Έβρος: Ο παγετός και όχι το λίγο χιόνι δημιουργεί προβλήματα – Η κατάσταση στους δρόμους(ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Έβρος: Ο παγετός και όχι το λίγο χιόνι δημιουργεί προβλήματα – Η κατάσταση στους δρόμους(ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Στο ρυθμό της κακοκαιρίας “Ωκεανίς” κινείται από τα ξημερώματα ο νομός Έβρου και μπορεί, με εξαίρεση την Σαμοθράκη, το χιόνι που έπεσε να μην είναι πολύ, αλλά ο παγετός λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και οι ισχυροί άνεμοι, δημιουργούν προβλήματα, αν και η κυκλοφορία στους δρόμους διεξάγεται κανονικά. 

Gepostet von Stelious Tsiaousiot's am Samstag, 23. Februar 2019

Χιόνι έπεσε κυρίως σε περιοχές των δήμων Διδυμοτείχου και Σουφλίου, αλλά και σε κάποια χωριά του δήμου Ορεστιάδας. Ο παγετός και από τις βροχές και από τα χιόνια λίγων εκατοστών κάνουν επικίνδυνους τους δρόμους, τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό δίκτυο, αλλά και μέσα στις πόλεις, αφού γλιστρούν και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή.

φωτό: Χρήστος Κισσούδης

Gepostet von Stelious Tsiaousiot's am Samstag, 23. Februar 2019

Η κυκλοφορία πάντως διεξάγεται κανονικά, τουλάχιστον όσον αφορά το οδικό δίκτυο. Όπως είπε στο Evros-news.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος της Περιφέριας ΑΜ-Θ Κώστας Βενετίδης: “Από τις πέντε το πρωί βγάλαμε τα μηχανήματα της Περιφέρειας στους δρόμους να καθαρίζουν και να ρίχνουν αλάτι. Μπορεί το χιόνι να μην είναι πολύ, αλλά επειδή υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες ο παγετός από τις χθεσινές βροχές και το χιόνι, τους κάνει επικίνδυνους. Δεν έχουμε προβλήματα αποκλεισμού πουθενά, είμαστε σε συνεχή συνεργασία με τους δήμους, αλλά όπως ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις, όλοι επιβάλλεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις. Οδηγοί και πεζοί”.

φωτό: Νίκος Τσοτανίδης

φωτό: Μιχάλης Πιτιακούδης
φωτό: Κουρέας

Τα βίντεο είναι του Stelious.Tsiaousiot’s