ΔΕΥΑΟρεστιάδας: Ανάθεση στον Ραδιόγλου η καθαριότητα, σχεδόν σε διπλάσια τιμή από αυτή που έδωσε στην ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης!!!

ΔΕΥΑΟρεστιάδας: Ανάθεση στον Ραδιόγλου η καθαριότητα, σχεδόν σε διπλάσια τιμή από αυτή που έδωσε στην ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης!!!

Το δημοσίευμα του Evros-news.gr για την απ’ ευθείας ανάθεση καθαρισμού των γραφείων της ΔΕΥΑ Ορεστιάδας στην εταιρεία του Νίκου Ραδιόγλου, απασχόλησε και μάλιστα για πολύ ώρα, την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τρίτης.

Ο Πρόεδρος της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης Δημήτρης Τσελεμπής και ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, επιχείρησαν να απαντήσουν σε όσα αναφέραμε. Ο πρώτος μάλιστα μιλούσε επί 17′, προσπαθώντας να δείξει πως δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό και προκάλεσε τις ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ αντιδράσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό και διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Πρόεδρο του Δ.Σ Γιώργο Καραγιάννη που το ανέχθηκε όλο αυτό.

Από την πλευρά του ο κ.Μαυρίδης, με το γνωστό του ύφος, επιτέθηκε άλλη μια φορά με απαράδεκτες εκφράσεις στον υπεύθυνο μας Κώστα Πιτιακούδη. Αλλά με αυτά θα ασχοληθούμε αύριο και θα πάρει ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. Περιμέναμε να έρθει στην κατοχή μας το βίντεο από την συνεδρίαση, επειδή δεν μπορέσαμε να βρεθούμε εκεί και όπως έχουμε αποδείξει, αυτό εδώ το site ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ… ΟΛΑ, ακόμα και όσα στρέφονται εναντίον μας. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν όσα είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ και θα ακολουθήσει η απάντηση μας.

-Δήμος Ορεστιάδας: Ανέθεσαν την καθαριότητα της ΔΕΥΑΟ για 1+2 χρόνια φυσικά στον… Ραδιόγλου

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ.Τσελεμπή

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και το γράφω με απόλυτη ειλικρίνεια, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΟ Δημήτρη Τσελεμπή, που έδειξε ευθιξία και απάντησε στο δημοσίευμα μας, προσπαθώντας να το διαψεύσει. Θα μπορούσε βέβαια να μας στείλει μια απάντηση, είτε με επιστολή είτε με δελτίο Τύπου και εμείς ΑΜΕΣΩΣ θα την δημοσιεύαμε. Έτσι δεν θα μιλούσε επί 17′ στο Δ.Σ της Ορεστιάδας και μαζί με τις τοποθετήσεις του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη για το ίδιο θέμα και των δημοτικών συμβούλων Βαγγέλη Μαρασλή, Ηλία Αγγελακούδη, Γιάννη Παπαδόπουλου που απόλυτα δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκαν, δεν θα αναλώνονταν σε συζήτηση περισσότερο από μισή ώρα για να απαντήσουν στο Evros-news.gr και σε μένα προσωπικά.

Επί της ουσίας τώρα όσων υποστήριξε:

