Χωρίς αλάτι κινδύνεψε να μείνει ο Έβρος στην κακοκαιρία, λόγω αποχώρησης Εξακουστού, Μοσχοφίδου απ΄την συνεδρίαση!!!

Χωρίς αλάτι κινδύνεψε να μείνει ο Έβρος στην κακοκαιρία, λόγω αποχώρησης Εξακουστού, Μοσχοφίδου απ΄την συνεδρίαση!!!

Χωρίς αλάτι κινδύνεψε να μείνει ο νομός Έβρου στην κακοκαιρία “Ωκεανίς” που έπληξε την περιοχή μας το περασμένο Σαββατοκύριακο, λόγω της στάσης δύο Περιφερειακών Συμβούλων από την Οικονομική επιτροπή της ΑΜ-Θ που θα έπαιρνε την σχετική απόφαση.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, ήρθε για ψήφιση εκτός ημερησίας διάταξης λόγω του κατεπείγοντος, το θέμα της προμήθειας 1.500 τόνων πλυμένου αλατιού, για τις ανάγκες αποχιονισμού του οδικού δικτύου της Π.Ε Έβρου 2019. Το οποίο τελικά χρησιμοποιήθηκε στην Σαμοθράκη και σε άλλες περιοχές του νομού που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Αν και το θέμα αφορούσε το νομό Έβρου, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Κώστας Εξακουστός και Νόρα Μοσχοφίδου, αποχώρησαν οριστικά πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης. Το ίδιο βέβαια έγινε και με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης, αλλά αυτοί το κάνουν πάντα κάτι τέτοιο και δεν μένουν για τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Αυτή την φορά όμως τους ακολούθησαν ο κ.Εξακουστός, ο οποίος ως γνωστόν ανακοινώθηκε επίσημα πως θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του επίσης Εβρίτη Προέδρου του Επιμελητηρίου Χριστόδουλου Τοψίδη, αλλά και η κ.Μοσχοφίδου, που αν και ακόμα δεν έχει ανακοινώσει τι πρόκειται να κάνει, δηλώνει στην Ορεστιάδα πως θα είναι τελικά επίσης υποψήφια με τον κ.Τοψίδη.  Δηλαδή οι δυο συγκεκριμένοι Εβρίτες περιφερειακοί σύμβουλοι, γνωρίζοντας πως δεν υπήρχε πλειοψηφία για να ψηφιστεί το συγκεκριμένο κατεπείγον και υπεραπαραίτητο για τον Έβρο θέμα προμήθειας αλατιού, αποχώρησαν.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο, έφτασε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς που βρισκόταν για υπηρεσιακούς λόγους στην Καβάλα και έτσι έγινε εφικτό να εγκριθεί η ανάθεση για την προμήθεια του αλατιού. “Από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης προσήλθε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Πέτροβιτς Δημήτριος , ο οποίος προήδρευσε μέχρι και την λήξη της συνεδρίασης”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΕΞΑΚΟΥΣΤΟΣ-ΜΟΣΧΟΦΙΔΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Δυστυχώς, με βάση και το έγγραφο της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, φαίνεται πως κάποιοι βάζουν τα μικροπολιτικά οφέλη, της δημιουργίας δηλαδή αρνητικών εντυπώσεων για τη νυν Περιφερειακή αρχή του Χρήστου Μέτιου, πάνω από το καλό του νομού Έβρου, την ψήφο των οποίων ζητούν τόσο οι ίδιοι, ο Κώστας Εξακουστός δηλαδή επίσημα και η Νόρα Μοσχοφίδου σε λίγο καιρό, όπως και ο επικεφαλής του συνδυασμού Χριστόδουλος Τοψίδης.