Λαμπάκης σε πανικό: Άγρια προσωπική επίθεση στον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη με βαρύτατους χαρακτηρισμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Λαμπάκης σε πανικό: Άγρια προσωπική επίθεση στον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη με βαρύτατους χαρακτηρισμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Άγρια προσωπική επίθεση στον υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρύτατους χαρακτηρισμούς και αναφέροντας για πρώτη φορά το όνομα του, έκανε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Σε ολοφάνερη κατάσταση πανικού και σύγχυσης, έντονα εκνευρισμένος και… ξεφεύγοντας πολλές φορές, με δηλώσεις πρωτοφανούς έντασης και μιλώντας δημόσια πρώτη φορά για τον συνάδερφο του δικηγόρο, με τον οποίο γνωρίζεται από παλιά μια και συνεργάστηκαν και στη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, όπου ο κ.Ζαμπούκης είναι Πρόεδρος δυο συνεχόμενες θητείες, οκ.Λαμπάκης του επιτέθηκε άγρια.

Μέχρι τώρα στις δηλώσεις του, τον “φωτογράφιζε” χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά σε αυτόν, τον χαρακτήριζε άφαντο και ανύπαρκτο που δεν βγαίνει να μιλήσει. Μόλις αυτός το έκανε, στη χθεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη στον  ΔΕΛΤΑ fm και την εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Κική Ηπειρώτου και Γιώργο Πανταζίδη, με την ξεκάθαρη τοποθέτηση του ότι είναι εναντίον του χρυσού και της εξόρυξης του και κάθε επένδυσης που καταστρέφει το περιβάλλον και την ζωή των ανθρώπων, σαν να… χτύπησε ρεύμα τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης.

Στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ήταν καλεσμένος για να μιλήσει-υποτίθεται-για το Σφαγείο Φερών, αλλά το μοναδικό που ουσιαστικά έκανε, ήταν να κάνει άγρια προσωπική επίθεση στον κ.Ζαμπούκη, τον οποίο προφανώς θεωρεί ως βασικό του αντίπαλο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαίου 2019. Η στάση και συμπεριφορά του δείχνουν άνθρωπο που αισθάνεται ανασφάλεια για την θέση του και φοβάται ότι θα χάσει την… καρέκλα του δημάρχου. Δεν εξηγείται διαφορετικά τέτοια συμπεριφορά, ούτε όταν μιλάμε για τον γνωστό πλέον… Λαμπάκη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΠΑ ΤΟΥ ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ

Πριν από την συνέντευξη του κ.Λαμπάκη, προβλήθηκαν οι δηλώσεις του Γιάννη Ζαμπούκη τόσο για το θέμα του χρυσού, όσο και για τα σενάρια που διαδίδουν ορισμένοι ότι είναι “λαγός” του κ.Λαμπάκη. Οι δηλώσεις του τελευταίου, έδειξαν ξεκάθαρα πως κάτι τέτοιο φυσικά δεν υφίσταται.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΜΠΟΥΚΗ

Εναντίον των δημοψηφισμάτων ο κ.Λαμπάκης, με

υποτιμητικές αναφορές στους δημότες που τον ψήφισαν 

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, πάνω στο ντελίριο του εναντίον του συνυποψήφιου του Γιάννη Ζαμπούκη, εξέφρασε μάλιστα και μια πολύ… περίεργη αντίληψη για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων. Υποτιμώντας ξεκάθαρα τους δημότες του δήμου Αλεξανδρούπολης που τον ψήφισαν δυο φορές και ζητάει να τον ξαναψηφίσουν πάλι τον Μάιο. Ξεκίνησε αρχικά να κάνει απλά ένα σχόλιο και μιλούσε πέντε ολόκληρα λεπτά, με συνεχείς προσωπικές επιθέσεις κατά του κ.Ζαμπούκη.

Είπε μεταξύ άλλων: “Ο Γιάννης Ζαμπούκης φαίνεται ότι δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Είναι αργά για δάκρυα. Στον αγώνα αυτόν τον εικοσαετή ενάντια στα χρυσωρυχεία, είναι τελείως απέξω. Δεν είδα το πρόσωπο του ούτε σε μια κινητοποίηση και ξαφνικά τον βλέπω ως υποψήφιο δήμαρχο να κάνει δήλωση που είπε ότι θα κάνει δημοψήφισμα για τα χρυσωρυχεία.

