Ορεστιάδα: Συνέλαβαν δυο Εβρίτες που έφεραν παράνομα φυτοφάρμακα από την Βουλγαρία

Ορεστιάδα: Συνέλαβαν δυο Εβρίτες που έφεραν παράνομα φυτοφάρμακα από την Βουλγαρία

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ορεστιάδας, δύο Έλληνες ηλικίας 56 και 51 ετών, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι έφεραν παράνομα από την Βουλγαρία μεγάλη ποσότητα φυτοφαρμάκων.

Αν και δεν ανακοινώθηκαν ονόματα και περισσότερα στοιχεία, αφού ο νόμος το απαγορεύει, σύμφωνα με πληροφορίες μαςπρόκειται για Εβρίτες, κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί τελωνειακού κώδικα και περί διάθεσης αγροτικών φαρμάκων.

Αναλυτικότερα, ίοπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν 200 νάιλον συσκευασίες και 30 πλαστικές φιάλες, που περιείχαν φυτοπροστατευτικά προϊόντα, τα οποία δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια – πιστοποίηση, ενώ όπως προέκυψε τα είχαν εισάγει παράνομα από την Βουλγαρία.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες φυτοπροστατευτικών προϊόντων και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.