Λαμπάκης: Κοροϊδία, ψέματα, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις χρόνων και τώρα… κουνάει το δάχτυλο για το Σφαγείο Φερών

Λαμπάκης: Κοροϊδία, ψέματα, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις χρόνων και τώρα… κουνάει το δάχτυλο για το Σφαγείο Φερών

Αντί να ζητήσει ένα μεγάλο συγνώμη από τους δημότες των Φερών, ιδιαίτερα τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες για την κοροϊδία, τα ψέματα και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις πολλών χρόνων στο θέμα του Σφαγείου των Φερών, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης τους… πουλάει πνεύμα με χθεσινή προσωπική του δήλωση.

Για ένα έργο που το είχε στο προεκλογικό του φυλλάδιο από το 2010, εδώ και 9 χρόνια κάθε τόσο υπόσχονταν ότι οσονούπω ξεκινάει πότε η δημοπράτηση του, πότε η κατασκευή και πότε η λειτουργία του, όχι μόνο ο ίδιος αλλά και ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς τομέα και Φερών Νίκος Γκότσης, ειρωνεύεται με ανακοίνωση του, όσους είχαν δικαιολογημένη αγωνία όλο αυτό το τεράστιο χρονικά διάστημα.

Με αφορμή την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης την ερχόμενη Τρίτη 05/03/2019  και ώρα 18:00 προσέλθουν στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης με μοναδικό θέμα την συζήτηση και λήψη απόφασης  για το παρακάτω θέμα: “Έγκριση Τευχών Δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης με τη διαδικασία της παρ.1 του άρ.50 του ν.4412/2016 (Δημόσιες συμβάσεις έργων με αξιολόγηση μελέτης), για την υλοποίηση του έργου  «Εγκατάσταση  Δημοτικού Σφαγείου στις Φέρες», βρήκε την ευκαιρία να αποδείξει άλλη μια φορά, πόσο εγωιστής, αλαζών και ισχυρογνώμονας είναι.

Με προσωπική του δήλωση επεσήμανε:

“Δημοσιοποιούμε με το παρόν τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής στις 5 Μαρτίου 2019 που αφορά τον διαγωνισμό για την Κατασκευή του Δημοτικού Σφαγείου Φερών, μετά την αποπεράτωση των τευχών δημοπράτησης και τον πίνακα αντιστοιχιών.

Ευχαριστώ όσους ΔΕΝ με πίστεψαν και σέβομαι και εκτιμώ όσους περίμεναν πιστεύοντας σε εμένα και τους συνεργάτες μου.

Συνεχίζουμε!

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ευάγγελος Λαμπάκης

Νομίζει ότι με επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς

οι Φεριώτες θα ξεχάσουν το… δούλεμα χρόνων

Ακόμα και τώρα, συνεχίζει να χειρίζεται το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό θέμα με επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς. Γιατί αυτό δείχνουν ο ορισμός τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα την έγκριση  των Τευχών Δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης, τα οποία προφανώς και ήταν έτοιμα την προηγούμενη Δευτέρα, όταν πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Γιατί δεν το έφερε εκεί για έγκριση; Μα ξεκάθαρα για λόγους επικοινωνιακού χειρισμού και “θορύβου”. Νομίζει ότι με κάτι τέτοια οι Φεριώτες θα ξεχάσουν το… δούλεμα χρόνων. Κι αντί να πει ένα συγνώμη για τις καθυστερήσεις, τους προκαλεί κιόλας.

Φυσικά, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα για την έναρξη της κατασκευής του Δημοτικού Σφαγείου, που έχει ξεπεράσει και το περίφημο “γεφύρι της Άρτας”. Αφού κανονικά θα πρέπει πλέον να λένε για ένα έργο που όλο τελειώνει και όλο παραμένει απραγματοποίητο, είναι σαν… το Σφαγείο των Φερών. Ακόμα άλλωστε υπάρχει… δρόμος. Αφού εγκριθούν τα τεύχη δημοπράτησης, θα πρέπει να αναρτηθούν για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι, να γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού, να υποβληθούν οι προσφορές των διαφόρων εταιρειών, να αξιολογηθούν, να επιλεγεί ανάδοχος εκτέλεσης του έργου, να δούμε αν θα υπάρξουν ενστάσεις όπως συνήθως συμβαίνει, οπότε αυτή η διαδικασία θα κρατήσει μήνες.

