ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: Κορόιδευαν χρόνια Τυχερό και Φέρες, δημιουργούνται 10 νέοι Δήμοι, αλλά έμειναν εκτός!!!

ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: Κορόιδευαν χρόνια Τυχερό και Φέρες, δημιουργούνται 10 νέοι Δήμοι, αλλά έμειναν εκτός!!!

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου κορόιδευαν επί χρόνια τους κατοίκων των Φερών και του Τυχερού πως όταν γίνουν Κυβέρνηση θα δημιουργήσουν τον δήμο “Παναγίας Κοσμοσώτειρας”, αλλά δημιουργούνται 10 νέοι δήμοι με τροπολογία που φέρνει το υπουργείο Εσωτερικών τρεις μήνες πριν τις εκλογές, όμως Τυχερό και Φέρες δεν είναι πουθενά. 

Συγκεκριμένα, «σπάει» τους δήμους Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Σερβίων-Βελβεντού και Λέσβου και δημιουργεί 10 νέους δήμους στις συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίοι θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Πρόκειται για τους δήμους:

1. Βόρειας Κέρκυρας

2.    Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

3.    Νότιας Κέρκυρας

4.    Αργοστολίου

5.    Ληξουρίου

6.    Σάμης

7.    Σερβίων

8.    Βελβεντού

9.    Μυτιλήνης

10.    Δυτικής Λέσβου

Δήμος “Παναγίας Κοσμοσώτειρας” Έβρου με συνένωση των πρώην Δημοτικών Ενοτήτων Φερών και Τυχερού, δεν υπάρχει πουθενά. ¨Έτσι παραμένουν στους δήμους Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης. Οι Συριζαίοι του Έβρου, με επικεφαλής το στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σπύρο Δέδογλου από το Τυχερό, επί Κυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ εξέφραζαν… ιερή αγανάκτηση και “παραμύθιαζαν” τον κόσμο, πως μόλις γίνει Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνει πραγματικότητα τον συγκεκριμένο δήμο.

Μάλιστα δημιούργησαν μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με τίτλο “ΑΜΚΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣΩΤΕΙΡΑΣ”, κάτοικοι των Φερών και του Τυχερού ζητώντας την αλλαγή του Καλλικρατικού σχεδιασμού και τη δημιουργία έκτου Δήμου στο Νομό Έβρου.

Ο κ.Δέδογλου, στενός συνεργάτης του Αναπληρωτή Συντονιστή της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Εβρου Μενέλαου Μαλτέζου, είχε κάνει στις 28 Δεκεμβρίου 2015 δηλώσεις στην ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, όπου τόνισε ότι θα παρουσίαζαν το σχέδιο τους ενώπιον του τότε Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή μέσα στον Ιανουάριο. Μάλιστα τόνιζε συγκεκριμένα: “Υπάρχουν δεσμεύσεις από την παρούσα Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προεκλογικές και μετεκλογικές για το συγκεκριμένο θέμα”.

ΔΕΙΤΕ ΟΣΑ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ 2015

Οι εξελίξεις όμως δείχνουν ότι ο ίδιος και οι “σύντροφοι” του στον ΣΥΡΙΖΑ κορόιδεψαν σε ένα ακόμα θέμα τον κόσμο και συγκεκριμένο τους κατοίκους Τυχερού και Φερών, αφού ανακοίνωθηκε η δημιουργία δέκα νέων δήμων με τροπολογία το υπουργείο Εσωτερικών, τρεις μήνες πριν τις εκλογές, αλλά δεν υπάρχει πουθενά “Δήμος Παναγίας Κοσμοσώτειρας Έβρου”.

Οι νέοι δήμοι θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ όσον αφορά το προσωπικό επισημαίνεται ότι μεταφέρεται στους αντίστοιχους συνιστώμενους δήμους, με την ίδια σχέση εργασίας και σε αντίστοιχες θέσεις.

Η τροπολογία, στο άρθρο 5, αφήνει ανοικτό παράθυρο και για μελλοντικά «σπασίματα», προβλέποντας τη δημιουργία «Επιτροπής Επανεξέτασης των Διοικητικών Ορίων των Ο.Τ.Α. A’ βαθμού», η οποία θα ολοκληρώσει το έργο της εντός δύο ετών, με δυνατότητα παράτασης της διορίας με υπουργική απόφαση.

Δείτε εδώ ολόκληρη την τροπολογία για το «σπάσιμο» των τεσσάρων δήμων ΕΔΩ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*