Δοκιμάζεται απ’ την κακοκαιρία η Σαμοθράκη: Χιόνι ως και 2 μέτρα, άνεμοι που παρασύρουν τα πάντα(ΒΙΝΤΕΟ)

Δοκιμάζεται απ’ την κακοκαιρία η Σαμοθράκη: Χιόνι ως και 2 μέτρα, άνεμοι που παρασύρουν τα πάντα(ΒΙΝΤΕΟ)

Η Σαμοθράκη είναι αυτή που δοκιμάζεται σκληρά από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα μας, αφού το χιόνι σε κάποια σημεία έφτασε τα 2 μέτρα και οι ριπές του αέρα τα 121 χλμ την ώρα, η δεύτερη επίδοση πανελλαδικά.

Χθες Σάββατο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταγράψει οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr το ρεκόρ το ρεκόρ έως το απόγευμα του Σαββάτου κατείχε η Παξιμάδα Καρύστου με ανέμους 142 χλμ/ώρα και ακολουθούσε η Σαμοθράκη (121 χλμ/ώρα).

Gepostet von Γιάννης Μαλκίδης am Samstag, 23. Februar 2019

Το χιόνι σε κάποια σημεία έφτασε και τα 2 μέτρα, οι δρόμοι δεν μπορούν να καθαριστούν από τα συνεργεία του δήμου Σαμοθράκης και του στρατού αφού δεν υπάρχει ορατότητα και πολλά χωριά είναι αποκλεισμένα. Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση του δημάρχου Θανάση Βίτσα που έγραψε χθες βράδυ:

“Η χιονοθύελλα συνεχίζεται. Το χιόνι έχει φτάσει στη Χώρα και τα δύο μέτρα όπου κανένας δε μπορεί να βγει από το σπίτι του γι αυτό και δεν υπάρχουν φωτογραφίες”.

-Σαμοθράκη: Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε οδηγό που ακινητοποιήθηκε μεταξύ Χώρας-Καμαριώτισσας

ΣΑΜΟΘΡΆΚΗ ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ Νο 2. Evi Vrachiolia

Gepostet von Taxi Evi Samothraki am Samstag, 23. Februar 2019

Τους θυελλώδεις ανέμους που στροβιλίζουν το χιόνι και το συγκεντρώνουν σε πολλά σημεία, μπορείτε να τους διαπιστώσετε και από τα βίντεο της κατοίκου του νησιού ΕΥΗΣ ΒΡΑΧΙΩΛΙΑ από την περιοχή των ΑΛΩΝΙΩΝ. Τόσο το χωριό αυτό όσο και η Χώρα και η Παλαιάπολη δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, αλλά ούτε και με την Καμαριώτισσα.

Gepostet von Γιάννης Μαλκίδης am Samstag, 23. Februar 2019

Χθες χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής του νησιού και ένα όχημα με δυο πυροσβέστες ολοκλήρωσε τον απεγκλωβισμό και την μεταφορά οδηγού σε ασφαλές σημείο, όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε ακινητοποιήθηκε λόγω χιονόπτωσης στο 3 χλμ Χώρας – Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη.

-Σαμοθράκη: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία και τα χιόνια στο νησί (ΒΙΝΤΕΟ)