ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εμπρησμός η φωτιά στο εργοτάξιο κατασκευαστικής εταιρείας στην Αλεξανδρούπολη που κατέστρεψε μηχανήματα; – Σιγή της αστυνομίας!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εμπρησμός η φωτιά στο εργοτάξιο κατασκευαστικής εταιρείας στην Αλεξανδρούπολη που κατέστρεψε μηχανήματα; – Σιγή της αστυνομίας!!!

Μια πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου σε εργοτάξιο κατασκευαστικής εταιρείας λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη, η οποία αν και προκάλεσε σοβαρές καταστροφές σε μηχανήματα και εγκαταστάσεις δεν ανακοινώθηκε το παραμικρό από την αστυνομία, προκαλεί σίγουρα ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  του Evros-news.gr, στο εργοτάξιο της γνωστής κατασκευαστικής εταιρείας “ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ και ΣΙΑ Ε.Ε” που βρίσκεται στην περιοχή του χωριού Αγνάτια έξω από την Αλεξανδρούπολη, ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου περκαγιά που κατέστρεψε μηχανήματα παραγωγής πίσσας η οποία χρησιμοποείται απ’ την εταιρεία σε ασφαλτοστρώσεις. Η καταστροφή έγινε τόσο στο ειδικό κτίριο όπου υπήρχαν το ηλεκτρονικό κέντρο ελέγχου και χειρισμού των μηχανημάτων όσο και στα μηχανήματα παραγωγής της πίσσας.

Η πυρκαγιά και η καταστροφή που προκάλεσε, έγινε μάλιστα αντιληπτή το πρωί της Κυριακής από τους ανθρώπους της εταιρείας, όταν πήγαν στο εργοτάξιο. Αυτοί ενημέρωσαν την αστυνομία και την Πυροσβεστική, η οποία έτσι και αλλιώς δεν χρειαζόταν να επιχειρήσει κάποια κατάσβεση, γιατί η φωτιά είχε σβήσει από ώρα, αφού κατέστρεψε μηχανήματα και εγκαταστάσεις και οι συνολικές ζημιές υπολογίζονται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της εταιρείας σε πάνω από τις 300.000 ευρώ.

Ο χρόνος που ξέσπασε η φωτιά και κάποια άλλα στοιχεία, δημιουργούν υποψίες εμπρησμού και ήδη την υπόθεση ανέλαβε η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. Προφανώς το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ.Αλεξανδρούπολης θα αναλάβει να εξετάσει τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά, αν και παρά τις προσπάθειες μας να συλλέξουμε πληροφορίες για την συγκεκριμένη υπόθεση, οι υπεύθυνοι της δήλωσαν άγνοια. Ασφαλώς όμως δημιουργεί ερωτηματικά η σιγή που υπάρχει εκ μέρους της Αστυνομίας για το συγκεκριμένο περιστατικό και η μη δημοσιοποίηση του.

Μπλοκάρουν οι ασφαλτοστρώσεις των

δρόμων του δήμου Αλεξανδρούπολης

Πέρα από την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε, να αναφέρουμε πως η κατασκευαστική εταιρεία αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα για την υλοποίηση του έργου που ανέλαβε πριν λίγο καιρό για: “ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 2018-2019 (ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ-ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ)» εκτιμώμενης αξίας 1.900.000 ευρώ σε Κοινοπραξία με την ΑΚΜΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Τ.Ε, αφού χωρίς παραγωγή πίσσας δεν μπορούν να ξεκινήσουν οι ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης. Είναι αυτό που είχε δηλώσει ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ότι… θα μαυρίσει την πόλη.

Να επισημάνουμε ακόμα, ότι η κατασκευαστική εταιρεία  “ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ και ΣΙΑ Ε.Ε” αυτό τον καιρό είναι ανάδοχος και υλοποιεί τα έργα που γίνονται στην παραλία με την «Επέκταση ποδηλατοδρόμου και διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης», αλλά και «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ». Κι όχι μόνο αυτό, αλλά συμμετείχε και στο διαγωνισμό του έργου : “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 1ου ΔΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ” και ενώ κατετάγη δεύτερη κατά σειρά μειοδοσίας,  πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 8 Φεβρουαρίου κατάφερε και μπλόκαρε την εξέλιξη της διαδικασίας του διαγωνισμού για την κατασκευή του Νηπιαγωγείου στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης, για τον οποίο στις δυο πρώτες φάσεις είχε επιλεγεί η κατασκευαστική εταιρεία SOLIS A.E από την Λάρισα.

Με προσφυγή της η εταιρεία “Μιχαήλ Κούγκουλος & ΣΙΑ ΕΕ” μπλόκαρε την εξέλιξη, αφού αποδείχθηκε ότι τα ιδιωτικά έγγραφα πιστοποίησης ISO που είχε υποβάλλει η SOLIS A.E, δεν φέρουν επικύρωση Δημόσιας Αρχής ή δικηγόρου, αλλά υποβλήθηκαν ως απλές φωτοτυπίες. Έτσι αποφασίστηκε από την Οικονομική επιτροπή του δήμου Αλεξανδρούπολης, να αναπέμψει το παραπάνω θέμα στην Επιτροπή Διαγωνισμού , προκειμένου αυτή να γνωμοδοτήσει εκ νέου επί του τεθέντος ζητήματος ήτοι επί της νομίμου ή μη προσκομιδής αυτών στον φάκελο των δικαιολογητικών του
προσωρινού αναδόχου.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  είναι φυσικά ΑΡΧΕΙΟΥ και όχι από την πυρκαγιά

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*