ΤΩΡΑ: Επιστρέφουν απ’ τις Καστανιές το σκαπτικό μηχάνημα με το οποίο Τούρκος πέρασε τα σύνορα

ΤΩΡΑ: Επιστρέφουν απ’ τις Καστανιές το σκαπτικό μηχάνημα με το οποίο Τούρκος πέρασε τα σύνορα

 

Επιστρέφουν αυτή την ώρα από το Τελωνείο των Καστανεών στην Τιουρκία, το σκαπτικό μηχάνημα (JCB), με το οποίο τον Μάιο του 2018 Τούρκος υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης είχε περάσει τα σύνορα στην περιοχή των Καστανεών και συνελήφθη.

Το μηχάνημα όλο αυτό το διάστημα που είχε κατασχεθεί, παρέμενε στο Τελωνείο Ορεμνίου όπου και συγεκντρώνονται όλα τα κατασχεθέντα οχήματα. Το πρωί έφτασε από την γειτονική χ΄φρα και συγκεκριμένα τον δήμο Αδριανούπολης αντιπροσωπεία με οδηγό και αφού παρέλαβαν το μηχάνημα, το ματαφέρουν στην Τουρκία. Όλα αυτά μάλιστα έγιναν παρουσία του Έλληνα δικηγόρου Χρήστου Καπετανίδη από το Διδυμότειχο, ο οποίος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Τούρκου υπαλλήλου Μουσά Αλερίκ που κατηγορούνταν ότι πέρασε παράνομα τα σύνορα για την Ελλάδα με το εκσκαπτικό μηχάνημα.

Να θυμίσουμε ότι τον Μάιο του 2018, παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει τόσο Ελληνες στρατιώτες όσο και συνοριοφύλακες, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει από γεωργική περιοχή προς την Ελλάδα, ενώ σταμάτησε δίπλα στο φυλάκιο. Είχε καταδικαστεί αρχικά σε ποινή 5 μηνών φυλάκισης με 3ετή αναστολή και καταβολή 1.500 ευρώ για παράνομη είσοδο στη χώρα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, αλλά αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στην πατρίδα του.

Στις 8 Ιανουαρίου του 2019 έγινε η εκδίκαση της έφεσης του και κρίθηκε αθώος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, ενώ αποφασίστηκε και η επιστροφή του σκαπτικού μηχανήματος στην Τουρκία (JCB). Αυτό και υλοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στις Καστανιές.