Μ.Γκουγκουσκίδου στο συλλαλητήριο της Ορεστιάδας: “Αν μείνουμε αδρανείς θα τα κλείσουν όλα”

Μ.Γκουγκουσκίδου στο συλλαλητήριο της Ορεστιάδας: “Αν μείνουμε αδρανείς θα τα κλείσουν όλα”

Δυναμική παρουσία είχαν στο χθεσινό συλλαλητήριο της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου, η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας κ.Μαρία Γκουγκουσκίδου και συνεργάτες της υποψήφιοι στη δημοτική παράταξη “Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω”.

Το συλλαλητήριο που διοργανώθηκε απότη συντονιστική επιτροπή είχε ως στόχο να
σταματήσουν οι αρνητικές εξελίξεις που αφορούν το κλείσιμο του Εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας και συνακόλουθα την εξαφάνιση της τευτλοκαλλιέργειας από τον κάμπο του Έβρου.
Εξάλλου η κ Γκουγκουσκίδου ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής είχε συμμετάσχει ενεργά στην προετοιμασία και την διοργάνωση της κινητοποίησης.
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώθηκαν τευτλοπαραγωγοί,επαγγελματίες, εργαζόμενοι, εποχικοί υπάλληλοι και εναντιώθηκαν στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο του  Ζαχαρουργείου.


Αλγεινή εντύπωση στους συγκεντρωμένους αλλά και στην κοινωνία της Ορεστιάδας
προκάλεσε η απουσία του Δημάρχου κ Μαυρίδη τόσο από το χώρο της συγκέντρωσης όσο και από τον κατάλογο των ομιλητών. Ίσως θα προτιμούσε να κλείσει το Εργοστάσιο χωρίς να ανοίξει μύτη.
Η κ Γκουγκουσκίδου στον σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην ανάγκη για ενότητα στην κοινωνία της Ορεστιάδας και συνέστησε συνεχή επαγρύπνηση για να μην περάσουν τα σχέδια για κλείσιμο του Εργοστασίου. Αναλυτικά είπε τα παρακάτω:

“Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας.
Σας ευχαριστώ που είστε στην πλατεία.
Με την ενότητα όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με την ενότητα και το εργοστάσιο της
Ζάχαρης μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτό και την τευτλοκαλλιέργεια να σώσουμε και να ξαναζωντανέψουμε τον Βόρειο Έβρο.
Ακούω και διαβάζω τον τελευταίο καιρό ότι ήδη το εργοστάσιο έκλεισε.
Μα αν είμαστε αδρανείς, μα αν είμαστε καθηλωμένοι από την απογοήτευση, αν είμαστε παραιτημένοι, όχι μόνο το ζαχαρουργείο θα κλείσει, θα κλείσουν τα ΕΛΤΑ στα Δίκαια και τον Κυπρίνο. Θα κλείσουν οι Τράπεζες. Θα κλείσουν τα τελευταία σχολεία που έμειναν.


Θα τους αφήσουμε να το κάνουν; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ
Πριν περίπου 100 χρόνια οι προ παππούδες μας έφτιαξαν από το τίποτα την Ορεστιάδα. Σε καιρούς δύσκολους και με συνθήκες τραγικές.
Εμείς τι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας; Μια κατεστραμμένη, μια παρακμάζουσα
Ορεστιάδα; Μια ανυπόληπτη Ορεστιάδα, χωρίς παραγωγικό ιστό, χωρίς οικονομία, χωρίς προοπτική;
Εμείς λέμε να αντιδράσουμε. Να μην ηττηθούμε. Να μην υποστείλουμε τη σημαία. Να κρατήσουμε ανοιχτό το εργοστάσιο ζάχαρης. Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα της ανάκαμψης.
Όλοι μαζί ενωμένοι, τευτλοπαραγωγοί, τευτλοεξαγωγείς, εποχικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, επιστήμονες, φωνάζουμε σήμερα
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΑΚΑΤΕΜΑ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ
Η επόμενη μέρα χρειάζεται το εργοστάσιο. Η επόμενη μέρα χρειάζεται την
τευτλοκαλλιέργεια.
Ας είμαστε ενωμένοι, με την ενότητα υπάρχει ελπίδα να πετύχουμε.”

Οι συγκεντρωμένοι κατά κοινή ομολογία χειροκρότησαν θερμά την υποψήφια Δήμαρχο.
Αναγνώρισαν όχι μόνο τη δημιουργική της συμμετοχή στη συντονιστική επιτροπή αλλά και τη διαχρονική και συνεχή στήριξή της στα αιτήματα των αγροτών.