Ξεσηκώνονται με συγκέντρωση αύριο στην πλατεία Ορεστιάδας για το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου Ζάχαρης

Ξεσηκώνονται με συγκέντρωση αύριο στην πλατεία Ορεστιάδας για το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου Ζάχαρης

Ξεσηκώνονται όλοι στην Ορεστιάδα και οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, για το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου Ζάχαρης, τον αφανισμό της τευτλοκαλλιέργειας και τις αρνητικές επιπτώσεις για χιλιάδες κόσμο.

Μπορεί ορισμένοι, δυστυχώς και κορυφαίοι θεσμικοί, που μήνες τώρα παρακολουθούσαν απαθείς και χωρίς την παραμικρή αντίδραση τις εξελίξεις να θεωρούν… χαμένη υπόθεση την τευτλοκαλλιέργεια στην περιοχή του βορείου Έβρου που επί δεκαετίες έφερνε σημαντικό εισόδημα, αλλά η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους πάντες να δώσουν το παρόν αύριο στις 11 στην πλατεία της πόλης.

Στόχος να στείλουν ένα μήνυμα όλοι μαζί, τευτλοκαλλιεργητές, εργαζόμενοι του εργοστασίου μόνιμοι και εποχιακοί, τευτλοεξαγωγείς, επαγγελματίες που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το αντικείμενο αλλά και μαγαζάτορες και επιχειρηματίες, οι οποίοι επίσης πλήττονται, ότι δεν πρέπει να “σβήσει” η καλλιέργεια τεύτλων και να κλείσει οριστικά η εμφατική βιομηχανία της πόλης και της περιοχής.

Η Συντονιστική Επιτροπή δηλώνει απερίφραστα ότι δεν θα επιτρέψει στους άφρονες τεχνοκράτες της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και πολιτικούς να βάλουν ταφόπλακα στον Βόρειο Έβρο και στην ευρύτερη περιοχή. Δεν θα επιτρέψει να καταστρέψουν τις ζωές των αγροτών. Τη δική τους ανικανότητα δεν θα την πληρώσουμε εμείς.

Αρνούμαστε να καταθέσουμε τα όπλα.

Αρνούμαστε να ηττηθούμε σιωπηλοί και κρυπτόμενοι.

ΖΗΤΟΥΜΕ

Να μείνει ανοιχτό το εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας για να μην ερημώσει η περιοχή

Να αποπληρωθούν όλοι οι τευτλοπαραγωγοί επιτέλους για τη σοδειά του 2017

Να αποζημιωθούν οι τευτλοπαραγωγοί για τα ασυγκόμιστα τεύτλα του 2017

Να πληρωθούν τη σοδειά του 2018

Να υπάρξει υπογειοποίηση των αρδευτικών δικτύων

Να γίνει συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου για να μην καταστρέφονται τα αγροτικά μηχανήματα

Να γίνει καθαρισμός των καναλιών

Να υπάρξει μείωση της τιμής του νερού άρδευσης. Η περιοχή πνίγεται από τα ποτάμια της και οι αγρότες πληρώνουν χρυσάφι το νερό

Καλούμε τους τευτλοπαραγωγούς, όλους τους αγρότες, όλους τους επαγγελματίες που έχουν ζήσει στο πετσί τους την κρίση, τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς, όλους όσους ανησυχούν για τη σχεδιαζόμενη καταστροφή, να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία που προγραμματίσαμε στην:

Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου και ώρα 11 π.μ.

Να φωνάξουμε δυνατά: ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗΣ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ Συντονιστική Επιτροπή Τευτλοπαραγωγών Ορεστιάδας

1) Αθανάσιος Τσακμακούδης

2) Αριστείδης Βουρβούρης

3) Δημήτρης Βουρβούρης

4) Ανέστης Πασχαλίδης

5) Πρόδρομος Προϊκάκης

6) Σκαρλάτος Παπαδόπουλος

7) Παναγιώτης Γκαρελίδης

8) Χρήστος Ζαφειριάδης

9) Στέλιος Δημητριάδης

10) Γιώργος Δημισκίδης

11) Μαρία Γκουγκουσκίδου

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*