηλέφωνο. Κανένας δεν μπορεί να με… ελέγξει και κυρίως να μου επιβάλλει τι να γράψω ή να μην γράψω. Όλοι αυτοί και το συγκεκριμένο κόμμα μου… χρωστάνε και δεν τους χρωστάω. Αυτά για να είμαστε ξεκάθαροι. Κι ούτε φταίνε άλλοι, να “πληρώνουν” την δική μου… τρέλα, καταλογίζοντας τους ότι δεν μπορούν να με ελέγξουν.

Κώστας Πιτιακούδης

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*