Ξεχνάει ο κ.Λαμπάκης ότι μεσολαβούν δημοτικές εκλογές τον Μάιο και μπορεί να μην είναι πλέον δήμαρχος από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο; Γιατί μπορεί να δηλώνει σίγουρος για την εκλογή του, αλλά βλέπουμε να είναι πολύ αγχωμένος και να καταφεύγει σε… καταγέλαστες επικοινωνιακές φιέστες, νομίζοντας ότι ο κόσμος ξεχνάει τα πολλά… χαμένα χρόνια αυτής της δημοτικής αρχής, για έργα όπως και το Σφαγείο των Φερών.

Κι επειδή ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μέσα στην γνωστή αλαζονεία του νομίζει ότι όλοι έχουμε πάθει ομαδικό… αλτσχάιμερ, του θυμίζουμε ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΜΟΝΟ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ή ΔΗΛΩΣΕΙΣ του τα προηγούμενα χρόνια. Θα μπορούσαμε άλλωστε να γράφουμε επί ώρες θυμίζοντας παλαιότερες δεσμεύσεις του.

ΔΕΙΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 

2-4-2013 «Μέχρι τέλους του χρόνου η λειτουργία σφαγείου στις Φέρες»

Μόνο που δεν είχε πει ποιου ακριβώς χρόνου. Του 2013 ή του… 2023; Γιατί κι αυτή ήταν μια από τις πολλές ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του.

5-1-2017 Ξεκινά η κατασκευή του νέου σφαγείου Φερών

“Σε λίγο θα αρχίσουμε την κατασκευή του νέου Σφαγείου Φερών”, δήλωσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, με αφορμή την παρουσία του στην μέρα της γιορτής του σουβλίσματος του μόσχου που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Φερών αρχές Ιανουαρίου του 2017

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ

17-7-2017 Λαμπάκης: «Δόθηκε η έγκριση για τη δημοπράτηση του σφαγείου Φερών»

Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου, πάλι πανηγύριζε: «Επιτέλους τελειώσαμε το απόγευμα της Τρίτης, από το Τεχνικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υποδομών και πήραμε την πολυπόθητη έγκριση για να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του σφαγείου στις Φέρες» είπε σήμερα το πρωί, με ιδιαίτερη ικανοποίηση στον Σάκη Σταυρίδη και στο ραδιόφωνο Sferikos 99,3, ο Ευάγγελος Λαμπάκης, δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης αναφερόμενες στις πρόσφατες εξελίξεις για την υλοποίηση του έργου. Τώρα απαιτείται ένα δίμηνο το πολύ τρίμηνο για να ετοιμαστούν τα τεύχη δημοπράτησης και να γίνει η δημοπράτηση του έργου περίπου τον Οκτώβριο του 2017.

Περίπoυ τον Οκτώβριο του 2017 δήλωνε ο κ.Λαμπάκης, εντάξει έπεσε 2,5 χρόνια έξω. Εδώ ο Αντιδήμαρχος του Νίκος Γκότσης περιμένει με τα…βεγγαλικά στα χέρια από τα Χριστούγεννα του… 2015, αφού τότε δήλωνε στον MAXIMUM και τον Δημήτρη Κολιό ότι ετοιμάζεται να τα ρίξει γιατί θα άρχιζε η κατασκευή του Σφαγείου. Να σκύψουν το κεφάλι λοιπόν τόσο ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης όσο και οι υπόλοιποι της δημοτικής αρχής και να μην… κουνάνε το δάχτυλο στον κόσμο των Φερών.