Λαμπάκης: “Δέχθηκα συκοφαντία και βάναυση επίθεση για…100 μέρες καθυστέρησης του Σφαγείου των Φερών”

Λαμπάκης: “Δέχθηκα συκοφαντία και βάναυση επίθεση για…100 μέρες καθυστέρησης του Σφαγείου των Φερών”

Άλλαξε… τροπάριο στο θέμα της κατασκευής του Δημοτικού Σφαγείου των Φερών ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και τις καθυστερήσεις πολλών χρόνων που υπάρχουν, επιχειρώντας άλλη μια φορά να αποποιηθεί των τεράστιων ευθυνών του.

Αν και όλοι γνωρίζουν, από τις κατά καιρούς δηλώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις του που είναι καταγεγραμμένες, ότι υπόσχονταν και δήλωνε σίγουρος από το 2015 ακόμα για έναρξη της κατασκευής, μαζί του και ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης, στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο μίλησε για καθυστέρηση… 100 ημερών και επιτέθηκε σε όσους του ασκούν κριτική για πολύχρονες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Μάλιστα αυτή την φορά δεν έφταιγε για τις καθυστερήσεις ο… Σπίρτζης, αλλά ευθύνονται οι τεχνικοί του δήμου Αλεξανδρούπολης, που όμως… δεν ευθύνονται (αν δεν βγάζετε άκρη ούτε ο ίδιος νομίζουμε κατάλαβε τι έλεγε), γιατί εφαρμόζουν μια καινούργια νομοθεσία.

Με αφορμή λοιπόν την συζήτηση για έγκριση της σύμβασης με την εταιρεία του αγωγού ΤΑΠ για την αντικατάσταση του αρδευτικού δικτύου Πέπλου με τα αντισταθμιστικά οφέλη, επειδή τον κατηγόρησε η αντιπολίτευση ότι δεν κάνει τίποτα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, άρχισε το… σόου. “Κάποιοι ξεχνάνε εύκολα, αλλά εγώ δεν ξεχνάω. Το Σφαγείο των Φερών, για το οποίο δέχθηκα τόση συκοφαντία και τέτοια βάναυση επίθεση, για 100 μέρες καθυστέρησης, που οφείλονται καθαρά στην Τεχνική Υπηρεσία. Όχι ότι φταίνε οι άνθρωποι αυτοί. Εφαρμόζουν μια καινούργια νομοθεσία και καθυστέρησαν 100 μέρες να προχωρήσουν στη διακήρυξη των όρων, που σας λέω ότι έρχεται πολύ γρήγορα τις επόμενες μέρες.

Αυτό το Σφαγείο, για το οποίο έχουμε κατοχυρωμένα 2,9 εκατ. ευρώ εδώ  και 2,5 χρόνια (άρα πως καθυστέρησε μόνο 100 ημέρες είναι αναπόφευκτα το ερώτημα), δεν είναι μια μορφή ανάπτυξης κτηνοτροφικής και αγροτικής; Δεν θα είναι; Ή κολλήσαμε στις 90 με 100 μέρες καθυστέρηση του δημάρχου, ο οποίος το κουβαλάει στην πλάτη του από την αρχή μέχρι σήμερα. Το κουβαλάω στην πλάτη μου μόνος μου (μπηχτή και πάλι για την ανυπαρξία του Νίκου Γκότση ήταν) και έρχονται κάποιοι συκοφαντώντας με και προσθέτουν και άλλο βάρος επάνω, ενώ έπρεπε να με ελαφρύνουν. Είναι κρίμα και ντροπή. Πολιτική ντροπή εννοώ. Κρίμα. Πείτε μου έναν δήμο που έκανε ένα έργο για τους αγρότες. Έναν; Ενώ ο δήμος Αλεξανδρούπολης κάνει τόσα”.

Αφήστε το σχόλιό σας