Σαμοθράκη: Παραμένει σε δύσκολη κατάσταση – “Μάχη” για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο νησί (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Σαμοθράκη: Παραμένει σε δύσκολη κατάσταση – “Μάχη” για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο νησί (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει η Σαμοθράκη, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία “Ωκεανίς”, αφού οι χιονοπτώσεις δημιούργησαν πολύ σοβαρά προβλήματα στο νησί.

Gepostet von Αθανάσιος Βίτσας am Sonntag, 24. Februar 2019

Τα συνεργεία δεν μπορούσαν το Σάββατο να ανοίξουν τους δρόμους, αφού λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν υπήρχε ορατότητα και το χιόνι πλησίαζε ακόμα και τα 2 μέτρα σε κάποια σημεία. Έτσι η Χώρα, τα Αλώνια και η Παλαιάπολη με την Καμαριώτισσα ήταν αποκλεισμένα και δεν επικοινωνούσαν.

ΕΙΚΟΝΑ (5)Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΧΙΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣΣτο video φαίνονται οι απίστευτες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι χειριστές.Στα μηχανήματα οι Γιάννης Κολέτσας, και Χρήστος Τσαούσης με συνοδηγό τον Τρύφωνα Κατσίκια. Επίσης παράλληλα σε άλλο σημείο του οδικού δικτύου δουλεύει ο Ηλίας Καραγιάννης.

Gepostet von Αθανάσιος Βίτσας am Sonntag, 24. Februar 2019

Ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας επισημαίνει την δύσκολη κατάσταση που περνάει το νησί με αυτή τη νέα δοκιμασία.

“Aντιμετωπίζουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, με μεγάλη χιονόπτωση μετά από δεκαπενταετία. Τα συνεργεία με μεγάλες προσπάθειες επιχείρησαν από το Σάββατο αλλά η έλλειψη ορατότητας καθιστούσε αδύνατη την κίνησή τους. Το ξημέρωμα της Κυριακής όλα τα διαθέσιμα μέσα βρέθηκαν στους δρόμους και με δυσκολίες αποκατέστησαν μια κάποια επικοινωνία μεταξύ των οικισμών καθώς και την πρόσβαση στο Ιατρείο της Καμαριώτισσας και το λιμάνι. Αποκαταστάθηκε πολύ γρήγορα και η ηλεκτροδότηση στο Δ και ΝΔ μέρος του νησιού.

Επειδή στις περιπτώσεις αυτές οι ανάγκες είναι πολλές έχει δοθεί εντολή στα συνεργεία για τις απαραίτητες προτεραιότητες οι οποίες με σειρά είναι:

1. Περαιτέρω καθαρισμός του επαρχιακού δικτύου

2. Καθαρισμός των οικισμών και βασικών βοηθητικών δρόμων

3. Αγροτική οδοποιία και μεμονωμένες κατοικίες.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΤΑΔΙΟΥ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ.

Επειδή κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί την δύσκολη κατάσταση και ζητούν κατ΄εξαίρεση καθαρισμούς τους ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΈΣΕΙΣ.
Μόνο σε απόλυτη ανάγκη για θέματα υγείας ή ασφάλειας πρέπει να επικοινωνήσουν πρώτα με τις αρχές για να γίνει άμεση επέμβαση στα τηλέφωνα: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 2551041203 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ 2551041199 ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ 2551041156 ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ 2551041305

Κλειστά φυσικά σήμερα τα σχολεία

Όλα τα σχολεία της Σαμοθράκης θα παραμείνουν φυσικά σήμερα κλειστά, αφού έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει δυνατότητα μετακινήσεων. Το νησί είναι αποκλεισμένο, μια και λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια και όλοι προσβλέπουν στην βελτίωση των καιρικών συνθηκών για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να λύνονται σιγά-σιγά τα πολλά και σοβαρά προβλήματα.