“Τιμώρησαν” τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγνάντιας μειώνοντας την επιχορήγηση, επειδή αποχώρησε η Ελένη Ιντζεπελίδου απ’ την παράταξη Λαμπάκη

“Τιμώρησαν” τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγνάντιας μειώνοντας την επιχορήγηση, επειδή αποχώρησε η Ελένη Ιντζεπελίδου απ’ την παράταξη Λαμπάκη

Με τρόπο που δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά, μοιράζει τις επιχορηγήσεις στους Πολιτιστικούς Συλλόγους του δήμου Αλεξανδρούπολης η δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη και ήδη υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις, παράπονα και κατηγορίες εναντίον της.

Για παράδειγμα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγνάντιας “ο Άγιος Γεώργιος”, που πέρυσι τον Ιούνιο διοργάνωσε στο Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη την πολύ πέτυχημένη 3η Γιορτή Πίτας που παρακολούθησαν περίπου 2.000 άτομα και πήραν μέρος σύλλογοι από όλη την Θράκη, φέτος έλαβε οικονομική ενίσχυση μόνο 1.000 ευρώ, έναντι 2.000 ευρώ που εισέπραξε πέρυσι. Κι όλα αυτά ενώ υπήρξε τότε η προφορική δέσμευση του εντυπωσιασμένου από την παρουσία του κόσμου αλλά και την διοργάνωση δημάρχου κ.Λαμπάκη, πως το ποσό φέτος θα αυξηθεί. Μόνο που όχι μόνο δεν συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά μειώθηκε στο… μισό, παρ’ ότι υποβλήθηκε συγκεκριμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με την 4η Γιορτή Πίτας να γίνεται πλέον… πανελλήνια. Κάτι που μπορεί να φέρει πολύ περισσότερο κόσμο στην Αλεξανδρούπολη.

Φαίνεται ότι ο σύλλογος της Αγνάντιας “πλήρωσε” την παραίτηση της Προέδρου του Ελένης Ιντζεπελίδου από την δημοτική παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του Βαγγέλη Λαμπάκη και την υποψηφιότητα της με τον βασικό του αντίπαλο στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαίου, τον Γιάννη Ζαμπούκη. Κι όλα αυτά, την ίδια στιγμή που άλλοι σύλλογοι, όπως αυτοί του Μαίστρου, πήραν συνολικά 19.000!!!, αλλά εκεί βλέπετε υπάρχει ο Γιάννης Ναϊτίδης που ανήκει στην παράταξη του δημάρχου και θα είναι πάλι υποψήφιος, αλλά και ο Απαλός που επιχορηγείται με 7.000 ευρώ και έχει Πρόεδρο τον σύμβουλο Γιάννη Τάκα, επίσης της παράταξης του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και εκ νέου υποψήφιο.

Δεν τα λέμε εμείς όλα αυτά. Τα κατήγγειλε χθες η Ελένη Ιντζεπελίδου, μιλώντας στον MAXIMUM FM και τον Δημήτρη Κολιό. “Η δημοτική αρχή φαίνεται ότι δεν αναγνωρίζει ούτε την επιτυχία, ούτε την επισκεψιμότητα από όλη την βόρεια Ελλάδα. Δεν ξέρω ποιον τρόπο σκέφτονται να προάγουν τον πολιτισμό και την τοπική παραδοσιακή κουζίνα που εμείς θέλουμε να αναδείξουμε και να προωθήσουμε.

Ως Πρόεδρος έκανα μια αίτηση για πέντε εκδηλώσεις, όπως κάνουν όλοι οι πολιτιστικοί φορείς. Έβαλα και το φεστιβάλ γαστρονομίας-διαγωνισμός πίτας που φέτος θα είναι πανελλήνιος. Το τεράστιο ποσό που μας έδωσαν είναι 1.000 ευρώ, ενώ πέρυσι μας έδωσαν 2.000 και μάλιστα ο δήμαρχος είπε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα είχε τόση επιτυχία και θα μας έδινε φέτος περισσότερα χρήματα για την εκδήλωση”.

Αφού η κ.Ιντζεπελίδου ανέφερε τα χρήματα που πήραν άλλοι σύλλογοι, ανάμεσα τους και οι συνολικά 19.000 στους συλλόγους του Μαίστρου, εκεί όπου σύμβουλοπς και εκ νέου υποψήφιος είναι ο κ.Ναϊτίδης, τόνισε: “Μας έδωσαν λιγότερα χρήματα γιατί αποχώρησα από την παράταξη του δημάρχου. Λειτούργησαν εκδικητικά και είναι δείγμα πόσο εκδικητικοί είναι. Θα έρθουν στην εκδήλωση μας επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Αυτό δεν ενδιαφέρει την δημοτική αρχή; Η οικονομική ενίσχυση της πόλης από τον κόσμο που θα έρθει δεν τους νοιάζει;

Εμείς θα συνεχίσουμε και την εκδήλωση θα την κάνουμε βάζοντας και δικά μας χρήματα και με χορηγούς. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν όσοι μας βοήθησαν και πέρυσι. Η εκδήλωση θα γίνει στις 15 Ιουνίου, μετά τις δημοτικές εκλογές. Πιθανόν να μην έχει την χαρά να παραβρεθεί ο δήμαρχος. Γιατί από όσα εισπράττω καθημερινά, πιστεύω ότι θα υπάρξει ανατροπή και επιβάλλεται να γίνει αυτή η ανατροπή στον δήμο μετά από 9 χρόνια.

Οι πολίτες φαίνεται ότι είναι αγανακτισμένοι και αυτή η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη για την σημερινή δημοτική αρχή. Ο κόσμος πλησιάζει την παράταξη μας, δέχεται με αγάπη την παρουσία μας και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των πολιτών, το οποίο το επόμενο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσει ο επικεφαλής μας Γιάννης Ζαμπούκης”.