Προωθούν συνεργασία από τώρα Τοψίδη-Κατσιμίγα τη δεύτερη Κυριακή κοινοί τους γνωστοί από Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ

Προωθούν συνεργασία από τώρα Τοψίδη-Κατσιμίγα τη δεύτερη Κυριακή κοινοί τους γνωστοί από Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ

Τρεις μήνες μας χωρίζουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαίου, μπαίνουμε σιγά-σιγά στην τελική ευθεία και τα προεκλογικά σενάρια για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης δίνουν και παίρνουν.

Κοινός στόχος των υποψηφίων, που ελπίζουν ότι μπορούν να κερδίσουν τις εκλογές και πάρουν την θέση του Περιφερειάρχη, είναι φυσικά ο νυν επικεφαλής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος. Αυτόν σκέφτονται πως θα κερδίσουν τόσο οι δυο “αντάρτες” της Ν.Δ Δημήτρης Πέτροβιτς και Χριστόδουλος Τοψίδης, όσο και ο πρώην ΠΑΣΟΚ και νυν υποστηριζόμενος επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Κατσιμίγας.

Κι επειδή είναι δεδομένο, με βάση και τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, ότι είναι πιθανόν η εκλογή του νέου Περιφερειάρχη να κριθεί την δεύτερη Κυριακή, τα σενάρια συνεργασίας μεταξύ των υποψηφίων έχουν ξεκινήσει. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι παίζει ρόλο σε αυτά το γεγονός ότι δυο από τους υποψηφίους, ο Χριστόδουλος Τοψίδης και ο Κώστας Κατσιμίγας, έχουν… κοινούς γνωστούς στο κυβερνών κόμμα αλλά και σε αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτοί λοιπόν, ήδη άρχισαν να… καλλιεργούν το ενδεχόμενο να στηρίξει ο ένας τον άλλον, ανάλογα με ποιος θα βρεθεί απέναντι στον κ.Μέτιο την δεύτερη Κυριακή. Γιατί είναι δεδομένο ότι ο νυν Περιφερειάρχης είναι πρώτος αυτή την στιγμή στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Όσον αφορά τη Ν.Δ για παράδειγμα, όλοι και ιδιαίτερα οι Κομοτηναίοι, γνωρίζουν ότι τα στελέχη του Ευριπίδη Στυλιανίδη δεν διστάζουν και εκφράζουν ακόμα και δημόσια την προτίμηση τους στον κ.Τοψίδη, άσχετα αν ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης έκανε δημόσια δήλωση στήριξης του Μέτιου, από υποχρέωση για να μην βρίσκεται εκτός κομματικής γραμμής. Είναι επίσης επίσης γνωστό, πως ο ίδιος έχει πολύ καλές σχέσεις με τον κ.Κατσιμίγα, από τον καιρό που ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στενός συνεργάτης του πρώην Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη. Στην εκλογή του οποίου είχε παίξει επίσης ρόλο ο κ.Στυλιανίδης, στηρίζοντας τον κόντρα στον επίσημο υποψήφιο του κόμματος του, τον συγχωρεμένο Γιώργο Παυλίδη το 2010.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης, έχει άριστες προσωπικές σχέσεις τόσο με την βουλευτή του νομού Νατάσσα Γκαρά όσο και τον αναπληρωτή Συντονιστή της Νομαρχιακής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Μενέλαο Μαλτέζο. Μπορεί τα δυο στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να μην έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους, αλλά ο… Τοψίδης φαίνεται πως ενώνει. Αυτή είναι και οι συνδετικοί κρίκοι ώστε να υπάρχου μια άτυπη συμφωνία για να στηρίξει ο ένας τον άλλο την δεύτερη Κυριακή κόντρα στον κ.Μέτιο, μεταξύ των Τοψίδη-Κατσιμίγα.

Περιοδεία στον Έβρο χθες ο Κατσιμίγας

Την Παρασκευή, ο εκ Κομοτηνής υποψήφιος Περιφερειάρχης με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Κατσιμίγας, περιόδευσε στο νομό Έβρου, συνοδευόμενος από τον Μενέλαο Μαλτέζο. Κινήθηκαν κυρίως στις περιοχές του βορείου Έβρου και είχαν στην περιοχή του Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας επαφές και συζητήσεις με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ ή το Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας τους προτάσεις να είναι υποψήφιοι στην Περιφέρεια με τον υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Κατσιμίγα.

Οι απαντήσεις πάντως που πήραν και η ανταπόκριση που βρήκαν, δεν τους… ενθουσίασε και τόσο, τουλάχιστον με βάση όσα καταφέραμε να πληροφορηθούμε.