Με το Σωματείο Εποχικών Υπαλλήλων Εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας συναντήθηκε η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου

Με το Σωματείο Εποχικών Υπαλλήλων Εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας συναντήθηκε η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου

Με το Σωματείο Εποχικών Υπαλλήλων Εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ  | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ, Μαρία Γκουγκουσκίδου.

Το σωματείο εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ Παύλο Τσολακίδη, τον Αντιπρόεδρο κ Κώστα Καραγιάννη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ Πασχάλη Λιολιοσίδη.

Στο Ζαχαρουργείο της Ορεστιάδας απασχολούνται τα τελευταία χρόνια περίπου 300 εποχικοί υπάλληλοι, είτε την περίοδο της συντήρησης, είτε την περίοδο της παραγωγικής εργασίας (καμπάνια). Παλαιότερα οι εποχικοί εργαζόμενοι έφταναν τους 800.

Οι εποχικοί υπάλληλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Εάν κλείσει το εργοστάσιο αυτοί και οι οικογένειές τους θα βρεθούν στο δρόμο.

Κατά τη συζήτηση των εποχικών υπαλλήλων με την υποψήφια δήμαρχο συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:

Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά αναστρέψιμη. Το αίτημα για ανοιχτό εργοστάσιο είναι ζωντανό, υπάρχουν περιθώρια διεκδίκησης. Όμως χρόνος για χάσιμο πλέον δεν υπάρχει, κάθε μέρα που περνάει χειροτερεύουν τα πράγματα. Πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, οργανωμένα και μεθοδικά, οι εποχικοί υπάλληλοι, οι τευτλοκαλλιεργητές της περιοχής, οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι, η κοινωνία, οι θεσμοί. Η αδράνεια είναι πλέον πολυτέλεια.

Το Σωματείο δήλωσε ότι θα συμμετέχει δυναμικά στη κινητοποίηση της Παρασκευής και στη συνέχεια θα αποφασιστούν και άλλες μορφές διεκδίκησης σε συμφωνία με όλους τους εμπλεκόμενους.