 1. Στο ρεπορτάζ μας δεν αναφέρουμε πουθενά τον ιδιοκτήτη της εταιρείας ΠΙΟΝΕΡΟΣ ΕΠΕ Νίκο Ραδιόγλου, ως “έμπιστο και ευνοούμενο του δημάρχου”, όπως ανέφερε ο κ.Τσελεμπής και μπορείτε να διαπιστώστε από το βίντεο. Ξέρουμε ότι είναι φίλοι και πολύ καλοί μάλιστα, αλλά τίποτα τέτοιο δεν γράψαμε. Μάλιστα επανέλαβε και άλλες φορές τον κ.Ραδιόγλου ως… ευνοούμενο του δημάρχου, ενώ εμείς δεν τον χαρακτηρίσαμε έτσι. Γιατί τέτοια επιμονή, για να το εμπεδώσουμε;
 2. Εμείς τονίσαμε ότι η απ’ ευθείας ανάθεση, όταν το ποσό είναι κάτω των 20.000 ευρώ, είναι ΝΟΜΙΜΗ. Απλά θυμίσαμε το δόγμα του πρώην υπουργού της Ν.Δ Γιώργου Βουλγαράκη: “Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό” και αναφέραμε ότι προφανώς το ενστερνίζονται και ο ίδιος και ο δήμαρχος και το υιοθετούν στις αποφάσεις τους.
 3. Τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ, ότι από το 2016 που ανέλαβε τον καθαρισμό των γραφείων η εταιρεία του κ.Ραδιόγλου μείωσε το μηναίο τίμημα από τα 485 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) στα 460 ευρώ. Επίσης ανέφερε ότι αυξήθηκαν τα τετραγωνικά από 320 σε 430.
 4. Αν διαιρέσει κανείς το ποσό των 460 ευρώ τον μήνα με τα 430 τετραγωνικά, τότε θα διαπιστώσει ότι η εταιρεία καθαρίζει τα γραφεία της ΔΕΥΑΟ με 1,07 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. 
 5. Κι επειδή ο κ.Τσελεμπής θέλησε να δείξει πως η διοίκηση του πέτυχε πολύ οικονομική τιμή και μας παρουσίασε το Νίκο Ραδιόγλου και την εταιρεία ΠΙΟΝΕΡΟΣ ΕΠΕ περίπου ως… ήρωες και ευεργέτες γιατί δέχονται να καθαρίζουν καθημερινά (23 εργάσιμες ημέρες το μήνα δηλαδή) τα γραφεία, του έχουμε μια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.
 6. Η ίδια εταιρεία, του κυρίου Ραδιόγλου δηλαδή, συμμετείχε στον ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ που έκανε η ΔΕΥΑ της Αλεξανδρούπολης για τον καθαρισμό των δικών της γραφείων. Εκεί όμως βγήκε δεύτερη και έτσι δεν πήρε την δουλειά.
 7. Τα τετραγωνικά μέτρα που θα καθάριζε στην Αλεξανδρούπολη, ήταν 1615 και υπήρχαν εκτός του βασικού κτιρίου της, 4 γραφεία τεχνικών υπηρεσιών σε άλλο σημείο, ο Βιολογικός καθαρισμός, αλλά και το γραφεία της ΔΕΥΑΑ στις Φέρες. Υπήρχαν δηλαδή επιπλέον και μετακινήσεις που σημαίνει βενζίνες και άλλα. 
 8. Όπως γίνεται αντιληπτό, τα 1615 τετραγωνικά μέτρα, ήταν σχεδόν 4 φορές περισσότερα από τα 430 τ.μ της ΔΕΥΑ Ορεστιάδας. Ξέρετε ποιο ήταν το μηνιαίο τίμημα που προσέφερε ο κ.Ραδιόγλου; Ποσό 999 ευρώ. Δηλαδή 0.62 ευρώ το τ.μ. Σχεδόν ΤΑ ΜΙΣΑ από αυτά που εισπράττει με την απ’ευθείας ανάθεση της ΔΕΥΑ Ορεστιάδας. 
 9. Κανονικά δηλαδή, με βάση τις τιμές που ισχύουν για την σύμβαση με την αρμόδια δημοτική επιχείρηση του δήμου Ορεστιάδας, θα έπρεπε να προτείνει ένα τίμημα 4χ460=1.840 ή έστω 1.500 ευρώ. Αυτός όμως, που ο κ.Τσελεμπής με δραματικό ύφος προσπάθησε να εμφανίσει πως σχεδόν… κάνει χάρη στην ΔΕΥΑΟ και δέχθηκε να πάρει με απ’ ευθείας ανάθεση την δουλειά, πρότεινε 999 ευρώ τον μήνα.
