Εντυπωσιακή εκπαίδευση στα χιόνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαμοθράκης

Εντυπωσιακή εκπαίδευση στα χιόνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαμοθράκης

Πραγματοποιήθηκε στη Σαμοθράκη, το χρονικό διάστημα από 8 έως 16 Φεβρουαρίου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο ʺΟρειβασία σε χειμερινό βουνό – Προσανατολισμός και βασικές αρχές Μετεωρολογίας ʺ, που διοργάνωσε το Κ.Ε.Κ. του Ο.Α.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης και συμμετείχαν δώδεκα (12) υπάλληλοι του Π.Κ. Σαμοθράκης.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, σχετικά με την ασφαλή διέλευση και διάσωση σε ορεινό χειμερινό πεδίο, την αναγνώριση των μηχανισμών και των φαινόμενων της ατμόσφαιρας – τρόπους κίνησης και προστασίας κατά την διάσωση υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τον προσανατολισμό στον ορεινό όγκο με χρήση χάρτη και πυξίδας. Τέλος περιλάμβανε σενάριο διάσωσης εγκλωβισμένου ατόμου με φορείο και ειδικό εξοπλισμό σε απόκρημνα σημεία, με χιόνι και πάγο σε υψόμετρο 1000 μέτρων.


Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτές Μήτσιου Βασίλειο, Κοβανίδη Ιωάννη και τον υπεύθυνο του Κ.Ε.Κ. του Ο.Α.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης Χαράλαμπο Λέσση για την άρτια οργάνωση και εκτέλεση της εκπαίδευσης, και την πολύτιμη βοήθεια τους στην εκπλήρωση του στόχου μας για την καλύτερη αντιμετώπιση του μεγάλου αριθμού ορειβατικών – διασωστικών συμβάντων, που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε χρόνο το Π.Κ. Σαμοθράκης, σε δύσκολες πολλές φορές συνθήκες και με ελλιπή μέσα.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Σαμοθράκης για την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου για τις ανάγκες της εκπαίδευσης.