Τέσσερις επιχειρήσεις της Θράκης στα “λαβράκια” που εντόπισε το ΣΔΟΕ για σοβαρές παραβάσεις

Τέσσερις επιχειρήσεις της Θράκης στα “λαβράκια” που εντόπισε το ΣΔΟΕ για σοβαρές παραβάσεις

Τέσσερις επιχειρήσεις της Θράκης συμπεριλαμβάνονται στα “λαβράκια” που έβγαλαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε όλη την Ελλάδα το 2018 και αφορούν σοβαρές παραβάσεις.

Σε μια από τις περιπτώσεις μάλιστα, που αφορούσε το πόθεν έσχες ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρίας ο έλεγχος έγινε μετά από Εισαγγελική παραγγελία. Στις άλλες τρεις υπήρξαν που αφορούν τις κρατικές επιχορηήσεις και επιδοτήσεις.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και την αντιμετώπιση της διαφθοράς, οι Επιχειρησιακές Διευθύνσεις Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και Μακεδονίας ολοκλήρωσαν – εντός του έτους 2018  –  μεγάλο αριθμό υποθέσεων που σχετίζονται με την αποκάλυψη εστιών διαφθοράς και μεγάλων  οικονομικών εγκλημάτων.

Από αυτούς προέκυψαν για την Θράκη ότι:

1) Διενεργήθηκε έλεγχος επιχορήγησης σε επιχείρηση στον τομέα της ενέργειας στη Θράκη. Διαπιστώθηκε  μη καταβολή φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου, συνολικού ποσού 4.215.857,56 €. Ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ.

2) Έλεγχος σε βιομηχανική μονάδα στη Θράκη, όπου διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιδότησης  (ν.3299/04). Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης ποσού 896.823,52 €. Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε εκτέλεση Εισαγγελικής Παραγγελίας.

3) Έλεγχος σε βιομηχανική μονάδα στη Θράκη, όπου διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιδότησης (ν.3299/04). Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης ποσού  487.999,00 €. Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε εκτέλεση Εισαγγελικής Παραγγελίας.

4)  Έλεγχος πόθεν έσχες σε ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρίας στη Θράκη. Από το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών διαπιστώθηκε διαφορά τιμήματος και αξίας συμβολαίων. Προέκυψε προσαύξηση περιουσίας με υποχρέωση καταβολής φόρου ποσού  556.097,00 €. Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε εκτέλεση Εισαγγελικής Παραγγελίας.