Διδυμότειχο: Απαγόρευση εξόδου απ’ την χώρα και παραπομπή σε δίκη για τον Βιολογικό – Καλούνται άλλοι δύο

Διδυμότειχο: Απαγόρευση εξόδου απ’ την χώρα και παραπομπή σε δίκη για τον Βιολογικό – Καλούνται άλλοι δύο

Απολογήθηκαν τελικά την Πέμπτη, μετά από δυο αναβολές που πήραν ζητώντας προθεσμία από τον ανακριτή Ορεστιάδας, οι δυο κατηγορούμενοι για το θέμα του Βιολογικού καθαρισμού Διδυμοτείχου.

Το ένα από τα στελέχη της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου παραπέμπεται σε δίκη και παράλληλα του απαγορεύθηκε η έξοδος από την χώρα. Η κατηγορία σε βαθμό κακουργήματ0ς αφορά μόλυνση και καταστροφή του περιβάλλοντος, λόγω της μη λειτουργίας, αλλά και το γεγονός ότι χρεώνονταν και εισπράττονταν τέλη ενώ ο Βιολογικός δεν λειτουργούσε, καθώς και επιδοτήσεις.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και περιέχει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΔ στις 4 Φεβρουαρίου για ορισμό πληρεξούσιου δικηγόρου για την νοµική υποστήριξη του κ. Τ.Σ. πρώην Προέδρου ∆.Σ. της ∆ΕΥΑ∆ για την απολογία του σύµφωνα µε την ∆Υ/Αριθ. ∆ικ.79/2018/29-1-2018 κλήση του Ανακριτή του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΔΕΥΑΔ

Ο δεύτερος κατηγορούμενος που είναι στέλεχος της ΔΕΥΑΔ, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι απαλλάχθηκε των κατηγοριών που υπήρχαν εναντίον του, μετά την απολογία του στον Ανακριτή του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας. Σύμφωνα με άλλη απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΔ με Πρόεδρο τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη, ορίζει πληρεξούσια δικηγόρο για την νοµική υποστήριξη του κ. Γ.Π., ασκούντα καθήκοντα Γ.∆ιευθυντή της ∆ΕΥΑ∆ για την απολογία του σύµφωνα µε την
∆Υ/Αριθ.∆ικ.79/2018/29-1-2018 κλήση του Ανακριτή του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας, στις 05-02-2019.

Οι δυο αποφάσεις λήφθηκαν στις 4 Φεβρουαρίου και δημοσιεύθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 12 του μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΔΕΥΑΔ

Καλούνται από τον ανακριτή και άλλοι δύο;

Το θέμα είχε αποκαλύψει το Evros-news.gr με σχετικό δημοσίευμα και με βάση αυτό και άλλα δημοσιεύματα, είχε προχωρήσει σε καταγγελία στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας ο υποψήφιος δήμαρχος Θόδωρος Σκίνδρης. Έτσι, αφού δόθηκαν δυο αναβολές που ζήτησαν, τελικά προχθές οι δυο κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος απολογήθηκαν, δήλωσαν φυσικά αθώοι και ότι δεν ευθύνονται για το συγκεκριμένο γεγονός. Ο ένας απαλλάχθηκε των κατηγοριών, αλλά ο άλλος παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο και αφέθηκε ελεύθερος, αλλά με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

-Δήμος Διδυμοτείχου: Χρεώνει τέλη, υλικά λειτουργίας και εισπράττει επιδοτήσεις για Βιολογικό που δεν λειτουργεί!!!

Τα ονόματα τους δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, για τους γνωστούς λόγους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, αναμένεται να καλέσει άλλα δύο πρόσωπα που έχουν ή είχαν σχέση με την ΔΕΥΑΔ. Δεν γνωρίζουμε αν θα κληθούν ως μάρτυρες για κάποιες διευκρινίσεις ή αν θα απαγγελθούν και σε αυτούς κατηγορίες.