 10. Παρά την χαμηλή τιμή, σε σχέση με τα ισχύοντα για την Ορεστιάδα, ήταν όμως δεύτερος, αφού η εταιρεία που ανέλαβε τελικά την δουλειά προσέφερε 978 ευρώ το μήνα. Κι αυτό είναι προφανές γιατί συνέβη. Επειδή έγινε ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, μετείχαν αρκετές εταιρείες, πέντε απ’ όσο ξέρουμε και έτσι η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης και φυσικά οι δημότες του δήμου, βγήκαν κερδισμένοι. Πόσο;
 11. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι το τίμημα για ένα χρόνο ήταν 11.736 ευρώ και η αρχική προκήρυξη προέβλεπε ποσό 19.187 ευρώ για κάθε χρόνο, στα 3 χρόνια που ανέλαβε τον καθαρισμό ο ανάδοχος που επικράτησε, η ΔΕΥΑΑ και φυσικά ο δήμος Αλεξανδρούπολης είχαν κέρδος περίπου 22.000 ευρώ. 
 12. Να επισημάνω επίσης, ότι θα μπορούσε και η ΔΕΥΑ της Αλεξανδρούπολης, επειδή το ποσό ήταν κάτω από 20.000 ευρώ (19.187) να κάνει και αυτή απ’ ευθείας ανάθεση σε όποιον ήθελε η διοίκηση της. Προτίμησε όμως τον διαγωνισμό.
 13. Τα στοιχεία του συγκεκριμένου διαγωνισμού είναι στην διάθεση μας και αν θέλει ο κ.Τσελεμπής αλλά και ο κ.Μαυρίδης, να τους τα στείλουμε.
 14. Επειδή ο κ.Τσελεμπής άρχισε τα υπόλοιπα δραματικά, για την υπάλληλο του κ.Ραδιόγλου που έχει ανάγκη την δουλειά, εμείς δεν αναφερθήκαμε στους υπαλλήλους. Γιατί και οι άλλες εταιρείς καθαρισμού και δεν αναφέρομαι εκτός πόλης αλλά αυτές που υπάρχουν στην Ορεστιάδα για παράδειγμα, χρησιμοποιούν γυναίκες ή άνδρες που επίσης έχουν ανάγκη την συγκεκριμένη δουλειά.
 15. Μην το ξεχάσω. Κάποια στιγμή ο κ.Τσελεμπής αναφερόμενος στο δημοσίευμα, τόνισε για την επισήμανση ότι η σύμβαση είναι 1+2 χρόνια, ότι “η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια”. Παρατηρήσεις για τις… γραμματικές μας γνώσεις δηλαδή. Φαίνεται ότι “κόλλησε” από τον φίλο μου Τάκη Τοψίδη, τον κουμπάρο και “κολλητό” του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, αλλά και πολύ καλό φίλο και συνεργάτη παλαιότερα σε επιχειρήσεις με το Νίκο Ραδιόγλου, ο οποίος συνηθίζει να αναφέρεται σε κάτι παρόμοιο. Φαίνεται ότι και ο κ.Τσελεμπής σπούδασε μαζί με τον κ.Τοψίδη στο ίδιο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της… Νέας Βύσσας. Άλλωστε κοντά είναι οι Καστανιές απ’ όπου κατάγεται.
 16. Και κάτι τελευταίο. Επειδή εξέφρασε παράπονα, γιατί το Evros-news.gr δεν προβάλλει τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα της ΔΕΥΑΟ. Αρχικά ας ψάξει τον τρόπο λειτουργίας τόσο της δημοτικής του επιχείρησης ή του δήμου και πόσο ενημερώνει σωστά τα ΜΜΕ. Γιατί σε εμάς μέχρι πρόσφατα δεν έστελνε καν τα δελτία Τύπου. Τώρα που τα στέλνει τα δημοσιεύουμε. Απλά να του θυμίσουμε κάτι.