Δημοψήφισμα για τα χρυσωρυχεία μετά από 19 χρόνια αγώνα, μετά από δημοψηφίσματα που ο λαός έκανε εν τη ουσία με αγώνες και κινητοποιήσεις, έρχεται ένας υποψήφιος δήμαρχος και λέει θα κάνω δημοψήφισμα. Το δημοψήφισμα είναι άποψη των χρυσοθήρων. Οι χρυσοθήρες θέλουν δημοψήφισμα, ποντάροντας στον απληροφόρητο λαό ή σ’ αυτούς οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν μεροκάματο να κάνουν. Είχατε μια επιγραφή σε ρεπορτάζ του δελτίου, ότι περιμένουν οι χρυσοθήρες την αλλαγή της Κυβέρνησης για να χτυπήσουν. Περιμένουν οι χρυσοθήρες της ELDORADO GOLD την πτώση του δημάρχου της Αλεξανδρούπολης, του Βαγγέλη του Λαμπάκη. Δεν θα τους γίνει η χάρη όμως και των χρυσοθήρων γενικότερα.

Δυστυχώς αυτοί που τώρα λένε ότι δήθεν έκαναν λάθος και ο Κλεισθένης έχει μέσα στις γραμμές του τις δυνατότητες δημοψηφίσματος, όμως δεν κάνεις τέτοιο λάθος. Ο Γιάννης Ζαμπούκης δεν έχει καμία σχέση με τον αγώνα κατά των χρυσωρυχείων, άρα πιστεύω ότι έχει σχέση με μάλλον το ανάποδο ακριβώς. Σε κανέναν Ζαμπούκη δεν θα επιτρέψω αυτό τον αγώνα χρόνων να τον αμαυρώσει ή να τον εξευτελίσει. Είναι κρίμα και ντροπή, σε αυτόν τον τόπο που προσπαθούμε να τον σώσουμε από τα νύχια του χάρου, να έρχονται άνθρωποι ξαφνικά, άφαντοι κατά τ’ άλλα μέχρι στιγμής και να προσπαθούν να πείσουν κάποιους ότι θα πρέπει να κάνουμε δημοψήφισμα, ποντάροντας σε αυτούς οι οποίοι δεν ξέρουν. Ενώ ο λαός, ο σωστός λαός, ο ευσυνείδητος λαός αγαπάει πραγματικά τον τόπο του, έχει αποφανθεί πολλές φορές.

Μέσα στα δημοτικά συμβούλια έγιναν δημόσιες διαβουλεύσεις και έρχεται ένας που θέλει να κατακτήσει τον δημοτικό θώκο και μου λέει ότι θέλει να κάνει δημοψήφισμα και είναι αυτός ο άνθρωπος ενάντια στα χρυσωρυχεία; Ντροπή”.

Όσοι δεν ψηφίζουν στα δημοψηφίσματα αυτό που

θέλει ο Λαμπάκης, είναι απληροφόρητοι και…άνεργοι

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάνης Ζαμπούκης, ξεκαθάρισε ότι είναι εναντίον του χρυσού και των χρυσωρυχείων, δηλώνοντας: “Έγινε μια παρερμηνεία από κάποιους, που τους συνέφερε να ερμηνεύσουν διαφορετικά μια δήλωση μου, συγχέοντας την άρνηση μου για τον χρυσό, με την σύμφωνη γνώμη μου προς το νομοθέτημα του Κλεισθένη, να γίνονται για σοβαρά και σημαντικά θέματα στις τοπικές συμφωνίες δημοψηφίσματα. Να μπορούν οι κοινωνίες να αποφασίζουν και όχι μονόπλευρα οι εκάστοτε δημοτικοί άρχοντες”.

Ξέχωρα όμως από αυτό, όπως διαπιστώνει εύκολα κανείς, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, έχει μια… περίεργη αντίληψη για την δημοκρατία και την έκφραση της άποψης του λαού. Τα δημοψηφίσματα που είναι η αποθέωση της δημοκρατίας, του αρέσουν μόνο αν έχουν τα αποτελέσματα που ο ίδιος επιθυμεί. Δεν θέλει να διεξάγονται, γιατί ο λαός είπε είναι απληροφόρητος και δεν ξέρει τι συμβαίνει. Την ίδια στιγμή όμως… ούρλιαζε, ότι ο λαός και ο ίδιος αγωνίστηκαν 20 χρόνια για το θέμα αυτό. Άρα, πως δεν γνωρίζει ο κόσμος. Πολύ καλά ξέρει το συγκεκριμένο θέμα.

