Δεν μπαίνει το βαμβάκι στις ενισχύσεις de minimis – Μόνο τεύτλα, αχλάδια, μανταρίνια

Δεν μπαίνει το βαμβάκι στις ενισχύσεις de minimis – Μόνο τεύτλα, αχλάδια, μανταρίνια

Το βαμβάκι μένει εκτός των οικονομικών ενισχύσεων de minimis και οι ελπίδες που είχαν οι αγρότες του Έβρου μετά την πρωτοφανή περσινή καταστροφή, μάλλον δεν θα υλοποιηθούν.

Κι αυτό γιατί μόνο τα αχλάδια, τα τεύτλα, τα µανταρίνια της Αργολίδας και τα ψάρια από τις λιµνοθάλασσες θα δουν ενισχύσεις ήσσονος σηµασίας, αναφέρουν οι πληροφορίες της Agrenda από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Την ίδια ώρα, κάθετα αρνητικοί είναι από την πλατεία Βάθη όσον αφορά τα de minimis στο βαµβάκι, την ελιά, το ελαιόλαδο, τη βιοµηχανική ντοµάτα και τα όσπρια.

Μπορεί ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης να δήλωσε και στην συνάντηση με τους φορείς του Έβρου στο υπουργείο ότι η Κυβέρνηση θα καταβάλλει έκτακτες εθνικές οικονομικές ενισχύσεις σε προϊόντα που το έχουν ανάγκη, ωστόσο φαίνεται ότι οι φήμες που ήθελαν το βαμβάκι να λαμβάνει ενίσχυση de minimis 40 λεπτά το στρέμμα, δεν έχουν καμία βάση. Γιατί η συγκεκριμένη καλλιέργεια στην χώρα μας απλώνεται σε 2,5 εκατομμύρια στρέμματα και τα 35 εκατ. ευρώ που υπάρχουν ως κονδύλια, δεν επαρκούν.

Όσο για τα τεύτλα, που σίγουρα ενδιαφέρουν και τους Εβρίτες, οι πληροφορίες θέλουν την πληρωμή να γίνεται την επόμενη εβδομάδα, αλλά να αφορά μόλις 335 παραγωγούς, αυτούς που έλαβαν στα τέλη Ιανουαρίου και την συνδεδεμένη ενίσχυση 79 ευρώ το στρέμμα. Το ποσό πάντως που θα δοθεί δεν είναι μεγάλο και αυτή την στιγμή δεν είναι σίγουρο πόσο θα είναι το συνολικό ύψος της ενίσχυσης  de minimis.

Πηγή: agronews.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*