Αποκαλυπτικό ΒΙΝΤΕΟ: Απαράδεκτες επιθέσεις και άγριο μπούλινγκ από Μαυρίδη, Καραγιάννη, Μπαρμπούδη στην Μ.Γκουγκουσκίδου

Αποκαλυπτικό ΒΙΝΤΕΟ: Απαράδεκτες επιθέσεις και άγριο μπούλινγκ από Μαυρίδη, Καραγιάννη, Μπαρμπούδη στην Μ.Γκουγκουσκίδου

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο της Ορεστιάδας, δεν υπήρχε μόνο η άγρια προσωπική επίθεση του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη εναντίον μας, αλλά έγινε κάτι πολύ χειρότερο. Για άλλη μια φορά, η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μαρία Γκουγκουσκίδου, έγινε στόχος απαράδεκτων προσωπικών επιθέσεων και έντονου μπούλινγκ.

Όποιος κάνει τον κόπο και παρακολουθήσει το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ, θα διαπιστώσει ότι η επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω”, αντιμετωπίζεται από τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Καραγιάννη και τον δημοτικό σύμβουλο Αλέξανδρο Μπαρμπούδη, με τρόπο που μόνο αίθουσα δημοτικού συμβουλίου δεν θυμίζει. Κι αυτό βέβαια δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Το διαπίστωσα τόσο στις δυο φορές που παρακολούθησα δια ζώσης τις συνεδριάσεις, αλλά και μέσω των απ’ ευθείας μεταδόσεων τους από την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και το radioevros.gr.

Κι άντε, για εμάς εδώ στο Evros-news.gr και εμένα προσωπικά, ισχύει το “συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια”. Είναι όμως εντελώς απαράδεκτο, επειδή μια δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης ασκεί τον θεσμικό της ρόλο, να αναδεικνύει τα προβλήματα του δήμου, να επισημαίνει τα λάθη, τις παραλείψεις και τις αδράνειες της δημοτικής αρχής, να αντιμετωπίζεται με αυτό τον προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο. Τόσο από τον δήμαρχο της πόλης και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και από Αντιδημάρχους ή δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Όπως ο Αρχοντής Αρχοντίδης (στο συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο δεν… ξέφυγε) και άλλοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΥΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

Η “ΕΠΙΘΕΣΗ” ΜΠΑΡΜΠΟΥΔΗ

Ενδεχομένως κάποιες φορές η κ.Γκουγκουσκίδου να ήταν πολύ σκληρή στην κριτική της. Να χρησιμοποίησε και έντονες εκφράσεις. Ο ρόλος της εξάλλου ως αντιπολίτευση, είναι να ελέγχει την δημοτική αρχή. Γι’ αυτό την εξέλεξαν οι δημότες της πόλης αλλά και των χωριών του δήμου. Δεν δικαιολογούνται λοιπόν, οι… καφενειακού επιπέδου προσωπικές επιθέσεις εναντίον της. Δεν σέβονται ούτε το γεγονός ότι έχουν απέναντι τους μια γυναίκα, που σε μονογονεϊκή οικογένεια μεγαλώνει υποδειγματικά τα δυο μικρά παιδιά της και είναι συγχρόνως πετυχημένη επαγγελματίας ως δικηγόρος, αλλά και προσφέρει στην τοπική κοινωνία ως δημοτική σύμβουλος.

Πολύς απλός κόσμος, οι πολίτες και όσοι τουλάχιστον την ξέρουν, αναγνωρίζουν την δυναμική της στάση και αντιπολίτευση όλα τα προηγούμενα χρόνια, γι’ αυτό άλλωστε και η υποψηφιότητα της ως δήμαρχος Ορεστιάδας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαίου 2019, έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική. Γι΄ αυτό και πολλοί άνθρωποι από κάθε πολιτικό, ιδεολογικό, κοινωνικό χώρο, έχουν συστρατευθεί μαζί της. Ίσως αυτή να είναι και μια εξήγηση των απαράδεκτων αντιδράσεων και συμπεριφορών, των απαξιωτικών χαρακτηρισμών  μέσα στο δημοτικό συμβούλιο από δήμαρχο, πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου, Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Βλέπουν την δυναμική της, εκεί που θεωρούσαν ότι θα κάνουν “περίπατο” διαπιστώνουν να… απειλούνται ότι θα χάσουν την καρέκλα της εξουσίας και γι΄αυτό… ξεφεύγουν και άσχημα μάλιστα.

