Ορεστιάδα: Πετυχημένη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας τευτλοπαραγωγών, εργαζομένων και φορέων για το εργοστάσιο Ζάχαρης

Ορεστιάδα: Πετυχημένη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας τευτλοπαραγωγών, εργαζομένων και φορέων για το εργοστάσιο Ζάχαρης

Πετυχημένη ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, για το κλείσιμο του εργοστασίου Ζάχαρης και τον αφανισμό της τευτλοκαλλιέργιεας στον Έβρο.

Περισσότερα από 200 άτομα, τευτλοπαραγωγοί, εργαζόμενοι του εργοστασίου, εποχικοί εργαζόμενοι, τευτλοεξαγωγείς, μεταφορείς, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ορεστιάδας, ο Εμνπορικός Σύλλογος της πόλης, παραβρέθηκαν και διατράνωσαν την αντίθεση τους στην Κυβέρνηση και τις αποφάσεις της για οριστικό κλείσιμο της εμφατικής βιομηχανίας του νομού, αλλά και την οριστκή παύση της τευτλοκαλλιέργειας. Εξελίξεις που επηρεάζουν μοιραία και όλη την τοπική οικονομία και δημιουργούν προβλήματα στην Ορεστιάδα και όλη την περιοχή. Μάλιστα έφεραν στην κεντρική πλατεία της πόλης και αγροτικά μηχανήματα, τρακτέρ, μηχανές συγκομιδής τεύτλων και άλλα.

Τηρουμένων των αναλογιών και παρ’ ότι κάποιοι με προβοκατόρικα δημοσιεύματα προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα… διχασμού, αρκετός ήταν ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί. Αν σκεφθούμε μάλιστα ότι στις προηγούμενες απόπειρες κινητοποιήσεων από την Ομοσπονδία των Αγροτικών Συλλόγων υπήρξε τραγική αποτυχία, μια και ματαιώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία για τα προβλήματα όλων των αγροτών και δεν βγήκε κανένας αγρότης στα μπλόκα, η σημερινή συγκέντρωση ήταν πετυχημένη.

Παρέστησαν και μίλησαν ο Πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής, ο εκπρόσωπος των τευτλοκαλλιεργητών Πρόδρομος Προϊκάκης από το Τυχερό, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος ΑΜ-Θ Κώστας Βενετίδης, αγρότης και ο ίδιος, ο Διευθυντής του εργοστασίου Ζάχαρης Γιάννης Παπαδόπουλος, η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος αλλά και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαρία Γκουγκουσκίδου, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Παναγιώτης Σιανγκούρης και Χρήστος Καζαλτζής και άλλοι και ο Δημήτρης Βαρσαμακίδης εκ μέρους της δημοτικής παράταξης του πρώην δημάρχου ΣΔημήτρη Μουζά.

Ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης δεν παρέστη, ούτε μίλησε κάποιος Αντιδήμαρχος ή δημοτικός του σύμβουλος. Άλλωστε όλοι στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πριν λίγες ημέρες υποστήριξαν ότι πρόκειται για χαμένη υπόθεση και η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Στο χώρο της συγκέντρωσης εθεάθησαν πάντως οι Αντιδήμαρχοι Περιστεράκης, Πάλλας και Ορμανλίδης. Επίσης, ήταν εκεί ο Πρόεδρος των εργαζομένων του εργοστασίου Ζάχαρης Βαγγέλης Μπιμπισίδης, αλλά αυτή την φορά ούτε έξαλλος έδειχνε, ούτε φώναζε κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έκλεισε το εργοστάσιο, όπως έκανε με φοβερόμ πάθος 2014.

Οι συγκεντρωθέντες δεν ασχολήθηκαν επίσης καθόλου με τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται δίπλα στην πλατεία και τα οποία ήταν κλειστά και με τραβηγμένες κουρτίνες.