Προκύπτουν οπότε κάποια ερωτήματα:

  • Επισήμανε άλλο ρεπορτάζ του δελτίου της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης που ανέφερε ότι οι χρυσοθήρες περιμένουν την αλλαγή της Κυβέρνησης και το επικαλέστηκε για να ισχυροποιήσει τα επιχειρήματα του. Μα η αλλαγή της Κυβέρνησης θα φέρει στην εξουσία τη Ν.Δ, της οποίας ο Βαγγέλης Λαμπάκης έχει την επίσημη στήριξη. Δεν την έχει ο κ.Ζαμπούκης.
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό το δήλωσε ο ίδιος ο κ.Λαμπάκης, τον διαβεβαίωσε πως από την στιγμή που οι κάτοικοι δεν θέλουν την επένδυση του χρυσού στην περιοχή τους, ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα ή θέμα. Ουσιαστικά δηλαδή και ο Πρόεδρος του κόμματος που τον στηρίζει ως υποψήφιο δήμαρχο, για… δημοψήφισμα μίλησε.
  • Θεωρεί τους δημότες της Αλεξανδρούπολης απληροφόρητους ή ότι μπορεί να επηρεαστούν αν είναι άνεργοι, γιατί ενδεχομένως θα βρουν δουλειά. Όταν τον ψήφισαν το 2010 και το 2014 και τον εξέλεξαν δήμαρχο, την δεύτερη φορά με 56%, ήταν… πληροφορημένοι καλά και δεν είχαν πρόβλημα ανεργίας;
  • Επανέλαβε ότι ο λαός αποφάσισε με τις κινητοποιήσεις του για το θέμα και δεν χρειάζονται δημοψηφίσματα. Οι εκατοντάδες του κόσμου ή ακόμα και μερικές χιλιάδες που όντως αγωνίστηκαν και αντέδρασαν εναντίον των χρυσωρυχείων, μπροστά στις δεκάδες χιλιάδες των δημοτών της Αλεξανδρούπολης που θα εκφραστούν σε πιθανό δημοψήφισμα για οποιοδήποτε σοβαρό θέμα, όπως προβλέπει και ο νόμος του Κλεισθένη, γιατί προκαλούν αλλεργία στον κ.Λαμπάκη. Αυτή δεν είναι εξάλλου η κορυφαία έκφραση της δημοκρατίας;

Είναι ξεκάθαρο, ότι ο Βαγγέλης Λαμπάκης, βλέποντας ότι έχει σοβαρό πρόβλημα επανεκλογής, βγήκε και επιτέθηκε με άγριους προσωπικούς χαρακτηρισμούς στον Γιάννη Ζαμπούκη, χρησιμοποιώντας άλλη μια φορά το θέμα του χρυσού. Για το οποίο ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ήταν ξεκάθαρος.

Είναι η γνωστή, συνηθισμένη τακτική Λαμπάκη, να δημιουργεί… εχθρούς στο συγκεκριμένο θέμα. Το ίδιο είχε κάνει και με το Evros-news.gr στο ξεκίνημα μας το 2017, όταν του κάναμε κριτική. Τον Σεπτεμβριο του 2017, στην άτυπη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης με πρωτοβουλία της διανομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης-Έβρου κατά του χρυσού κατήγγειλε πως κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης άρχισαν ήδη να χτυπούν θεσμικούς γιατί τα συμφέροντα τους πηγάζουν από τους χρυσοθήρες,

Τότε, επειδή εμάς “φωτογράφιζε” γιατί όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ ήταν με το μέρος του, βγήκαμε και ξεκαθαρίσαμε  ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ πως είμαστε ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ. Στηρίζουμε τον αγώνα που έκαναν και είναι έτοιμοι να συνεχίσουν κατά της λειτουργίας χρυσωρυχείων στην Θράκη ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και η επιτροπή και είχαμε αναρτήσει και banner στην πρώτη σελίδα.

Είναι λοιπόν ολοφάνερο λοιπόν, ότι ο Βαγγέλης Λαμπάκης βρίσκεται σε πανικό. Γι’ αυτό και στοχοποίησε με απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς τον αντίπαλο του στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαίου, τον Γιάννη Ζαμπούκη. Μόνο που ο πανικός και ο εκνευρισμός, είναι πολύ κακός σύμβουλος.

-Το evros-news.gr στο πλευρό Λαμπάκη και Διανομαρχικής Επιτροπής Ροδόπης-Έβρου κατά των χρυσωρυχείων