Είχαμε δημοσιεύσει παλαιότερα βίντεο με παρόμοιες συμπεριφορές, τόσο του κ.Μαυρίδη όσο και του κ.Καραγιάννη ( δυστυχώς συγχέει πολλές φορές τον ρόλο προέδρου του Δ.Σ και ενώ πρέπει να είναι αντικειμενικός και να ηρεμεί τα πράγματα, νομίζει ότι βρίσκεται στον επαγγελματικό του χώρο), εναντίον της δημοτικής συμβούλου Αναστασίας Γκαϊδατζή. Για το περίφημο θέμα του λεωφορείου ατόμων ΑμεΑ. Δεν άντεξε τελικά η γυναίκα όλες αυτές τις επιθέσεις και αποφάσισε να είναι πλέον υποψήφια στην Περιφέρεια και να φύγει απ’ τον δήμο Ορεστιάδας.

Κάτι ακόμα. Εντάξει, από τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, δεν περιμένουμε να αντιδράσουν σε όλη αυτή την ντροπιαστική για δημοτικό συμβούλιο “εικόνα”. Άσχετα αν κάποιες είναι και γυναίκες. Ούτε από τους περισσότερους συμβούλους της δημοτικής παράταξης του πρώην δημάρχου Δημήτρη Μουζά. Κάποιοι εξ αυτών άλλωστε, περισσότερο ως δημοτικοί σύμβουλοι του Βασίλη Μαυρίδη τοποθετούνται και λειτουργούν. Εξάλλου οι Βαγγέλης Μαρασλής, Κώστας Σιαφκαλόζης και Δημήτρης Βαρσαμακίδης ετοιμάζονται να είναι υποψήφιοι μαζί του τον ερχόμενο Μάιο όπως λένε οι πληροφορίες.

Θα περιμέναμε όμως από τους δυο επικεφαλής των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τον Σταμάτη Γκατζίδη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και τον Ηλία Αγγελακούδη της παράταξης “Είναι στο χέρι μας” (την στήριξαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ το 2014), να αντιδράσουν σε όλο αυτό που γίνεται. Ανάμεσα τους κάθεται η Μαρία Γκουγκουσκίδου, βλέπουν και ακούνε τις απαράδεκτες προσωπικές επιθέσεις, το άγριο μπούλινγκ που υφίσταται και θα έπρεπε να το σταματήσουν. Ως αριστεροί, που υποτίθεται υπερασπίζονται κάθε αδύναμο, το δικαίωμα της μειοψηφίας να λέει την άποψη του ελεύθερα και να μην “τιμωρείται” με οποιοδήποτε τρόπο και όλα τα υπόλοιπα που ακούμε (στα λόγια) από τους κομμουνιστές και αριστερούς γενικότερα.

Μόνο όταν αναφέρθηκε στους ίδιους απαξιωτικά ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της ΚΚΠΑΑΔΟ Αλέξανδρος Μπαρμπούδης, τότε… τους χτύπησε το ρεύμα και εξανέστησαν οι Μαρασλής, Γκατζίδης, Αγγελακούδης. Αντί λοιπόν να συμβεί αυτό, ιδιαίτερα ο κ.Αγγελακούδης έβαλε στο… ίδιο τσουβάλι τον καταιγισμό προσωπικών επιθέσεων από πέντε ή και περισσότερους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής εναντίον της Μαρίας Γκουγκουσκίδου, με την προσπάθεια της να αμυνθεί. Μόνη μια εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, σε όλο αυτό. Και επιμένω στον κ.Αγγελακούδη, γιατί είναι ένας νέος άνθρωπος και η παράταξη του μαζί με όσους την συγκροτούν, ευαγγελίζονται ένα νέο ύφος και ήθος. Μόνο ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παπαδόπουλος, που μέχρι πριν λίγο καιρό ανήκε στην δημοτική παράταξη του κ.Μαυρίδη, αντέδρασε και καυτηρίασε την συγκεκριμένη στάση των πρώην… συναγωνιστών του.

Συγνώμη που αναφερθήκαμε σε όλα αυτά σήμερα, που είναι και Τσικνοπέμπτη. Γιατί καλοί είναι οι… Τσικνομπουρμπούληδες, χρειάζονται σίγουρα για την διασκέδαση και για να… ξεφύγει από τα προβλήματα του ο κόσμος, αλλά δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσουν “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” για παρόμοιες απαράδεκτες συμπεριφορές του δημάρχου και των συνεργατών του. Ούτε φυσικά για τα λάθη, τις παραλείψεις, τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, τις απ’ ευθείας αναθέσεις σε “κολλητούς” και πολλά ακόμα.

Κώστας Πιτιακούδης