-Ποσό 11,6 εκατ. ευρώ για δίκτυα αποχέτευσης, επεξεργασίας λυμάτων στη Νέα Βύσσα

Έτσι για να μην ξεχνάει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ, που προσωπικά μου είναι συμπαθής, αλλά οι ενέργειες του θα υπόκεινται σε κριτική, τουλάχιστον από εμάς και μάλιστα έντονη. Κι αυτό καλά θα κάνει να το συνηθίσει, τουλάχιστον ως τον Αύγουστο που θα είναι σε αυτή την θέση. Γιατί στη συνέχεια και επειδή μεσολαβούν οι δημοτικές εκλογές… θα αποφασίσουν οι δημότες της Ορεστιάδας.

Με διπλάσια τιμή από την ΔΕΥΑΑ είχαν δώσει

και την καταμέτρηση ρολογιών στον Ραδιόγλου 

Να θυμίσουμε επίσης το ρεπορτάζ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ μας τον περασμένο Οκτώβριο, ότι η ΔΕΥΑ Ορεστιάδας έκανε ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ και την καταμέτρηση των ρολογιών στην εταιρεία του Νίκου Ραδιόγλου. Όπως είχαμε τεκμηριώσει με συγκεκριμένα στοιχεία, σε ΔΙΠΑΛΣΙΑ ΤΙΜΗ απ’ ότι είχε αναθέσει την αντίστοιχη υπηρεσία(με περισσότερες εργασίες μάλιστα) η αντίστοιχη ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, η οποία και τότε είχε κάνει ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.

-Δήμος Ορεστιάδας: Πληρώνει υπερδιπλάσια χρήματα στον Ραδιόγλου για καταμέτρηση κάθε υδρομετρητή απ’ την ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης!!!

Τότε και πάλι, τόσο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ Δημήτρης Τσελεμπής όσο και ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, επιτέθηκαν στο Evros-news.gr και σε μένα προσωπικά. Μάλιστα ο κ.Μαυρίδης, πέρα απ’ τις υβριστικές εκφράσεις προανήγγειλε και… 17 μηνύσεις. Θα με έσερνε στις δικαστικές αίθουσες έλεγε σε έντονο ύφος, αλλά ακόμα δεν μας ήρθε ούτε μία δικαστική ενέργεια. Για όλα αυτά όμως και για άλλα, ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ, θα τα πούμε αναλυτικά αύριο. Με συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία.

Άσχετο; Αποφεύγω να πίνω… καφέδες τις προχωρημένες νυχτερινές ώρες και μάλιστα σε γραφεία θεσμικών, γιατί μετά δεν μπορώ να κοιμηθώ. Κι εγώ εδώ και πολλά χρόνια, μπορεί να κοιμάμαι έχοντας ελάχιστα χρήματα στην τσέπη, αλλά πολύ ήσυχα γιατί έχω καθαρή την συνείδηση μου.

Για τα υπόλοιπα, ες αύριον τα σπουδαία.

Κώστας Πιτιακούδης

 

2 Σχόλια

 1. Δυστυχώς φίλε Κωστα δεν ειναι μόνο αυτά οτιδήποτε μπορούν να δώσουν(φύλαξη στον Αρδα,σχολεία, αστυνομία, πράσινο αγγέλλων φώς ,τσικνομπουρμπούλη συντριβάνια,φωτισμό κ.λ.π.) στον συγκεκριμένο αλλα και σε αλλους ημέτερους ηλεκτρολόγους,υδραυλικούς, χωρίς ντροπή κάνουν τις αναθέσεις με κόστος πολλες φορές μεγαλύτερο, ολοι οι υπόλοιποι επαγγελματίες βράζουν απο αγανάκτηση.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*